Hahahaha, ja se Kulturskaparna!

Nu är nätverket Kulturskaparna i farten igen. Nu påstår de att 1,2 miljoner jobb är hotade av fildelning!
Jo tjena!
Vad ligger till grund för det påståendet?

Jo en rapport från BASCAP, Business Action to Stop Counterfeiting and Piracy.
BASCAP verkar inte göra någon skillnad på varumärkesförfalskning och fildelning. Vilket, som tur är, många politiker gör och förhoppningsvis en majoritet av politikerna i EU-parlamentet. 

Den franska konservativa EU-parlamentarikern Marielle Gallo kräver i ett betänkande att EU ska likställa fildelning med förfalskning.
Gallo har däremot en opinion emot sig. Den tyska parlamentarikern Jan Albrecht (de gröna) säger i ett uttalande att det inte går att jämföra piratkopiering med förfalskning.
– Förfalskningar utförs av kriminella gäng på ett kommersiellt plan medan piratkopiering mestadels sker i hemmen av unga pojkar, sade Albrecht.

Nyligen bestämde även en domstol i Spanien att det är skillnad på privat fildelning och att det inte är olagligt med fildelning så länge det inte görs i kommersiella syften.

Mer läsvärt om nätverket Kulturskaparna hos Anders Mildner och Hannes2peer.Nytt om Acta-avtalet:

IDG:
I februari i år fick IDG News tag på flera hemliga dokument som läckt ut från Acta-förhandlingarna. I de läckta dokumenten avslöjas bland annat att Acta diskuterar möjligheten att göra internetleverantörer ansvariga för den piratkopiering som sker över deras nätverk.

Eva Lichtenberger vid Europaparlamentet kräver nu att alla detaljer kring Acta ges till allmänheten. Skulle inte detta ske så anser Eva Lichtenberger att EU bör dra sig ur avtalet helt och hållet.

Europakommissionen lovade igår att lägga fram ett förslag som uppmanar till en bättre insyn i det hemlighetsfulla Acta-avtalet vid nästa möte som tar plats i Nya Zeeland i mitten av april.


Läs även hos Christian Engström(pp) att EU-parlamentet och EU-kommissionen inte är överens om vad som ska finnas med i Acta-avtalet. EU-parlamentet har bestämt att avtalet inte ska innehålla fildelning utan begränsas till varumärkesförfalskning, nu verkar båda finnas med i avtalet ändå.

Johannes Schönning, HAX

IDG, SvD

europaportalen

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Kjell

Alfons Karabuda: "Vi kan inte – och ska inte – driva en gemensam linje i varje fråga". Här skriver han mer om något av det Mildner tar upp: http://tinyurl.com/ybo9sxz

2010-03-24 @ 16:04:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.