Kampanjen för Smile29 trappas upp i EU


lobby

EU-parlamentet är fyllt med kampanjmaterial för Smile29/WD29 där politikerna uppmanas att skriva på. Vem är det som finansierar denna påkostade kampanj? Finns det en annan dold agenda bakom kampanjen än kampen mot barnporr? Alla som har något innanför pannbenet begriper ju att något är fel när man försöker smyga in ett tillägg till datalgringsdirektivet utan att i klartext tala om det. Likaså begriper vi att en lagring av alla vår sökningar på t.ex. Google i två år INTE skyddar våra barn. Så frågan är VEM som gynnas av det?

hiss

Förutom att kampanjen för tillägget trappats upp så har Tiziano Motti som står bakom förslaget gått ut med ett mail där han försöker släta över att han försökte smyga in tillägget i datalagringsdirektivet samt att det inte ska gälla alla sökningar på Google utan bara de som handlar om barnporr. Hur har han tänkt sig då undrar jag? Det blir en svår nöt att knäcka tekniskt, om ens möjligt. Jag har svårt att tro Motti är så dum att han tror på det själv. Så frågan är: VEM har köpt Motti?

mailmotti

Förslaget får inte nå 369 underskrifter men det är skrämmande nära nu, igår var det 345.

signering

Om du vill ha koll på signaturer så finns den HÄR sidan.

Ongoing
PE 440.536v01-00 Or. IT P7_DCL(2010)0029
Authors : Tiziano Motti, Anna Záborská
101k 47k
on setting up a European early warning system (EWS) for paedophiles and sex offenders
Date opened : 19/04/2010
Lapse date : 09/09/2010
Number of signatories : 345 - 16/06/2010


Rick Falkvinge(pp):

Varje gång någon vill inskränka grundläggande självklara rättigheter, som rätten att slippa fängelse för att man inte eldar upp  dagstidningar med sommarrepportage, så används ordet “barnporr” som en rivningskula mot det öppna samhället. Vi har alla blivit grundlurade hela tiden. Inte ens den första rättighetsinskränkningen var befogad — lika lite som förslaget om att utvidga Datalagringsdirektivet till att omfatta alla sökningar.

För om allt är okej “för att hindra barnporr”, så får till exempel alla finna sig i att deras hem genomsöks en gång i veckan. Eller kanske klä av sig nakna vid rutinkontroller på stan. För att vi alla, som Johannes skriver, faktiskt kan vara (och ska betraktas som) presumtiva pedofiler. Jag tror att de flesta skulle reagera då. Man måste ge all heder till Forssberg för att han faktiskt ställer den otroligt magiska frågan redan på ledarplats:

“Jag skiter väl i om syftet är att stoppa barnporr. Tala om vad det är ni VILL GÖRA, så ska vi titta på om det är rimligt eller inte, oavsett vad ni påstår att syftet är.”


 

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Anonym fegis

Men! Den var ju nere på 294 för bara några dagar sedan?

2010-06-17 @ 12:22:08
Postat av: satmaran

Fegis:

Jo, jag såg också det, därför känns det läskigt nu.

2010-06-17 @ 14:23:41
Postat av: mbt shoes

Thank you so much for sharing this post.

2011-05-17 @ 10:51:09
URL: http://www.goodmbtshoe.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.