Lyssna på Studio Ett(P1), Rick Falkvinge om TPB

Onsdagens Studio Ett i P1: Piratpartiet stöder Pirate Bay

Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet debatterar med Folkpartiets Christer Nylander.

I debatten tycker jag det kommer fram väldigt tydligt hur dåligt insatt Christer Nylander är i nätfrågor när han börjar prata om att betala skatt och köra på höger sida. Han ger alltför ofta uttryck för sina privata åsikter och tyckanden, troligtvis inte partiets. Och står han verkligen för yttrandefrihet?

Det här visar hur viktigt det är att Internet och frågor som rör nätet kommer upp på agendan och debatteras inför valet. Om inte politikerna i riksdagen skulle vara så dåliga i nätfrågor skulle inte de privata företagen inom nöjesbranschen så framgångsrikt lyckats köra över dem. Internet är så viktigt att vi inte kan låta en liten privat företagssfär begränsa nätet och sätta lagar och regler för hur det får användas. Gör vi inte något nu så kommer det påverka våra jobb, skola och välfärd i framtiden. Sverige har alla förutsättningar för att bli hur framgångsrikt som helst när det gäller utveckling av nätet och tjänster som kan ge massor av jobb OM vi inte begränsar våra möjligheter och ger bort makten över nätet till en privat industri så som det sker nu.

Rösta för DIN framtid, lägg en röst på PIRATPARTIET i höst.Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.