EU vill ha tuffare tag mot fildelare

eufil

Debatten om fildelare och avstängning från Internet fortsätter i EU. Igår röstade en majoritet i EU-parlamentet för Gallo-rapporten som innehåller krav om tuffare tag mot fildelare och varumärkesförfalskare: I rapporten finns det ingen statistik eller annan fakta som visar att fildelning är skadlig och konstigt nog särskiljer man inte fildelning från varumärkesförfalskning trots att det är två helt skilda företeelser. Att jämföra fildelande ungdomar med stora internationella ligor och grova brottslingar är helt galet.


Det slutgiltiga resultatet blev 328 röster för, 245 emot och 81 nedlagda röster. Piratpartiets Christian Engström hörde till gruppen som var emot. Tyvärr visade det sig att MP:s Isabella Lövin stödjer rapporten. Detta trots att MP under hela valrörelsen sagt att man vill riva upp Ipred-lagen. Detta är ett svek mot MP:s väljare.

Övriga svenska politiker röstade så här: Christofer Fjellner (M) mot, övriga Moderater lade ner sina röster. Alf Svensson (KD) för, Cecilia Wikström och Marit Paulsen (FP) röstade för. Lena Ek (C) mot.

Uppdatering: Tydligen la även C Fjellner sin röst, precis som övriga moderater. Både S och V var mot förlaget. Se Oldtimer i kommentarsfältet.

europaportalen.se
Enligt Marielle Gallo som ligger bakom rapporten krävs det tuffare tag mot fildelarna eftersom de hotar jobben och tillväxten i de så kallade kreativa industrierna. 
– Med den här rapporten ville jag framför allt sätta igång en debatt för att få till en snabb och omfattande utredning av nätpirateriet, säger Marielle Gallo.

Just det faktum att det inte finns någon tillförlitlig statistik på vad fildelningen har för konsekvenser för jobben, vilket Marielle Gallo själv tillstår i sin rapport, är en punkt som har utsatts för kritik av EPP:s politiska motståndare.

– Istället för att först ta reda på fakta och därefter rekommendera lagstiftning, gör man precis tvärtom. Det här är en illa genomtänkt rapport som till stor del är ett rent beställningsjobb från de stora film- och skivbolagen, säger Piratpartiets EU-parlamentariker Christian Engström.

I förslaget vill parlamentet att EU-kommissionen återupptar förhandlingar om gemensamma straffrättsliga åtgärder för de som fildelar illegalt, det vill säga att man följer upp den civilrättsliga Ipred-lagen som antogs 2004 och som ger skivbolag med flera rätt att samla in IP-nummer på misstänkta illegala fildelare.


svt:
Resolutionen är inte juridiskt bindande, men motståndarna, bland dem många svenska EU-parlamentariker, tycker att det är olyckligt att EU-parlamentet ställer sig bakom dessa synpunkter just när det så kallade Acta-avtalet förhandlas mellan EU, USA, Japan och flera andra.
- Det kan ju ses som en uppmaning från EU-parlamentet och ge råg i ryggen åt dem som vill köra hårt mot fildelare, säger Piratpartiets EU-parlamentariker Christian Engström.

EU-parlamentariker Lena Ek (C) röstade inte heller för resolutionen. Hon tycker den är gammaldags och är särskilt kritisk mot tanken att operatörer ska hållas ansvariga för vad som passerar deras servrar.
- Det vore som att posten skulle skicka varningar till alla frimärkesköpare och varna dem för att skicka mjältbrandsbakterier och lägga legalt ansvar på brevbäraren för vad han delar ut, säger hon.

Även Christofer Fjellner, som är partigruppskamrat med spanska Marielle Gallo, som står bakom resolutionen, anser att den är fel ute. Bland annat för att den kräver mer och ny lagstiftning, samtidigt som det slås fast att det inte finns tillräckligt med underlag och siffror om problemet.

GP, IDG, PCföralla/IDG

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Oldtimer

Nu verkar det vara lite förvirrat om hur de svenska parlamentarikerna röstade. Så här var det:FÖR: Marit Paulsen (FP), Olle Schmidt (FP), Cecilia Wikström (FP), Alf Svensson (KD) och Isabella Lövin (MP).MOT: Lena Ek (C), Carl Schlyter (MP), Christian Engström (PP), Göran Färm (S), Anna Hedh (S), Olle Ludvigsson (S), Marita Ulvskog (S) och Eva-Britt Svensson (V).AVSTÅR: Anna Maria Corazza Bildt (M), Christofer Fjellner (M), Gunnar Hökmark (M) och Anna Ibrisagic (M).Åsa Westlund (S) valde att inte trycka på någon knapp alls.Så Fjellner får högst en halv poäng för detta. Om han nu tyckte att den var så dålig som han säger, varför röstade han inte mot den då?

