Julian Assange kommer inte stämma staten?

Turerna har varit många kring Julian Assange. För någon vecka sedan bytte Assange advokat till Björn Hurtig eftersom han inte hade fullt förtroende för Leif Silbersky.


Idag kan vi läsa hos Resume att Assange hotar att stämma staten:

Wikileaks-grundarens advokat Björn Hurtig tittar på möjligheten att stämma staten. Enligt honom borde åklagaren aldrig ha bekräftat Expressens uppgifter, som ledde till en världsnyhet.

– Det var ett grundläggande fel av jouråklagaren att gå ut med hans namn när han blev häktad i sin utevaro, säger Björn Hurtig till Resume.seHos SVT tillbakavisar advokaten att det är någon stämning på gång:

Wikileaksgrundaren Julian Assanges försvarsadvokat Björn Hurtig tillbakavisade under tisdagskvällen uppgifter om att han och hans klient kommer att stämma svenska staten.

Det var nyhetssajten Newzglobe som på tisdagen uppgav att advokat Björn Hurtig och Julian Assange tänkte stämma den svenska staten på ett större, okänt belopp. Enligt sajtens chefredaktör Bernt Hermele har man inspelat bevis på att Hurtig sagt att: "Julian Assange kommer att stämma svenska staten och det kommer inte bli lite pengar".

Men när svt.se får tag på Hurtig säger han att det inte stämmer

Även i AB


Dock kommer Wikileaks inom kort släppa nya hemliga dokument om Irakkriget:

En stor mängd hemligstämplade amerikanska dokument från Irakkriget färdigställs för publicering av Wikileaks. Publiceringen av dokumenten kommer att ske med hjälp av en mängd medieorganisationer i flera länder, skriver Newsweek.

Dokumenten utgör ”den största läckan av militärt underrättelsematerial” som någonsin skett, enligt Ian Overton, som är redaktör för The Bureau of Investigative Journalism – en ideell brittisk organisation som hjälper Wikileaks med dokumenten.

Dokumenten kommer att publiceras inom några veckor genom att flera medieorganisationer från olika länder samtidigt publicerar dokumentärer och artiklar som baseras på dokumenten. Ian Overton vill inte avslöja vilka medieorganisationer som ingår i projektet och vilken typ av avslöjanden dokumenten innehåller.

Enligt Ian Overtone är det en enorm mängd rapporter från Irakkriget som Wikileaks har tillgängliggjort för projektet, som överstiger de 92 000 fältrapporter från Afghanistan som organisationen tidigare gjorde offentliga.

 

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,


Kommentarer
Postat av: and

You got fantastic nice ideas there.

2011-03-25 @ 03:55:50
URL: http://www.juicycoutureonline.org/
Postat av: birkenstock shoe on sale

Your views truly open my mind.

2011-05-17 @ 05:56:39
URL: http://www.usabirkenstocks.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.