Sverige inför datalagringsdirektivet, trots tyskt nej

Som jag skrev tidigare idag blev teledatalagringen stoppad i Tyskland. Här kommer lite mer info:

HAX
Efter dagens beslut i författningsdomstolen kan man betrakta den nuvarande lagen om teledatalagring i Tyskland som stendöd. Men, vi skall komma ihåg att det bara är implementeringen som underkändes av domstolen. Det finns dock inget i domen som underkänner själva datalagringsdirektivet som sådant.

Den kampen, mot EU:s datalagringsdirektiv, kommer de tyskar som väckt grupptalan att få utkämpa i Europadomstolen i Strasbourg. Dagens tyska dom är viktig även i detta sammanhang.

SvD
Det tyska beslutet innebär dock inte att justitiedepartementet nu stannar upp i arbetet med implementeringen i Sverige. Tidsplanen står fast – oavsett det tyska beslutet eller det faktum att EU-kommissionen utlovat en översyn.

–Direktivet gäller och vi måste införa det. Det är klart att vi kan hamna i en situation där vi inför direktivet och sedan rivs det upp, men då är det ännu viktigare att vi i Sverige inför något som vi kan stå för, säger Beatrice Ask.


Och vad säger Bodström kan man ju undra, det var ju han som drev genom direktivet i EU. Men han undrar visst bara om Anders Borg är på sportlov, suck, vad säger man?


Infallsvinkel om varför han gick med i Piratpartiet:

Jag gör mina bankärenden på Internet, jag söker politisk information på Internet, jag läser nyheterna på Internet, jag handlar sexleksaker och böcker på Internet, jag skickar erotiska e-postbrev via Internet, jag förnyar mina medicinrecept på Internet och jag reserverar mina bibliotekslån på Internet.

Det är inte konstigt att jag även är beredd att strida för att mina demokratiska rättigheter ska gälla på Internet!


Opassande:
Vilka försvarar den svenska grundlagen?

 

MiNimaliteter:
Peter Eriksson(mp) om datalagringsdirektivet: "Vi har fått med oss sossarna på vår egen linje" och Isobel: "Miljöpartiet saknar politisk ryggrad"Rick Falkvinge, Mark Klamberg, Farmor Gun, Scaber Nestor, IntegritetCopy me happy, Juristens funderingar, Mattias Bjärnemalm, Sultans BloggDN, svt, Rapport, YouTube, PiratpartietLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

Lol tyskland civiliserat sverige inte??Kanske man ska flytta till Tyskland då?I sverige verkar folket sakna fashism ??Skulle vara än mer på tiden och byta ut kanaljerna i riksdagen.Mennar kolla bara.Får jag fråga om folk förstår vikten av det du skriver.Du skriver alltså praktiskt taget.Sverige tänker övergå till ett system som kan utnyttjas till fashism genom lagändringar som planläggs.Kan någon förklara vad vi betalar skatt för?2010-03-02 @ 21:30:24
Postat av: Kalle Larsson

http://www.vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=2649:vaensterpartiet-star-fast-vid-kritiken-av-datalagringsdirektivet&catid=288:eu&Itemid=246

Notera att beslutet togs i fredags av Vänsterpartiets verkställande utskott.

2010-03-02 @ 22:39:06
Postat av: satmaran

Kalle:

tack för länken!

Ju fler som är mot direktivet, desto bättre.

2010-03-03 @ 08:51:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.