2010-09-23 @ 11:06:57
Postat av: satmaran

Oldtimer: Tackar!

2010-09-23 @ 14:18:08
Postat av: Patrik Johansson

Verkar som Carl Schlyter (MP) röstar mot förslaget. Då kan man väl inte säga att miljöpartiet är för förslaget? Jag vet inte vilken anledning Isabella Lövin (MP) hade att rösta för men Miljöpartiet verkar väl ha varit kluvet där? Verkar bra att de som går under benämningen "röd-gröna" verkar ha huvudena på skaft och en förståelse jag inte ofta sett hos de partier som samlat sig under moderaternas "allians". Trevligt att det var såpass många svenska politiker mot. Det visar att demokratisk påverkan fungerar. Alla kan inte ha ideologiska "ögonbindlar". Detta visar att piratpartiet verkligen behövs, ett parti som är tvärpolitisk utan "höger-vänster-tänk". Tänk alla låsningar som kommit av att folk tänker exempelvis "vänsterns förslag är förkastligt för att vi är höger", fastän det möjligen skulle vara ett bra förslag. Idiotiskt.

2010-09-25 @ 21:45:18
Postat av: moncler

Med den här rapporten ville jag framför allt sätta igång en debatt för att få till en snabb och omfattande utredning av nätpirateriet, säger Marielle Gallo.

2010-11-05 @ 05:53:25
URL: http://www.moncler4sale.com
Postat av: Pradeep

Nice post, thank you for sharing with us, I just bookmaker you site for feature reference and waiting for your new edition. Keep going, Thank again for shearing with us.

Postat av: Yanu

I have to say I really enjoy your post. Could be a little more reader friendly but packed with great info. I bookmarked your site : )

2010-12-13 @ 07:09:01
URL: http://indiandressadda.blogspot.com/
Postat av: free books

thanks buddy it was one of nice post to read and really useful

2011-01-05 @ 11:32:42
URL: http://freeonlinebookstore.org
Postat av: question papers

thanks for the post

2011-01-05 @ 17:57:16
URL: http://allquestionbank.com
Postat av: Allan

I just bookmaker you site for feature reference and waiting for your new edition. Keep going...

2011-01-10 @ 12:43:30
URL: http://www.downloadtorrents.org
Postat av: jenny

Thanks for the post

2011-02-05 @ 12:08:02
URL: http://paraorkut9.org/
Postat av: SEO

I hope you're Okay with this. Do you suppose possibly from the future we can function collectively somehow between our websites? Inform me what you assume.

2011-02-18 @ 11:29:50
URL: http://www.theseowork.com
Postat av: Noah

Enligt Marielle Gallo som ligger bakom rapporten krävs det tuffare tag mot fildelarna eftersom de hotar jobben och tillväxten i de så kallade kreativa industrierna.

– Med den här rapporten ville jag framför allt sätta igång en debatt för att få till en snabb och omfattande utredning av nätpirateriet, säger Marielle Gallo.

2011-03-08 @ 20:08:47
URL: http://orkutscrap.org
Postat av: Julia

Thank you! :)

2011-03-15 @ 15:07:42
URL: http://www.pizzeria.li
Postat av: Remo

Interesting info.

Well done.

Postat av: dlpedia

Very grateful to this website, I hope you will continue to work hard, I would often visit here

2011-03-23 @ 09:42:06
URL: http://www.dlpedia.com
Postat av: UTF 8 Encoding

thanks for the post

2011-03-24 @ 08:00:44
URL: http://www.kniraj.com/utf-8-encoding/
Postat av: manisha Chauhan

interesting one..good job dude

2011-03-25 @ 07:53:53
URL: http://www.websolutionshub.net/
Postat av: astrology, vedic astrology

very good blog & I’m still waiting for some interesting thoughts from your side in your next post thanks.

2011-03-29 @ 12:41:48
URL: http://www.astrohelpcentre.com
Postat av: Aaron Smith

that's true website for getting more info..

2011-04-04 @ 19:51:18
URL: http://www.sms.gen.in
Postat av: Jane Kelly

I'm interested in good content of this site.

2011-04-06 @ 23:51:24
URL: http://www.workbyinternet.com
Postat av: Discounted Mbt Shoes

I'm interested in you site.2011-04-07 @ 14:09:21
URL: http://www.discount-mbt-shoes-shop.com
Postat av: Mark Smtis

Thanks for taking the time to debate this, I feel strongly about it and love learning extra on this topic. If doable, as you gain experience, would you mind updating your blog with additional info? This can be very helpful for me.

