Vive la France!

Det verkar som om det går dåligt för president Nicolas Sarkozy i det franska regionalvalet. Sarkozy är en fiende till ett öppet Internet och det var han som drev genom Hadopi-lagen i Frankrike. Lagen gör det även möjligt att stänga av fildelare efter tre varningar.

Hadopi har inte fått fransmännen att sluta fildela, utan fildelning har tvärtom ökat, precis som fildelningen i Sverige har ökat trots Ipred.

SR:
Fransmännen ska under de kommande söndagarna rösta fram sina ledare i de 22 regionerna och högern riskerar att stå som förlorare överallt.
20 av 22 regioner i Frankrike styrs redan av socialister, men nu kanske de sopar helt rent med högern som väntas förlora Korsika och kanske även Alsace.
President Sarkozy försöker att vifta bort de illavarslande signalerna med att valet bara är regionalt, men andra menar att detta blir en mätare på hans styrka i halvtid av presidentperioden. Opinionsmätningar visar att förtroendet för Sarkozy aldrig varit så lågt.Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Christer

Vore intressant att se en opinionsundersökning som visar vad fransmännen tycker om Hadopi...

2010-03-13 @ 16:40:29
URL: http://ursinnig.janssons.org
Postat av: Mollemand

For the love of France and everything that is good - Please rid us of Psychosis and his ilk. I will never buy french Alsace again if you don't shape up.

2010-03-13 @ 16:43:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.