Det var på tiden!

Äntligen verkar det som om Förbifarten blir av, 28 miljarder till bygget säger regeringen och sossarna hänger på.
Totalt vill sittande regering satsa 482 miljarder på spår och väginfrastruktur, det var inte en dag för sent. Jag hoppas nu att det satsats rejält med tanke på den ökande befolkningen, men även om 482 miljarder låter mycket är det förmodligen för lite om man ser till under vilket tidsperspektiv pengarna satsas.

Oavsett vilket block som sitter vid makten i höst är det viktigt att planerna för infrastrukturen blir av då den varit eftersatt på tok för länge, inte minst för oss som bor och arbetar i Stockholm. Men just Förbifarten berör alla som på något vis ska färdas förbi Stockholm också.

De som tror att vi löser miljö- och trafikproblem med enbart en utbyggd kollektivtrafik är helt ute och cyklar då den trafik som finns i och runt Stockholm till stor del handlar om yrkesmässig trafik i någon form som vi inte kan få in i bussar, t-banan eller tågen, tyvärr. Med tanke på dagens höga bränslepriser tar nog de som kan redan idag det kollektiva alternativet. När det gäller miljön går den tekniska utvecklingen snabbt framåt så det skulle inte förvåna mig om tunga varutransporter m.m. är "gröna" innan Förbifarten är klar.


Så här såg det ut nyss på DNs webbfråga:

 

Anser du att Förbifart Stockholm ska byggas?

Ja

73% (13697)

Nej

27% (5099)DN, Exp, Exp, SvD, SvD, SvD, AB
Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mats Henricson

Här har du verkligen hittat ett framtidsområde som vi kan lägga hundra miljarder på. Betong, asfalt, grus, en och annan bro, en och annan tunnel. Bättre att smörja byggmaffian, istället för IT, universitet, skolor eller internet-relaterat. Hurra! Vilken pirat du verkar vara! Klockrent!

2010-03-31 @ 09:01:38
URL: http://eschatontalar.blogspot.com
Postat av: John Liungman

Hur löser du trafikproblem med ännu en motorväg? Hur många månader innan även den får infarkt? Det är ju ett fullkomligt absolut faktum, välkänt bland trafikplanerare, att mer väg inte leder till mindre trängsel.För övrigt leder dessa 482 miljarder inte en promille närmare regeringens eget mål om minskade klimatutsläpp med 40% 2020. Hur får de ihop det?

2010-03-31 @ 11:19:08
URL: http://liungman.blogspot.com
Postat av: Mats Henricson

@John De får inte ihop det alls! Hela detta paket är något den svenska byggmaffian ser till att få som investeringar.När ekonomin havererar, med jämna mellanrum, vilka är det då som får skattefinansierade paket? Jo, byggbranschen! Inte IT-industrin. De ska gå igenom stålbadet. Byggarna däremot anses viktigare.

2010-03-31 @ 11:31:38
URL: http://eschatontalar.blogspot.com
Postat av: satmaran

Mats Henricson:

Att ha ett fungerande samhälle när det gäller transporter innebär inte att vi inte ska satsa på informations- och kunskapssamhället. Även It-företagen gynnas av att trafiken fungerar runt Sthlm.John Liungman: Problemet är ju att vi inte har en riktig motorväg förbi Sthlm idag, vilket säkert övriga städer i Sverige har. Idag åker all trafik som ska norr/söder genom Sthlm. De som har råd med tullavgiften åker genom staden övriga köar på Essingeleden.

Det handlar alltså inte om ännu en motorväg utan det blir den första.2010-03-31 @ 12:05:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.