Hollywood vill inte införa bättre tjänster på nätet

Nu säger Hollywood att de inte vill göra några nya och lagliga tjänster förrän piraterna är utrotade, d.v.s när fildelningen har upphört. 

Hur dumma får de bli?

Jag är helt övertygad om att det som styr konsumenter av film och musik inte är om det är gratis eller inte, utan hur användarvänligt det är. Det måste finnas ett stort utbud samt vara enkelt och tillgängligt, priserna får inte heller vara några ockerpriser utan det måste vara möjligt med microbelopp med tanke på den låga kostnad det är att distribuera film och musik på nätet, även böcker.

Oavsett vad man tycker om att privat fildelning ska vara laglig eller inte, så är det faktiskt många som är villiga att betala för bra och billiga tjänster. Jag tycker naturligtvis att privat fildelning är något som borde vara lagligt, men vill folk betala för andra tjänster så har jag inte något emot det. Om betaltjänster dessutom blir BÄTTRE än s.k. olagliga alternativen så är det inte omöjligt att jag skulle välja en sådan tjänst. Idag har jag totalt bojkottat allt som har med Hollywood att göra d.v.s jag fildelar inte deras produkter, jag vill inte ge dem den publicitet som fildelning trots allt ger, detsamma gäller många svenska artister och filmproducenter. Tidigare hade jag Spotify, men allteftersom det visade sig att Spotify:s utbud begränsades av upphovsrätten och skivbolagen så använder jag inte den tjänsten längre. Jag har gått ur de bokklubbar jag tidigare varit med i när jag upptäckt deras ståndpunkt i fildelningsfrågan. Jag har dessutom slutat att gå på bio. Tidigare spenderade jag många tusenlappar årligen på nöjesindustrin, men nu är det slut med det.

Genom bl.a. Spotify har många i Sverige slutat med s.k. illegal fildelning. Spotify är enkelt att använda, vilket gör att många tycker om tjänsten. Många gör inte som jag och sätter en värdering i nöjesindustrins idiotiska regler och begränsningar utan betalar gärna för det begränsade innehållet ändå. Detta har gjort att det blivit en viss förändring av fildelningstrenden i Sverige. Ifpi m.fl. upphovsrättsorganisationer hävdar naturligtvis att detta är ett resultat av Ipred-lagen, jag hoppas att politikerna inte är så dumma att de tror på det.

Hollywood väljer sin väg, att med terror och hot jaga sina fans, frågan är vad de har att vinna på det?
En artist som förstått nätet och de nya medierna är Lady Gaga. På kort tid har hon blivit en världsartist genom att låta fansen sköta hennes marknadsföring och fritt sprida hennes musik och även bilder och filmklipp på nätet.
På grund av detta var hon den artist som sålde bäst 2009 på nätet.

svt:

Ingen, kanske allra minst musikkritikerna, trodde att det i dag var möjligt att bli så stor som Lady Gaga lyckats bli. Men med över en miljard klick på Youtube och med 10-tals miljoner fans på Facebook ochTwitter går fenomenet Lady Gaga inte att tänka bort.

-Jag var ganska säker på att artister och stjärnor skulle bli mindre och mindre, berömmelse skulle bli allt futtigare. Så det är anmärkningsvärt att hon har blivit så känd, säger Fredrik Strage, musikskribent.
Meastro, Lake

DN, IDG, IDG, Svd, AB, Exp, Exp, AB, FokusLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Markus "LAKE" Berglund

Angående Lady Gaga så kan man väl krasst konstatera att vissa är smartare än andra. Förhoppningsvis så sprider sig hennes inställning till nätet och fansen vidare...Tack för länken också!:-)

2010-05-07 @ 13:09:13
URL: http://lakonism.blogspot.com/
Postat av: Anders Troberg

"Nu säger Hollywood att de inte vill göra några nya och lagliga tjänster förrän piraterna är utrotade, d.v.s när fildelningen har upphört.Hur dumma får de bli?"Tja, jag är helt nöjd med att de Hollywood håller sig borta från internet...

2010-05-07 @ 14:59:38
URL: http://nordicbattlegroup.org
Postat av: nfefiuewefuehi

Lite info:SvD plockade visst bort detta inlägg från sitt kommentarfält...---------------------------Innan hon var Lady Gaga

http://wimp.com/ladygaga/Överväg tanken att "lady Gaga" enbart är en produkt (eller konstrukt)...---------------------------Inlägget strider inte på något sätt mot SvDs regler.kan ju vara kul att veta..

2010-05-07 @ 17:49:15
Postat av: Nils

Fullträff! Jag är också trött på nöjesindustrins buffeltaktik. Historien visar att "etablissemanget" alltid förlorar i slutändan, förhoppningsvis gäller det även här.

2010-05-07 @ 19:38:36
Postat av: satmaran:

nfefiuewefuehi: det tyckte nog att Lady Gaga var för seriös i det du länkade till :)Men märkligt är det.

2010-05-08 @ 07:35:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.