Hollywood vill ut på nätet

Nu vill Hollywood tackla fildelning genom att lansera nya filmer på nätet en månad efter biopremiären. Jag tror knappast att det kommer bli en succé. Priset per film kommer att bli ca 20-30 USD, dvs ca 160-240 SEK.
Eller vad tror ni?

PCföralla/IDG:
I ett försök att möta den olagliga fildelningen på internet diskuterar de stora filmbolagen nya möjligheter för att distribuera filmer via internet. Ett förslag som diskuteras nu enligt Wall Street Journal är att göra nya filmer tillgängliga för nedladdning endast en månad efter att de haft premiär på biograferna.

I dagsläget brukar det dröja cirka fyra månader innan en film släpps på dvd eller på olika filmtjänster. Förslaget som än så länge är på diskussionsstadiet föreslår att filmerna som erbjuds för nedladdning ska kosta mellan 20 till 30 dollar (cirka 160 till 240 kronor).

Trots att intäkterna från biografer i USA ökade med cirka tio procent under förra året har intäkterna från dvd-försäljning minskat med 27 procent sedan 2004. Enligt Wall Street Journal så skulle en överenskommelse kring förslaget kunna betyda att en ny typ av filmtjänster kommer att bli tillgängliga redan i år. 

Skulle förslaget godkännas av filmbolagen är chansen stor att det endast kommer att gälla i USA inledningsvis.


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.