Hejdå Beatrice!


Det var ett ynkligt uttalande av Beatrice Ask på regeringens hemsida. Förvisso är det bra att hon nu vet att misstänkta sexköpare inte ska hängas ut, tänk att det tog en vecka innan hon förstod det:

Jag anser inte att rättsväsendet ska skicka kuvert med särskilda färger till vare sig misstänkta eller dömda. Regeringen planerar inget sådant förslag.

En viktig utgångspunkt för ett rättssamhälle är att alla ska betraktas som oskyldiga till dess motsatsen bevisats. Den som dömts och avtjänat sitt straff ska vara fri.

Men det här uttalandet från Ask gör ingen skillnad, en justitieminister som först efter en veckas folkstorm mot hennes vansinniga förslag begriper vad som gäller i ett rättssamhälle ska inte få sitta kvar.

Fredrik Reinfeldts lama hållning i ärendet kan också ifrågasättas. Jag tycker han tar lite för lättvindigt på Beatrice förslag med: – Ja, vi är överens om att inte lägga ett sådant förslag.


Thomas Bodström tar dock tillbaka sitt krav om hennes avgång, med de här orden:

- Jag är glad över att så många reagerat så starkt. Det mest grundläggande för rättssäkerheten är att skilja mellan oskyldiga och dömda och justitieministern är den siste som ska blanda ihop detta, säger Bodström som fortfarande är skeptisk till om Ask förstått vidden av det hon gjort.

- Hon får gärna sitta kvar. Det är en fördel för Socialdemokraterna.


Det finns bara en sak för Beatrice att göra, tacka och säga adjö!Läs även: Därför kokar nätet av ilska mot Ask och De demokratiska grundvalarna hänger löst efter Asks utspel.


Blogge, Sagor från livbåtenNemokrati, Motpol, Göran Widham, Hartman, Lisa Magnusson

Exp, AB, AB, SvD, SvD, DNAB, SvD, SvD, DN, AB, DNLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: bloggare på icedaniel.se

Bra att hon tog sitt förnuft tillfånga !

2010-03-24 @ 22:52:32
URL: http://www.icedaniel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.