Barnfamiljer, fildelning och det farliga nätet

Idag har IDG och PCföralla en artikelserie på fyra sidor med en otroligt dum rubrik!

Så stoppar du ungarnas fildelning som inleds dumt med:

"Hur hindrar du egentligen dina barn från att fildela 
illegalt? Och vad kan konsekvenserna bli? PC för Alla reder ut begreppen, och hjälper dig att skydda din familj mot nätets faror och olagliga lockelser
."


Jag förstår inte varför man jämt ska skrämma upp föräldrar i media om att Internet är en farlig plats!?

Men i artikelserien framgår det dock att all fildelning inte är "olaglig" och att det bästa är att ha en dialog inom familjen om nätet. Självklart förstår jag att många föräldrar är oroliga för att hamna i en civilrättslig tvist där bara domstolen kan kosta över hundratusen. Upphovsrättsinnehavarnas skadebelopp tillkommer också och det vet vi ju vilka astronomiska belopp de kan kräva. 

Men artikelserien handlar även om virus, trojaner, öppna nätverk, pedofiler på nätet, vad man gör för att inte få sin ip-identitet kapad och lite andra tips och råd. 

PCföralla, sid 1:

"Andreas Olsson bor i Åkersberga med sambo och tre barn, 13, 7 och 4 år gamla. Han tror inte att barnen laddar ned filmer och musik olagligt från sajter som Pirate Bay, men han vet inte säkert.
– Min son har pratat om det, så jag vet 
inte om han gör det i smyg, säger Andreas Olsson.

Den största oron är att att nedladdningen skulle ge virus och trojaner. Men han anser också att fildelning av upphovsskyddade verk är principiellt fel, även om han är kritisk till att det inte finns bra alternativ.
– Min son tycker ungefär som jag, men är nog ännu mer kritisk mot distributörerna och deras oförmåga eller ovilja att hitta lösningar.
"

sidan: 2, 3, 4


Barnfamiljer ska inte behöva vara rädda för att deras barns fildelning ska bli en katastrof för familjen. Skrota Ipred-lagen är en bra början för ett bättre Internet! En reformerad upphovsrätt är nästa steg. Kunskap om hur man skyddar sig och sin identitet borde finnas med i skolans läroplan med tanke på hur viktigt Internet är för oss alla idag, vi lever trots allt i informationsteknikens tidevarv.

Jag har inte sett något av blocken lägga några pengar alls på detta. Där är det lååångnäsa som gäller för alla barnfamiljer.

Piratpartiet vill ändra på detta, därför röstar jag PIRAT!

Bloggar: Livbåten, futuriteter


ppriksdagenLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Tory burch outlet

Thank you so much for sharing this post.

2011-05-17 @ 10:34:17
URL: http://www.cheapfortoryburch.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.