Får polisen tillgång till FRA?

Det har bara gått tre månader sen FRA-lagen infördes och nu ska det utredas om även polisen ska få tillgång till massavlyssningen.

Polisen kan redan idag få ut uppgifter vid utredning av inhemska brott, via teleoperatörerna. Vad är det som hindrar att de via operatörer skulle kunna få ut uppgifter även för att utreda brott som sker utanför landets gränser?
Att polisen själva vill kunna signalspana kan jag förstå. Men om polisen får egen tillgång till signalspaning är risken stor att den kan bli för godtycklig om vad man ska spana på.
Att det finns en viss känslighet att låta operatörerna vara en del av utredningen kan jag väl förstå, men operatörerna skulle samtidigt vara ett skydd för att minimera risken för missbruk.

Naturligtvis är jag motståndare till att FRA ska kunna massavlyssna överhuvudtaget, liksom att man nu kommer göra ändring i lagen för att polisen ska få vara med. Vilka kommer få tillgång till massavlyssningen nästa gång?

De som i den borgerliga alliansen vek sig i FRA-frågan, vad säger de nu? Och hur gick det med FRA2?

FRA-lagen är inget annat än ett monster som aldrig borde fått se dagens ljus, att polisen nu ska få vara med gör den inte bättre.

Men jag blir inte förvånad, den borgerliga alliansen har av någon anledning gjort sitt bästa för att rasera vår personliga integritet. MEN borde de inte stanna upp och fråga sig vart det barkar hän? De marscherar rätt in i Bodströmsamhället som en skock får.

På Expressens ledarsida igår beskrevs politikerna som drängar med anledning av att Anne-Marie Pålsson (M) tänker lämna kammaren då den blivit ett "transportkompani":

Ledamöterna brukar lite hånfullt kallas för "knapptryckare" eller "röstboskap". När partipiskan viner dansar man lydigt efter partitoppens pipa. De alltför självständiga riskerar nämligen att inte bli så långlivade. Lojalitet belönas med höga placeringar på vallistorna och viktiga uppdrag. Bråkiga och alltför idealistiska politiker göre sig icke besvär.


Beatrice Ask (SR):

– Säkerhetspolisen, till exempel, ska skydda oss mot terroristangrepp och annat. Det finns saker som händer utomlands där man behöver kunna fånga upp information men det är ingen jättelik verksamhet vi talar om, säger Beatrice Ask.

Beatrice Ask tror inte att det är någon risk för en ny diskussion om kränkningar av den personliga integriteten som det blev när FRA-lagen skulle antas i riksdagen.


HAX:
Nu finns det inget av substans kvar av uppgörelsen om FRA 2
Regeringen är fan fullständigt skamlös!


Läs även: EU ska granska FRA-lagen

Mary,MMM, Mikael Elmlund, Osmidigt, Scaber Nestor, Svensk Myndighetskontroll, Mårtensson, Alliansfritt Sverige, Törnebohms, Hultin, IntegritetLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Lars-Erick F

Grattis till PP!!!!Läs min kommentar här!

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/regeringen-hjalper-piratpartiet-och.html

2010-03-03 @ 13:13:38
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com
Postat av: Michael

man har ju redan sett att flertalet rötägg inom kåren inte går lita på, vad skulle säga att det vore annorluna i detta fallet?Att Fra missbrukades fick vi ju se redan första dagarna.När regeringar röstar emot folkviljan i sin drift för övervakning, visar det att man har något och gömma.

Dessutom kan övervakning och förmodligen kommer det att användas till att bryta mot grundlagar och införa en förtryckt samhällstämmning likt en stazifashism.

Trots allt så ändrar statskick fort sin status.

Att införa verktyg somd essa är ochså att ge potentiella diktatorer vapen.

Att allt dessutom röstas igenom trots filkviljan visar vart detta land bär av.

klokast vore nog att beväpna sig , plugga ur internet, och planera och flytta landet.

Eller stå kvar och kämpa.

Protectionism my butt, alla diktatorer har använt sig av samma argument och knep låtsandes vara ute efter att beskydda medborgare..http://www.youtube.com/watch?v=aKaNIr4xD4A&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=wceO-fEd2XA&feature=relatedTexterna säger allt

2010-03-03 @ 13:17:50
Postat av: Mike

Hahaha denhär var bra.. Sveriges regeringsform fiktion.

Kolla orden.http://www.youtube.com/watch?v=Lbwf5LHMiyo&feature=relatedSkyddad verkstad och James bond fantasi verkar vara vad man lever i .

2010-03-03 @ 13:33:18
Postat av: satmaran

Lars-Erick:

PP har genom att hålla integritetsfrågorna aktuella inte nödvändigtvis värvat egna medlemmar utan även fått igång dessa frågor i övriga partier. Se hur det gått i datalagringsdirektivet, nu har mp, v och kanske även c ändrat sig i den frågan.

Det här visar vilket viktigt parti PP är.

2010-03-03 @ 20:02:46
Postat av: satmaran

Michael och Mike:

Tack för Youtube-länkar!

Intressant att se vilken rikedom och fantasi det finns i kampen om vår integritet.

2010-03-03 @ 20:25:21
Postat av: university research paper

Hej!

Jag har inte sett den här sidan förrän idag och när jag läste runt i den hamnade jag till slut här :)

2010-03-04 @ 20:51:37
URL: http://iresearchpapers.com/guarantees.php

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.