Var det bara en PR-bluff för kungahuset?

För några månader sedan sa många till försvar för att det slösades med våra skattepengar till prinsessans bröllop, att det skulle betala sig flera gånger om eftersom det skulle strömma folk till Stockholm från HELA världen för att delta. Kungahuset har en sååååån dragningskraft.

Så jag undrar nu, var är alla turister som skulle storma Stockholm? Blir det något extra klirr i kassan för Stockholms näringsliv, eller är det bara media som haft fullt upp med att bevaka kungahuset?

Det verkar som om inte ens förväntade svenskar från övriga Sverige kommer att ta sig till Stockholm. Hos SJ är det bara bokat som vilken helg som helst och extra bussar som var bokade utifrån landet har ställts in. Hotellen står obokade och alla de som hade hoppats på att få sin lägenhet uthyrd, för att tjäna en extra hacka, kan känna sig blåsta.

Är våra skattepengar som Reinfeldt & Co spenderat bara bortkastade? Har övriga världen blivit mer demokratiskt än vi och tycker att kungahuset inte är något att uppmärksamma och fira? 

DN: Resefiasko inför kungliga bröllopet
DN: Trögt för kunglig uthyrning
SvD Trögt bokningsläge inför bröllopet
SvD: Kommuner ställer in bröllopsfirande
AB: Bröllopsfloppen
AB: Trögt bokningsläge inför bröllopet
AB-läsare: "Älgarna drar fler turister"
AB: Få tog chansen att gratulera


Bättre går det för Republikanska föreningen som dubblat sitt medlemsantal det senaste året, många har tillkommit under våren. Det tycker jag låter sunt.

AB, SvD, SvD, DN


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Eff

"Det tycker jag låter sunt."Att man förespråkar en svensk Bush, Ahmadinejad, Hitler, Idi Amin eller annan kraftfull president istället för ett maktlöst kungahus? Man sparar inga pengar att tala om och det värsta är ju hotet mot demokratin.

2010-06-07 @ 09:02:23
Postat av: satmaran

Eff: förespråkade jag någon av dem?

2010-06-07 @ 09:22:19
Postat av: Björn

Hitler!http://sv.wikipedia.org/wiki/Godwins_lagFörsta kommentaren. Lysande.

2010-06-07 @ 10:17:36
URL: http://twitter.com/rodbear
Postat av: Fingal Olsson

Några ordnar en picnic på Gärdet, http://www.konstmassivet.se/2010/04/varfor-glo-pa-daniel-och-vickan.html

2010-06-07 @ 13:12:12
Postat av: anton

Nu är det så att våra politiker har förändrat sverige så till den milda grad att ingen i medelåldern eller över känner igen sig.

Kungahuset är det enda vi har kvar av det gamla sverige.

Lämna det ifred

Vi vill inte ha nån representant för sverige som tillhör den mest hatade yrkesgruppen politiker eller som dagtingat med sitt samvete för att hålla sig kvar vid köttgrytan.

Det är svenska folket som skall bestämma i denna fråga!

Inte några minoritetsgrupper av rödgardister.

2010-06-07 @ 20:34:39
Postat av: Cavatus

Missa inte journalisten Julia Caesars vassa krönikor. Länkar till samtliga finns här:http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/

2010-06-08 @ 14:25:28
URL: http://www.cavatus.wordpress.com
Postat av: mbt shoes

Thank you so much for sharing this post.

2011-05-17 @ 10:53:22
URL: http://www.goodmbtshoe.com
Postat av: abreuvoirs

Betydligt, det här inlägget verkligen den sötaste på denna anmärkningsvärda ämne. Jag harmonisera med din slutsatser och kommer att törstigt ser fram emot din inkommande uppdateringar. Att säga tack kommer inte bara vara tillräckligt, för den fenomenala klarhet i det du skriver. Jag kommer direkt fånga din rss-flöde hålla sig informerade om eventuella uppdateringar.

2011-06-09 @ 21:54:26
Postat av: abreuvoirs

Betydligt, det här inlägget verkligen den sötaste på denna anmärkningsvärda ämne. Jag harmonisera med din slutsatser och kommer att törstigt ser fram emot din inkommande uppdateringar. Att säga tack kommer inte bara vara tillräckligt, för den fenomenala klarhet i det du skriver.

2011-06-09 @ 21:55:48
URL: http://www.sourceomega.com
Postat av: wholesale cell phones

Tack för din personliga underbart inlägg! Jag tyckte faktiskt läsa den, kommer du att bli en stor författare. Jag kommer alltid bokmärke din blogg och kommer ofta att komma tillbaka i framtiden.

2011-06-19 @ 22:13:37
URL: http://www.wassociation.com/trade/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.