Båda blocken är för övervakningssamhället1984

Datalagringsdirektivet:
Alliansen, vars justitieminister Beatrice Ask tidigare motsatte sig datalagringsdirektivet, har redan skrivit ett lagförslag om det. Även om EG-domstolen skulle kunna riva upp hela direktivet, med hänvisning till Europakonventionen för mänskliga rättigheter, menar alliansen att man än så länge är skyldig att införa det.

I en kritiserad rödgrön kompromiss har partierna kommit överens om att införa direktivet men att lagringen inte ska överskrida minimigränsen sex månader.

FRA:
Alliansen lyckades under uppmärksammade former få igenom FRA i riksdagen så formellt står alla regeringspartier bakom lagen. För att stilla kritiken föreslog man och fick senare igenom ändringar med ett "förstärkt integritetsskydd".

De rödgröna är numera
överens om en gemensam inställning till FRA. Lagen ska rivas upp omgående och frågan om signalspaning ska i samma veva utredas

Ipred:
Alliansen införde Ipred men  C är kritiska till lagen, men avvaktar den treåriga översyn som regeringen tillsatt.

Ipredfrågan
är de rödgöna inte överens om. V och MP vill bestämt riva upp den för att man anser att den brister i rättssäkerhet och kränker människors integritet. S vill inte riva upp lagen, utan vill i stället stärka den enskildes integritet och rättigheter på olika sätt.PIRATPARTIET säger NEJ till FRA, Ipred och datalgringsdirektivet !!!
Bloggar och media: Anna TrobergLars Erick, Futuriteter, HAX, Tantra, Lars Erick 2, Mikael Persson, BeelzebjörnStudio Ett, EuropaportalenDN, ABSR, P3, AB, IDG, DN, Resume, Exp, SvD

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: birkenstock shoe on sale

Your views truly open my mind.

2011-05-17 @ 05:55:47
URL: http://www.usabirkenstocks.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.