Pirat - antipiratkrig på nätet med ddos-attacker

Filmindustrin har börjat kriga mot pirater genom ddos-attacker Om fildelningssajter inte upphör med sin verksamhet skickar filmindustrin nu ut en ddos-attack. Detta kanske förklarar varför The Pirate Bay ligger nere lite till och från. Men nu har anonyma fildelare tagit upp striden mot filmindustrin och svarar med samma mynt.

anonymddosare

IDG/TechWorld:
När internetanvändare organiserar sig själva i gemensamma projekt kan stora krafter sättas i rörelse. Det har nyligen Motion Picture Association of America (MPAA) fått erfara efter en större överbelastningsattack (ddos) från uppretade användare på bildforumet 4chan. Sajtens användare, som står bakom flera populära internetfenomen som Rickroll, Lolcat och den löst sammanhållna gruppen ”Anonymous”, har tidigare gått samman i liknande angrepp mot Scientologkyrkan.

Upprinnelsen till ddos-attacken har sin grund i en indisk antipiratfirma, Aiplex Software, som fram till för någon vecka sedan varit ganska anonym. Firman har anlitats av flera filmföretag i Indien och USA, som till exempel 20th Century Fox, Star TV och Fox Star Studios, för att motverka fildelande verksamheter och spridning av upphovsrättsskyddat material över internet.

Aiplex Software har på filmindustrins uppdrag granskat vilka sajter som sprider skyddat material och krävt att dessa tar bort misstänkta filer. I det fall detta inte hörsammats har företaget sedan startat ddos-attacker mot sajterna, inklusive The Pirate Bay, i syfte att stoppa fildelningen. Den kontroversiella åtgärden har fått flera av 4chans användare att reagera negativt. Under fredagen förra veckan fick Aiplex Software därför själv erfara en omfattande ddos-attack som gjorde sajten onåbar under flera timmar.


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Christer

Well... what goes around, comes around...

2010-09-21 @ 22:34:00
URL: http://ursinnig.janssons.org
Postat av: Birkenstock Online

Good article! Thank you so much for sharing this post.

2011-05-17 @ 04:55:56
URL: http://www.birkenstockshoesonline.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.