Även bedragare använder nu "barnporr" för att luras

Nu har även bedragare förtått vilken slagkraft det finns i orden pedofil och barnporr. Internetbedragare skickar ut mejl som talar om att foton och namn på dig finns på en sajt med t.ex. pedofiler eller rasistiska åsikter.

Du uppmanas att klicka på en länk som bifogas i mejlet, klickar du på länken är det kört, din dator blir virussmittad och gör den tillgänglig för bedragarna. Förutom att bedragarna kommer åt eventulla inloggningsuppgifter kan de även hämta dokument och bilder som du har på datorn.

Enligt polisen är du inte skyddad av ditt virusprogram, så klicka aldrig på liknande länkar.


Förra veckan antog EU-parlamentet ett tillägg, Smile29, till datalagringsdirektivet som innebär att alla våra sökningar på t.ex. Google ska sparas i två år för att förhindra barnporr och kvinnomisshandel. Hur en sådan lagring av våra sökningar ska förhindra det begriper jag inte, däremot begriper jag att staten får en alldeles för stor tillgång till våra privatliv. Cecilia Malmström(fp) vill dessutom införa blockering/censur på nätet i hela EU för att förhindra spridning av barnporr.

Enligt Expressen är mejlen från Internetbedragarna främst riktade mot politiker och poliser, kan det finnas ett samband med tanke på den mängd övervakningslagar som införs?


svd, exp, svd


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Christer

"Enligt Expressen är mejlen från Internetbedragarna främst riktade mot politiker och poliser"Kan ju också bero på att bedragarna antar att just dessa är mer lättlurade än andra...;)

2010-06-23 @ 08:45:24
URL: http://ursinnig.janssons.org
Postat av: mbt shoes

Thank you so much for sharing this post.

2011-05-17 @ 10:47:23
URL: http://www.goodmbtshoe.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.