SVT/public service ställer sig bakom censur på nätet

 
I dagarna har musik och filmbranschen gått till domstol för att införa blockering och censurnätet. Underhållningsbranschen vill att internetleverantören Bredbandsbolaget ska tvingas blockera The Pirate Bay och Swefilmer för sina kunder. Det förvånar ju ingen att underhållningsbranschen vill bestämma över och sätta lagarna på nätet, för de har aldrig förnekat sig något. Att däremot svenska public service-företaget SVT ställer sig bakom censuren är ju mycket upprörande och farligt.
 
Just nu ser/hör vi massor i massmedia om landet i öster, som vi genom massmedia har lärt oss vara rädda för, landet som vi hört censurerar och inskränker medborgarnas frihet. För mig är det ingen skillnad på den censur och inskränkta frihet som företagen i underhållningsbranschen nu vill införa på nätet samtidigt som de vill att internetleverantörerna ska klä sig i någon sorts "KGB roll" och agera spioner och poliser på nätet. 
 
För ett par månader sedan var Telia Sonera i hetluften och fick massiv kritik då det visat sig att de blockerat hundratals webbsidor åt regeringen i Tadzjikistan. Är det ok att de ska blockera webbsidor i Sverige nu?
 
SVT har valt en mycket farlig väg...
 
 
Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0
.