Tiziano Motti och Smile29

Tiziano Motti är mannen bakom tillägget till datalagringsdirektivet Smile29 som EU-parlamentet antog igår. Igår hade europaportalen.se en intervju med Motti. Jag mår riktigt illa av att läsa intervjun. Mottis syn på medborgarnas integritet är skrämmande. 

Tiziano Motti tycker att kritikerna missförstått honom och han anser sig vara en stor vän av frihet och ogillar censur. För Motti är frihet för medborgarna att de kan vara anonyma mot varandra MEN att staten ska ha full insyn i medborgarnas liv. Han är en mycket tvetydig man, precis som många av våra svenska politiker är idag.


Från intervjun:

Hur går försvaret av medborgarnas friheter ihop med att vilja lagra alla människors sökningar på Google?
– Det gör det inte, säger Tiziano Motti.

Han vill inte alls spara alla sökningar som görs på nätet.

– Förslaget handlar egentligen om så kallade ”content providers”, det vill säga de som gör att man kan lägga upp material på internet, som Facebook, Youtube eller bloggverktyg. Det är de som ska spara IP-nummer, precis som internetoperatörerna måste göra i dag enligt datalagringsdirektivet, säger han.

Motti menar att debatten bygger på en feltolkning av hans initiativ.

Men texten är klar och tydlig: ”Europaparlamentet uppmanar rådet och kommissionen att genomföra direktiv 2006/24/EG och att utvidga det till att omfatta sökmotorer så att barnpornografi och sexuella trakasserier över nätet kan bekämpas”

Motti återkommer ofta till det faktum att en såkallad skriftlig förklaring inte är lagstiftande, utan en ”stimulans till debatt, ett sätt att belysa en fråga”.

– Det ska inte gå att surfa anonymt på internet. Jag vill introducera den så kallade skyddade anonymiteten, säger han och drar ut på de två orden.

Enligt Tiziano Motti måste man hitta en balans på nätet, och det ska ske genom den ”skyddade identiteten”. För att någon ska kunna få tillgång till nätet måste denne identifiera sig genom att skicka in uppgifter till internetoperatören.

Sedan ska varje uppladdning av text, bilder eller videoklipp kunna spåras av myndigheterna.

Däremot ska man fortsatt kunna vara anonym gentemot andra internetanvändare.

– Jag är en försvarare av yttrandefriheten, jag gillar inte censur. Men i dag kan någon som blir förtalad eller anklagad för något på nätet inte försvara sig ordentligt.

Hur ska det gå till rent tekniskt?
– Jag är ingen tekniker, fråga inte mig, säger han och fäller ner blicken en sekund för första och enda gången under vårt samtal.Jag undrar om Motti är dum eller slug....i intervjun är han ju helkorkad och motsägelsefull, kan det vara så att han är en storlögnare och att det finns någon dold agenda? Jag hakar upp mig på det där med att han "fäller ner blicken" när han fick frågan om det tekniska. Så jag googlar efter hans CV. Och där står det att han har en teknisk utbildning fast han säger att han inte är tekniker. Han verkar dessutom ha utbildning i kommunikationsvetenskap och har bildat ett stort mediaföretag som även finns på Internet. För mig känns det som om Motti kan det här med hur saker fungerar på nätet VÄLDIGT bra. Men vad han egentligen är ute efter får jag inte kläm på. Något är väldigt galet i allafall.


Curriculum Vitae

  • Secondary school-leaving certificate from a technical institute (1985)
  • Joined the national journalists' association (1989)
  • Honorary degree in communication sciences (2000)
  • Founder and editor of daily and weekly newspapers in paper, electronic and 'free press' format, (since 2004, publication of series specialising in consumer rights and preventive medicine/health protection) (1990-2009)
  • Founder of a group of companies operating in the communication sector in Italy: publication of daily newspapers and periodicals, TV production, Internet (1990-2009)
  • Chair and founder of the 'Europe of Rights' movement, defending the rights of citizens (since 2004)
  • Member of the national steering group of the Unione di Centro (UDC) as Member of the European Parliament (since 2009)
  • Full member of the Committee on the Internal Market and Consumer Protection (IMCO) and substitute member of the Committee on Industry, Research and Energy (ITRE)
  • Adviser to the Chair of the Health and Hygiene Committee of the Italian Senate (since 2008)


Datalagringsdirektivet är tillräckligt vidrigt i sig och vi behöver absolut inte idiotiska tillägg a la Motti. Vad vi däremot behöver är PIRATPARTIET. Christian Engström var nog den första politikern som började ifrågasätta det här förslaget nere i EU.

Fler om datalagringsdirektivet, Motti och Smile29: HAXFrendo, Drottningsylt, HumlanMattias Bjärnemalm, Sultan, Livbåten, Anna Troberg, gothbarbie, Scaber Nestor, KennypedophilizeP1DN, ABLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: mbt shoes

Thank you so much for sharing this post.

2011-05-17 @ 10:48:33
URL: http://www.goodmbtshoe.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.