2011-04-11 @ 05:18:57
URL: http://www.bestgrowthstock.com
Postat av: free movie

A good website, can be downloaded for free books, movies, software and games.

2011-04-18 @ 09:30:27
URL: http://www.dlpedia.com
Postat av: astrology, vedic astrology

I wanted to thank you for this excellent read!! I definitely loved every little bit of it. I have you bookmarked your site to check out the latest stuff you post.

2011-04-25 @ 14:01:35
URL: http://www.astrohelpcentre.com
Postat av: sandra

worth to read it.

2011-04-28 @ 22:11:44
URL: http://www.forextradingevo.com/signals.html
Postat av: cell phone tracking

I really like to read this blog post and I will come back to read more interesting posts.

2011-05-03 @ 20:12:48
URL: http://www.cellphonetrackingsoftware.net/
Postat av: Jobs Online

I want to use it for better way.

2011-05-11 @ 12:21:28
URL: http://www.googleadvertise.com
Postat av: logo design

very good blog & I’m still waiting for some interesting thoughts from your side in your next post thanks.

<a href="http://www.logo-genie.com/">logo design</a>

2011-05-13 @ 10:20:04
URL: http://www.logo-genie.com
Postat av: SEO Outsourcing

This blog post was absolutely fantastic. When I used to work in electroplating they sometimes encouraged us to write, but I could never come up with something as well written as that

2011-05-13 @ 11:53:43
URL: http://www.finder6.com
Postat av: SEO Plans

Amazing write I want to appreciate the author. I loved to read that. Thank you so much for sharing the post with all. You are bookmarked

2011-05-13 @ 11:55:37
URL: http://finder6.com/seo_plans.html
Postat av: Calgary Web Design

I wish to say thank you for an exciting web site about a subject I have had an curiosity in for some time now. I have been looking in and reading the commentary and only wanted to voice my many thanks for giving me some pretty exciting reading material. I look forward to reading more, and getting a more active part in the talks here, whilst picking up some as well knowledge.

2011-05-13 @ 11:56:34
URL: http://www.techtou.com/WebsiteDesign.asp
Postat av: Birkenstock Online

Good article! Thank you so much for sharing this post.

2011-05-17 @ 04:52:36
URL: http://www.birkenstockshoesonline.com
Postat av: seo company india

I really appreciate your post and wanted to thank you for this excellent post!! I want you go with new good post here.

2011-05-17 @ 11:44:28
URL: http://www.seocompanyofindia.com
Postat av: Teaching Assistant

I get few more things new. thanks keep updating like this post. Enjoy...

2011-05-17 @ 11:46:57
URL: http://www.teachingassistantcentre.com/
Postat av: Teacher

Hi all, Thanks for taking the time to debate this, I feel strongly about it and love learning extra on this topic.

2011-05-17 @ 11:49:02
URL: http://www.stonebridge.uk.com/
Postat av: Repair PST

I just started reading your post and just after few seconds, I found it very interesting. I read your mostly all the posts. Nice posts, thank you so much for sharing the posts with all.

2011-05-19 @ 13:08:13
URL: http://www.repair-outlook-pst-file.com
Postat av: Anonym

Very interesting post. I like to share this post with my friends and book mark this interesting page. Keep it up.

2011-05-19 @ 15:32:28
Postat av: heating and cooling

Thank you so much for the post, i have started reading that and just after couple of min, i found it very interesting. Just want to say thanks...

2011-05-20 @ 14:01:38
URL: http://www.arpis.com
Postat av: mmorpg

Very interesting post. I like to share this post with my friends and book mark this interesting page. Keep it up.

2011-05-20 @ 16:04:16
URL: http://www.mmorpgplanet.net
Postat av: Teaching Assistant

I learn many things from this post. Nice posts, thank you so much for sharing the posts with all.

2011-05-20 @ 16:12:28
URL: http://www.teachingassistantcentre.com
Postat av: premium financing

I want to appreciate the author. I loved to read that. Thank you so much for sharing the post with all. You are bookmarked.

2011-05-23 @ 21:22:22
URL: http://www.rateflex.ca
Postat av: premium financing

Believe on any type of software because such type of software’s are not accurate & all most guys are having knowledge about javascript is harmful for SEO purpose, so why we are focusing to optimize javascript, just remove it fromwebsite & focus

2011-05-23 @ 21:25:10
URL: http://www.rateflex.ca
Postat av: dorotaloi

Enligt Marielle Gallo som ligger bakom rapporten krävs det tuffare tag mot <a href="http://orkutscrap.org/">Scraps</a> fildelarna eftersom de hotar jobben och tillväxten i de så kallade kreativa industrierna.

