Bra jobbat Christian!Igår satte alltså EU-parlamentet ned foten, med röstsiffrorna 633 mot 13, för att förhandlingarna om Acta ska öppnas för insyn.

Vi var så nära ett enigt parlament man kan komma. Det var en oerhörd framgång, säger piratpartisten Christian Engström till SvD.

Bland de ändringsförslag som röstades igenom finns tydligare skrivningar om att kommissionen måste respektera mänskliga fri- och rättigheter.

Samtidigt fick de konservativa igenom att Acta-förhandlingarna ska fortsätta, medan den gröna gruppen och Piratpartiet välkomnar att parlamentet nu kräver att förhandlingarna begränsas till varumärkesförfalskningar. Det innebär att parlamentet nu kräver att frågor som rör piratkopiering på nätet utesluts ur Acta.

Kommissionen lämnade besked om att de inte kan ge den insyn som parlamentet kräver, detta innebär att det blir hårda strider framöver.
Och mycket tid har inte kommissionen på sig – enligt resolutionen kräver parlamentet att kommissionen tar strid för ökad öppenhet redan i nästa ACTA-förhandlingsrunda i Nya Zeeland i april. Och direkt efter förhandlingarna förväntar sig parlamentarikerna att få tillgång till dokumenten.

Tre svenska parlamentariker var med och skrev resolutionen: Christian Engström(pp), Eva-Britt Svensson(v), Carl Schlyter(mp).

Christian Engström, HAX, Rick Falkvinge, DN, N24, N24


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Harlekin33

Detta är en rejäl nosbränna till alla som inte tror att PP kommer göra nån skillnad!PP kommer att göra en hel del skillnad och nu räknas PP som en maktfaktor!:-)

2010-03-12 @ 01:07:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.