Hands off my Internet!

Hos Göran Widham ser jag att det nu har startats en Facebookgrupp, Hands off my Google search!, mot att sökmotorsökningar ska ingå i datalagringsdirektivet. Facebookgruppen har snabbt fått många medlemmar. Det är kul att se att fler än pirater protesterar, vilket får mig att tänka på FRA-lagen och vilken tid det tog då innan Piratpartiet lyckades väcka allmänheten. Nu är det våra sökningar på nätet det handlar om och det har gått snabbare denna gång att väcka media, allmänhet och politiker om vad som håller på att ske nere i europaparlamentet.

Det här visar hur viktigt Piratpartiet är. Det är så dumt att döma ut Piratpartiet som ett "enfrågeparti" som många gör eftersom det är just för att piraterna är så fokuserade på nätet och informationspolitik som gör att de före andra kan ta tag i och belysa dessa frågor, som faktiskt berör oss alla. Piratpartiet fyller här ett stort hål med fokusering och kunskap som de etablerade partierna saknar.

Ipred-lagen gick det ju inte så bra med, men när den röstades genom såg många piraterna som några som några som bara vill ha allt gratis, tyvärr. Piratpartiet vill reformera upphovsrätten så att den blir anpassad för den tid vi lever i, vilket också skulle vara bra för alla. Tyvärr väger idag tunga namn som Hollywood och andra intresseorganisationers ord mer hos politikerna än vikten av att intressera sig och sätta sig in i den stora förändring som dagens Internetsamhälle innebär.

När det gäller Acta-avtalet vill USA nu ha en snabb process, naturligtvis. USA har bara att förlora på att det drar ut på tiden, för USA handlar det bara om att så snabbt som möjlighet tillgodose sina egna intressen. Det är bla. därför mycket fortfarande är hemligt. Precis som med Ipred-lagen är det intresseorganisationer som hör hemma i USA som ligger bakom hur mycket i Acta-avtalet formas, inte minst intressen från Hollywood trots att det ska vara ett handelsavtal.

Det är inte bara i Sverige och i EU-parlamentet det händer tokiga saker. Anders Widén har upptäckt att man i Norge, precis som i Holland, tänker sattelitbevaka alla bilar för att få ner bilkörandet. Bilisterna ska betala fordonsavgifter utifrån hur mycket de kör. Här är det alltså tanken om miljön som inför en total övervakning av bilisterna och en total härdmälta hos politikerna.

HUR mycket övervakning som kränker våra privatliv ska politikerna införa i den GODA sakens namn?

Piratpartiet har sannerligen en viktig funktion att fylla i riksdagen!


Läs även:

Johannes Forsberg skriver på ledarsidan i Exp: Vi är inte pedofiler!

europaportalen: Förslaget till datalagringsdirektivet hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle.

Ephone och Ipredmålet går kanske till EU-domstolen. Ephone behöver inte lämna ut ip-identiteten enligt HD.
I beslutet konstaterar HD att det råder viss osäkerhet om EU:s datalagringsdirektiv i det här fallet står i strid med bestämmelserna i den svenska upphovsrättslagen. Dessutom är det osäkert om bedömningen ska påverkas av att Sverige ännu inte genomfört direktivet. Om fallet går till EU-domstolen kommer det ta många år innan det blir klart. SRsvt, p3, EXp, DN, SvD

PCföralla skriver om den hetaste businessen i Hollywood. 14000 fildelare är stämda, bara i år. En advokatbyrå har fått en ny enkel affärsidé:
Advokatbyrån går till små filmbolag och erbjuder dem att kostnadsfritt stämma slumpmässigt utvalda fildelare. Advokatbyrån går sedan till myndigheterna och kräver att få ut personuppgifter på personer baserat på ip-nummer som fångats upp på olika fildelartjänster. Intäkterna delas sedan mellan advokatbyrån och filmbolaget.

Ja, tänk på de stackars kulturarbetarna!

Bloggar och media:
Anna Troberg, Skivad Lime, MiNi, Farmor Gun, Livbåten, Maloki, Svensk Myndighetskontroll, HAX, Enligt min humla, futuriteter, KunskapssamhälletIDG, IDG, NyTeknik,Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: mbt shoes

Thank you so much for sharing this post.

2011-05-17 @ 10:54:05
URL: http://www.goodmbtshoe.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.