2011-05-24 @ 10:32:54
URL: http://orkutscrap.org/
Postat av: amelia

Resolutionen är inte juridiskt bindande, men motståndarna, bland dem många svenska EU-parlamentariker????

2011-05-29 @ 14:39:11
URL: http://clipovo.ru
Postat av: Microsoft Office 2010

I like your blog.

2011-06-07 @ 13:12:08
URL: http://office-2010.iyogi.com
Postat av: abreuvoirs

Delning är inte en dålig sak. Delning är omtänksam. De kan inte stoppa det.

2011-06-09 @ 20:37:37
URL: http://www.sourceomega.com
Postat av: Botox Perth

Excellent post. I want to thank you for this informative read, I really appreciate sharing this great post. Keep up your work…

2011-06-16 @ 10:01:51
URL: http://www.cosmeticimages.com.au/
Postat av: wholesale cell phone accessories

Piratpartiet har Christian Engström är redan gör vågor i Europaparlamentet efter hans hårda arbete med telekompaketet.

Postat av: mediafire links

thanks for this article...

2011-06-26 @ 11:57:55
URL: http://www.mediafirerocks.com/
Postat av: építésziroda

Thank you for this blog or something.

Postat av: Kevin Parker

I admire the valuable information you offer in your articles. A great article written with great hard work...i must say...

2011-06-29 @ 14:04:14
URL: http://www.iyogireviews.com/
Postat av: seo reseller india

This blog post was absolutely fantastic. When I used to work in electroplating they sometimes encouraged us to write, but I could never come up with something as well written as that.

2011-07-01 @ 07:58:44
URL: http://www.seoresellerindia.com
Postat av: gastronom

Good article! I have found here much useful information for yourself. Many thanks to the editors for the info.

2011-07-01 @ 16:14:33
URL: http://www.salesgeneric.net
Postat av: refrigerator repair arlington va

Technology has really increased he living standard of people and home appliances added more relaxation in the way to live happy life.

Postat av: Web Design Company

Your blog is simple and amazing...........

2011-07-08 @ 08:15:39
URL: http://www.snyxius.com
Postat av: matousos

i find it also very nice page!

Postat av: Carpets

I really like the blog. Thanks for the good read.

2011-07-10 @ 04:00:29
URL: http://www.ecarpets.co.uk/
Postat av: Carpet

i love your post hope you write more of them come back soon.

2011-07-10 @ 04:01:35
URL: http://www.ecarpets.co.uk/
Postat av: MIke

Thanks a lot for the great post, was very interesting.

<a href="http://www.mohka.co.uk/">canvas art</a>

2011-07-12 @ 10:44:13
URL: http://www.mohka.co.uk/
Postat av: Mike

Thanks a lot for a great post, was very interesting.

2011-07-12 @ 10:45:19
URL: http://www.mohka.co.uk/
Postat av: Sam Privic

I am very impressed

2011-07-13 @ 00:08:28
URL: http://www.privic.com
Postat av: Torrent downloads

very good blog & I’m still waiting for some interesting thoughts from your side in your next post thanks.

2011-07-13 @ 12:21:13
URL: http://www.btscene.eu
Postat av: asbestos survey london

I read this post through translator.Keep it up!

2011-07-13 @ 12:33:19
URL: http://www.maplesurveys.co.uk/
Postat av: gist

Life raft group, is helping people to get information on a very rare kind of cancer called as GIST. The LRG is making a large number of people and their doctors aware about this very critical disease. Lot of doctors are also referring the newsletters and webcasts of the LRG for free by becoming free members of the LRG.

2011-07-13 @ 13:40:06
URL: http://www.liferaftgroup.org/gist.html
Postat av: Horoscope consultancy in delhi

FABULOUS WORK

2011-07-14 @ 13:40:57
URL: http://www.astrohelpcentre.com
Postat av: Tarifvergleich Tarifrechner

Nice site, thank you for that. I liked it.

2011-07-15 @ 22:24:34
URL: http://www.die-sparberater.com
Postat av: generic synthroid

I am very pleased with this article post.

Postat av: Shravani Mela 2011

Shravani Mela is the most celebrated 30 day festival in sultanganj(Bihar) to Deoghar Badiyanath temples of Jharkhand.In 2011, Shravani Mela begins on July 16 and ends on August 13.

