Två år sedan FRA-lagen röstades igenomDen 17-18 juni för två år sedan röstades FRA-lagen igenom. Vi har inte glömt och kommer inte glömma den dagen. Alliansen med Fredrik Reinfeldt i spetsen banade därmed vägen för den övervakningsstat som vi nu ser börjar växa och ta form. Vår frihet och personliga integritet är inte längre någon självklarhet. Vår integritet har blivit en handelsvara mellan länder och privata företag. Vi håller på att bli ett mycket övervakat folk. Vi kommer övervakas då vi surfar, mejlar, sms:ar, twittrar, pratar i telefon, betalar räkningar, passerar landsgränser, flyger, står och väntar på station och mycket, mycket mer.

FRA samlar in all vår Internet- och teletrafik som går över landets gräns, en viss del av denna information lämnas över till andra länder t.ex. USA. I USA händer det att myndigheter lämnar över känslig information till företag.

Enligt ett direktiv från EU ska Sverige införa datalagringsdirektivet. Igår antog EU-parlamentet ett tillägg till datalagringsdirektivet, wd 29, som innebär att våra sökningar på t.ex. Google ska lagras i två år. Datalagringsdirektivet är ännu inte implementerat i Sverige men om/när det blir det är vi totalövervakade.

Alliansen har infört Ipred-lagen som innebär att inte bara svenska utan även utländska företag har rätt till våra ip-identiteter om vi misstänks för upphovsrättsintrång som vid t.ex. en ringa företeelse som fildelning. Många kan förvänta sig kravbrev från en kapitalstark industri med vassa jurister som bara har ett mål och det är att suga ut pengar från så många de kan.

Cecilia Malmström(fp) vill införa censur på nätet för att stoppa barnporr, vilket inte resulterar i att de som verkligen skadar barn åker fast. Cecilia Malmström har även tagit fram ett avtal, Swift-avtalet, som innebär att hela europas banktransaktioner ska överföras till USA och lagras i fem år. Detta för att stoppa terrorister, tror hon. Även det en information som kan säljas.

Sen sitter EU tillsammans med USA och andra länder och förhandlar om Acta-avtalet som kommer att påverka vår frihet och integritet, inte bara på nätet utan även då vi är ute och reser. Hur det kommer att se ut när det är klart vet vi inte än. Men upphovsrättsindustrin har försökt att få med så mycket som möjligt i avtalet som kommer att påverka vår frihet och integritet.

Att Reinfeldt är så populär i diverse mätningar förvånar mig mycket då han för mig representerar den statsminister som under sin regeringstid infört fler integritetskränkande övervakningslagar än någon annan. Det värsta är att jag tror att detta bara är början på vägen till den totala kontrollstaten. För Reinfeldt är det helt ok att kontrollera alla landets medborgare. Det är INTE ok att i en demokrati övervaka oskyldiga människor som inte är misstänkta för något brott!

reinfeldt


Det är mycket viktigt att PIRATPARTIET kommer in i riksdagen och tar tag i dessa frågor.

Piratpartiet Presscenter: FRA, riv upp, gör om, gör rätt!


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: mbt shoes

Thank you so much for sharing this post.

2011-05-17 @ 10:48:56
URL: http://www.goodmbtshoe.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.