Man biter inte den hand som föder en

Med anledning av Expressens ledare idag: Sverige är en bananrepublik:
"Moderaterna och Kristdemokraterna vägrar, som enda rikspartier, att offentliggöra donatorerna av partibidrag. Vad är de rädda för?"

Hur mycket påverkas partierna av de STORA bidragen?

Sverige fick nyligen kritik av Europeiska rådet för hemlighetsmakeriet, Ask hänvisade till donatorernas rätt till valhemlighet. Enligt utredningsförslaget som debatterats i Sverige skulle bara donationer över 20 000 bli offentliga.

I Sverige får partierna ta emot hur stora belopp som helst, det finns alltså inget tak. Partierna får även ta emot pengar från utlandet och det spelar ingen roll om det är företag som donerar, som även säljer sina tjänster till den offentliga sektorn.

Moderaterna tog emot 30 miljoner i privata donationer inför förra valet. Visst betyder de pengarna något, det är jag helt övertygad om. Är skivindustrin med bland donatorerna?
Troligtvis finns det andra företag inom näringslivet som är större donatorer, men tanken föds...inte minst med tanke på skivindustrins starka lobbyorganisationer.

Företagsdonationer borde redovisas öppet, däremot ska man vara försiktig med privatpersoners donationer.
Men som privatperson kan man ju alltid välja att ligga under gränsbeloppet om man inte vill synas.Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mike

Man biter inte den hand som föder en.Jag kan inget anant än hålla med dig madame.Det går åt bägge hållen.

Sverige och befolkningen har ett unikt förhålande och tillitsanda gentemot staten och kungen.

Det är även ett måste vid dessa norliga breddgrader.

Låt det förbli så.

Politiker måste lära sig sluta ljuga , dom måste.

För att tiderna ändras allt går framåt.

Du hittar inget anant land i modern tid som gillar sitt styre så mycket som svenskar.Även om politiker sista tiden gjort för mycekt för att sabotera för folket med sina diskrmineringslagar.Sluta hata oss och se oss som era boskap, vi är alla från samma rot sluta lura er själva och hata er själva..Politiker ni lurar bara varandra, med sanningen har eran framgång ingen gräns.Lär er styra genom att vara sanna.allt har en gräns.Något man börj komma ihåg denna utvekcling komemr inte gynna någon i slutändan inte ens politikerna oavsett vilka lösningar dom hittar på och bibehålla sina monopol.Det är därför det blir mer polariserat samhälle gentemot klasser, folkslag, tjänstemän och folk.

Våran insida speglar våran utsida..

V är alla en dela v varandra såsom allt är en del av allt.Allt är ett.

2010-03-06 @ 20:59:19
Postat av: Jacob Hallén

Det här är inte så enkelt som det förast kan verka. Piratpartiet får en ganska betydande summa pengar i finansiering av valsedlar i Västra Götaland och Göteborg från en anonym privatperson. Det finns ett par ganska tunga skäl till anonymiteten. Ett är att en öppen donation skulle påverka personens relationer gentemot personer som är aktiva i partiet. Ett annat är att om man ger bort en stor summa pengar så blir man ofta utsatt för tiggerier när någon vid ett senare tillfälle har något behjärtansvärt ändamål som det behövs pengar till. Genom att vara anonym slipper man sådant. Om man inte kunde vara anonym skulle vår finansiär troligen inte vara beredd att ställa upp.

2010-03-07 @ 01:22:22
URL: http://blogg.openend.se
Postat av: satmaran

Som jag skrev så är det skillnad mellan privata donationer och donationer från företag.

Jag är trots allt för en större öppenhet när det gäller stora donationer från företag. Nu tycker jag väl inte att 20000 är ett belopp som är av betydelse. Men troligtvis kan det vara av betydelse om ett företag t.ex donerar en miljon.

2010-03-07 @ 07:20:04
Postat av: TubesFan

Tack så mycket för att röra detta problem. Jag brukar inte uppmärksamma på blogginlägg av detta slag, eftersom jag inte är intresserad av frågan. Men din blogg fick mig att stanna upp och tänka. Jag tror jag har landat på rätt sida. Fortsätt med ert goda arbete! Jag är ivrigt väntar på uppdateringar!

2010-12-23 @ 14:42:23
URL: http://www.tubesfan.com
Postat av: student loans for single mothers

Tas ir kā cilvēki būtu rakstīt rakstus, un it īpaši konsultācijas. Tas ir pārsteidzošs, kā jūs varat rakstīt jūsu rakstus tikpat rūpīgi kā informatīvu kā šī. Es noteikti Parakstoties uz jūsu emuāru, un es ceru lasījums vairāk no jūsu rakstus. Lūdzu, ņemiet līdzi labu darbu, Sir / Madam.Vairāk varas, lai jūs un jūsu emuāru.

Postat av: regime rapide

Excellent world wide web website! I thoroughly enjoyed your content …very well written.

2011-05-10 @ 20:24:07
URL: http://regimerapide.net/
Postat av: comment maigrir vite

Very interesting subject, thank you for posting.

2011-06-18 @ 21:48:07
URL: http://www.thoughts.com/marineperdrepoid
Postat av: régime gratuit

I conceive this site contains very superb pent subject material articles.

2011-06-29 @ 22:20:10
URL: http://regime-gratuit.info

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.