2011-07-18 @ 06:28:30
URL: http://www.sultanganj.info/
Postat av: cell phone tracking

I really appreciate your effort which helped me a lot with my specified job. Thanks for sharing.

Postat av: Mobile Spy

It is simply the best post good to visit here. It is really very thoughtful post.

2011-07-19 @ 09:51:25
URL: http://www.mobilespysoft.com
Postat av: Mobile Spy

Thanks for the sharing such a nice article I am very impressed with the content of the post.

2011-07-19 @ 11:45:29
URL: http://www.mobilespysoft.com
Postat av: calgary air conditioning

Hello, nice day.. Your article is quite uplifting. I never believed that it was feasible to accomplish something like that until after I looked over your post. You certainly offered a great insight on exactly how this whole system operates. I will make sure to return for more advice. Keep it up!

2011-07-19 @ 17:40:02
URL: http://www.arpis.com
Postat av: regime rapide

Some really nice stuff on this web site, I love it.

2011-07-20 @ 16:00:05
URL: http://regimerapide.biz
Postat av: iphone tracker

The Layout of your Blog is very good

2011-07-25 @ 14:16:00
URL: http://www.iphonetracker.co
Postat av: توبيكات

I am very pleased with this article post. I would like to recommend all to read and share this post.

2011-07-27 @ 15:02:02
URL: http://www.dd7.net
Postat av: slow computer

i personally like the picture over the title of the post...good one....keep up the good work

2011-07-28 @ 12:54:46
URL: http://www.killslow.com/
Postat av: WordPress Development

A really good and interesting post you have shared with us.

Postat av: Victor

Thanks for sharing such a nice post. I am pleased with this post.

Postat av: techNITi 2011

I am very pleased with this article post. I would like to recommend all to read and share this post.

Postat av: orkut scraps

Excellent post. I love to read this type of stuff. I really appreciate sharing this Good and attractive information. thanks

2011-08-06 @ 22:35:26
URL: http://orkutscrapsguru.com/
Postat av: John Sent Diago

Its an Intresting News. I Like This article very much i will bookmark it now.It helps me very much.Thanks for shaare.

2011-08-16 @ 10:48:50
URL: http://http://www.mp3fundoo.com/
Postat av: Mikey

I love the artwork in the background of your blog, amazing.

2011-08-19 @ 05:16:47
URL: http://www.solderingstationreview.com
Postat av: Mary WilliamsGreat Post! This is an excellent post. Cheers!

2011-08-25 @ 08:51:47
URL: http://www.youmint.com
Postat av: Aaron

Very creativity.Thanks for sharing your great work.

2011-09-03 @ 21:33:12
URL: http://www.freemovietag.com
Postat av: Best essays

What a great content! Thanks a lot for your article!!

2011-09-08 @ 13:32:03
URL: http://www.professay.com/?page=best-essays
Postat av: jenna2

Very interesting and innovaitive! You have always been an inspiration to me!

Postat av: Wireless Communication notes

Excellent post. I want to thank you for this informative read, I really appreciate sharing this great post. Keep up your work…

Postat av: Tax Return

Your point of view on this subject is really original.

2011-09-13 @ 19:02:32
URL: http://www.uk-tax-return.co.uk/
Postat av: Seo Provider

I have to say I really enjoy your post. Could be a little more reader friendly but packed with great info. I bookmarked your site : )

2011-10-06 @ 22:03:26
URL: http://www.byteseo.com/
Postat av: Nitrutsav 2011

Delning är inte en dålig sak. Delning är omtänksam. De kan inte stoppa det.

Postat av: Torrent sites

Its one of the good platform for informing people. Keep sharing such stuff in the future too.

2011-10-17 @ 16:19:43
URL: http://www.btscene.eu
Postat av: Torrent sites

A very good and informative article indeed . It helps me a lot to enhance my knowledge,

I really like the way the writer presented his views.

2011-10-17 @ 17:53:27
URL: http://www.btscene.eu
Postat av: Melissa and Doug

good info..

2011-10-18 @ 09:53:37
URL: http://www.bippityboppitybaby.com
Postat av: blackberry bold spy

Vad är kravet på hårdare tag mot fildelare.

2011-10-19 @ 07:46:39
URL: http://www.blackberryspy-software.com/
Postat av: Peres

Många regeringar vill ta kontroll över Internet. Så det är inte förvånande.

Postat av: Movies

Very informative and trustworthy blog. Please keep updating with great posts like this one.

2011-10-21 @ 07:39:05
URL: http://www.freemovietag.com
Postat av: rasme

Great article and very i wait more articles in the near future...

2011-10-22 @ 06:40:43
URL: http://www.thecellphonetracker.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.