Miljöpartiet gillar Ask:s förslag

Att KD ställer sig bakom förslaget att hänga ut misstänkta sexköpare innan de är dömda förstår jag, men att Mp skulle göra det gör mig förvånad.

AB:

Esabelle Dingizian, MP "Brevet ska skickas hem"

– Jag tycker att det är bra att man riktar ljuset på sexköparen. För att komma till rätta med sexköpsproblematiken och i det avseendet tycker jag att förslaget är bra.

– Vad gäller kuverets färg tycker jag att det ska vara vanliga kuvert. Som det är i dag när man blir dömd för ett brott får din omgivning mer eller mindre veta om det. I de här fallen när det gäller strafförelägganden, då ser inte jag någon anledning varför brevet inte ska skickas till folkbokföringsadress, utan att man får välja vart det ska skickas.

– Som situationen är i dag med strafförelägganden innebär det att sexköparna tillhör någon slags gräddfil. Jag tycker att detta är ett förslag som jag absolut är beredd att titta på.


Piratpartiet: Piratpartiet rasar mot Asks skampåleförslag

Anna Troberg(pp): Tant Gredelin förespråkar skampåle...Igen!

Blogge: Den radikalfeministiska statens totala vansinne

HAX: Beatrice Ask har blivit skvatt galen

Mikael Elmlund: Justitieminister Ask klappar ihop fullständigt, logiskt, juridiskt och moraliskt

Till sist länkar jag till Futuriteter som har samlat ihop massor av länkar till bloggar som är mot detta vidriga förslag.


AB, AB, AB, DN, SvD, SvD, SvD


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Malene

Verkar som att EB dock menar att det först är efter det att personen är dömd som denne får ett offentligt brev med strafföreläggande? Och det var ju inte direkt Asks poäng. Känns som att citatet är plockat ur sitt sammanhang/att EB är osäker på kontexten för Asks förslag. Det hoppas jag i alla fall...

2010-03-19 @ 23:23:52
Postat av: Fruppe

Jaha, så nu är det helt plötsligt miljöpartiet som hittat på dårskapen. Hurra för vår begåvade justitieminister, död åt miljöpartiet.

2010-03-19 @ 23:31:50
Postat av: Per Persson

För det första håller jag med om att Esabelles uttalande är utryckt ur sitt sammanhang och inte uttrycker ett medhållande av Asks förslag.För det andra är Esabelle Dingizian en kvinna som verkar ha förläst sig på feministiska idéer. Ta inte hennes uttalanden som något som representerar hela Miljöpartiet.

2010-03-20 @ 00:19:41
Postat av: Benjamin juhlin

Hej! Så du tycker att miljöpartiet anser något bara för att en medlem anser något i frågan?Detta är ett skitdåligt förslag som antagligen en betydande majoritet i mp är emot.

2010-03-20 @ 03:30:22
URL: http://benjaminjuhlin.se
Postat av: rune

Vore det inte bättre om man tvingade dom att bära tex gula stjärnor på kläderna

2010-03-20 @ 11:49:52
Postat av: Iona

Ok! Rösta INTE på M, KD eller MP. Då finns faktiskt bara PP och SD kvar. Det enda parti som står för äkta frihet (se förklaring nedan) av dessa två är PP, SD går därför bort. Frihet: när en vuxen människa respekterar andras val och INTE skadar andra människor, och vill leva ett eget valt liv.

2010-03-20 @ 15:10:10
Postat av: Thomas Tvivlaren

Manuell trackback:<a href="http://www.thomastvivlaren.se/2010/03/fram-med-snippan-bea-t-rex-justitia.html">Fram med snippan Bea T-Rex Justitia!</a>

2010-03-21 @ 01:49:41
URL: http://www.thomastvivlaren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.