Anledningarna till att välja Piratpartiet är många


En stor del av vårt samhälle finns nu på nätet, därför blir frågor som rör nätpolitik allt viktigare. Trots detta är frågor som rör Internet hos media nästan helt obefintliga i valdebatten. Vi är många som sätter den personliga integriteten och männskliga rättigheter högt på agendan och förvånas över att media inte lyfter dessa frågor för det händer mycket i politiken både här hemma i Sverige och nere i EU-parlamentet som påverkar våra privatliv allt mer.

Henrik Alexanderson, HAX, skriver i två läsvärda blogginlägg om politikernas rädsla för det nya informationssamhället som Internet utgör och som resulterar i politikernas vilja att övervaka och censurera nätet:

Hotet mot den härskande klassen och Hotet mot den härskande klassen, del 2

HAX avslutar del 2 så här:

Låt mig runda av denna spaning med ett textstycke om statsminister Fredrik Reinfeldt. Det kommer från Anita Kratz bok Reinfeldt Ensamvargen – och det säger en hel del...

"På 1990-talet stördes han av protesterna från ungdomar som visade sitt politiska engagemang genom civil olydnad. På 2000-talet är det bloggarna, internet som skapar oordning, det kaos han så hett ogillar i den politiska processen."


Futuriteter skriver om att Piratpartiet står för värden som gammelpartierna lämnat:

Piratpartiet står för rättssäkerhet och individens rätt mot staten, som Moderaterna brukade göra.
Piratpartiet står för individens rätt mot storfinansen, som Socialdemokraterna brukade göra.
Piratpartiet står för fri kultur och utbildning, som Vänstern brukade göra.
Piratpartiet står för frihet och en transparent stat, som Folkpartiet brukade göra.
Piratpartiet står för en stark integritet, som Centern brukade göra.
Piratpartiet står för tystnadsplikt och prästers rätt att ha själavårdssamtal utan att vara avlyssnade, som Kristdemokraterna brukade göra.

Men Piratpartiet står dessutom för något mer, vi står för en fungerande informationspolitik, och där gammelpartierna är fast förankrade i klassamhället och industrisamhället så erbjuder vi istället kunskapssamhället.

Ett klipp ur Piratpartiets Nyhetsbrev den 20 juni:

"Vid sidan av viktiga saker som Fotbolls-VM, vuvuzelor och kronprinsessbröllop så envisas vi med att bevaka nyhetsflödet från vår informationspolitiska vinkel. Den här veckan har precis som den förra inte saknat ämnen att diskutera, politiska initiativ att förfasas över eller nyheter om pirater som jobbar på för att göra något åt saken."Om du inte redan är medlem utan funderar på att bli medlem i Piratpartiet är det enkelt, klicka HÄR. Piratpartiet kämpar mot informationsmonopolet!

Exp, SvD, DN, DN, SvD
Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: mbt shoes

Thank you so much for sharing this post.

2011-05-17 @ 10:47:04
URL: http://www.goodmbtshoe.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.