Roliga timmen!


Än så länge är YouTube inte censurerat i Sverige så passa på och njut, den här kunde inte jag låta bli att garva åt:

En sann kulturskapare att imponeras av!
Linus Åkesson med sitt hemmabygge The Chipophone:Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

YouTube censurerat i Ryssland

IDG/PCföralla:

Domstolsbeslutet kommer efter att en rysk domstol beslutat att ett videoklipp som publicerats på Youtube är rasistiskt och klassats som hatbrott. Dessutom blockerades även tre stycken internetbibliotek och sajten web.archive.org som arkiverar raderade eller nedstängda webbplatser.

Det videoklipp som orsakade domstolsbeslutet heter ”Russia to Russians” och ansågs av en tidigare domstol redan i november förra året vara en extremistvideo med rasistiska inslag. 

Den ryska internetleverantören har försökt övertyga domstolen att det går att blockera endast det aktuella videoklippet utan att behöva blockera hela Youtube, något som den ryska domstolen ignorerade.

Google har kritiserat domstolsbeslutet och anser att det är ett hot mott yttrandefriheten. 

– Vi anser att det här domstolsbeslutet bryter mot paragraf 29 i Rysslands grundlag som garanterar informationsfrihet, uppger en taleskvinna för Google till The Moscow Times.

Enligt Google kan Youtube enkelt ta bort videoklipp som anses stötande eller bryta mot lokala lagar. 

Det är ännu osäkert hur länge blockeringen av Youtube kommer att vara aktiv eller om den kommer att hävas överhuvudtaget. Ryssland har censurerat enskilda webbplatser tidigare, det här är dock första gången en stor välkänd utländsk webbtjänst har drabbats.

Mashable:
With this ruling, Russian authorities join a long list of governments that have blocked access to YouTubeYouTube at some point or another, including China, Brazil, Indonesia, Iran, Morocco, Pakistan, Tunisia, Turkey, Saudi Arabia, Syria, Thailand and the United Arab Emirates. YouTube material has also been censored in the U.S. and U.K.

Övrig media: Journalisten, rt.comLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Wikileaks; Afghanistan, det skitiga kriget

I USA har man nu satt igång en intensiv jakt på den eller de som läckt det omfattande materialet till Wikileaks. En av de misstänkta är Bradley Manning som redan sitter åtalad för att stå bakom läckan om dödsskjutningarna i Irak.

I Sverige har läckan gett upphov till diverse uttalanden från människor i maktposition. Det märkligaste kommer nog från vår utrikesminister Carl Bildt(m):

"Uppgifterna påfallande ointressanta" och "Påverkar inte svenska styrkor"Jesper Huor som är journalist och författare vistades 5 månader under 2009 i Afghanistan och skriver så här:

Det är inte bara Carl Bildts slutsatser, utan också hans analys, som är fel.
Självklart är det enklare att behålla sina illusioner - att det bara handlar om att hålla ut - för någon som aldrig tagit del av den afghanska vardagen på marknivå. Det är en sak att göra blixtvisiter på ett dygn eller två och under stora säkerhetsarrangemang träffa politiska höjdare. Men, med risk för att låta självgod, man får en helt annan bild om man som jag mött folk i Kandahar, Farah, eller i klanområdena nära Pakistan.

Bildts kommentar till Wikileaks avslöjande är talande för hans brist på verklighetsförankring: "Påfallande ointressant".

Ur örnperspektiv är det känt att Afghanistans regering är korrupt, att oskyldiga dödas, att Pakistans säkerhetstjänst ISI stöder talibanerna, et cetera.

Men betydelsen av Wikileaks dokumentsamling är större så.

Nu kan sådant som tidigare avfärdats som prat och rykten slås fast. Nu finns konkreta bevis på att de internationella styrkorna ljuger om antalet civila dödsoffer. Här redovisas också offer för vägbomber, motståndsrörelsernas vapen.

Men det är inte detaljerna
, utan materialets omfång, som är det exceptionella. Wikileaks helhetsbild av kriget är betydligt mörkare än den som USA:s regering målat upp.
I USA riktar man in kritiken på läckan och publiceringen precis som Julian Assange påpekat:

– Vi är vana vid att angripas då vi avslöjar övergrepp - man skjuter på budbäraren för att leda bort uppmärksamheten från kraften i budskapet.Annarkia1, 2, Nemokrati, Futuriteter, Emil Isberg, Anders Mildner,
N24, AB, AB, SvD, SvDP1, SvD, SvD, DN, DN, svt


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Piratpartiet erbjuder Wikileaks serverplats

Just nu finns Wikileaks på det svenska webbhotellet PRQ, men det är inte helt omöjligt att USA utövar påtryckningar på Sverige för att stänga sajten. Därför kommer nu Piratpartiet med det fantastiska initiativet och erbjuder Wikileaks serverplats och bandbredd

Anna Troberg, vise partiledare i Piratapartiet, i en debattartikel på Newsmill:
Piratpartiet kommer under inga omständigheter ge vika för påtryckningar. Vi hjälper redan nu demokratiaktivister i bland annat Iran att kommunicera via anonymiserande servrar. Vi levererar bandbredd till vår tids största politiska opinionsbildare, The Pirate Bay. Om Wikileaks återigen attackeras kommer vi omedelbart att erbjuda dem både serverplats och bandbredd. Piratpartiet tror på demokrati och vi är inte rädda för att stå upp för den.

Anna Troberg i Aftonbladet: Hoten mot ett fritt Internet hotar även hbt-rörelsen

Anna Troberg i TV4 om medier och Wikileaks.

Anna Trobergs BloggSedan en tid tillbaka är Piratpartiet Internetleverantör och bolaget som bildats heter Pirate ISP:
– Vi vill säkerställa kundernas privatliv; höja standarden på uppkopplingen. Samtidigt vill vi politisera debatten om internetleverantörer. Frågan om uppkoppling ska inte vara en neutral sak, säger Gustav Nipe, vd för Pirate ISP, till DN.se


Lyssna även på Ola Nyström, riksdagskandidat för Piratpartiet i Stockholm, som talar om upphovsrätt, integritet och övervakningssamhället i P1-Mitt i musiken.


ppknapp

IDGN24, N24Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Wikileaks släpper nu "Afghan War Diary, 2004-2010"

Wikileaks har precis släppt Afghan War Diary, 2004-2010 d.v.s. all historisk dokumentation om kriget i Afghanistan. Det här är den största läckan någonsin i USAs miltära historia. Det handlar om 200000 hemliga dokument med allt om kriget i Afghanistan detaljerat för åren 2004-2010. Det är den största publicering som någonsin gjorts om ett krig samtidigt som det fortfarande pågår. Allt finns med om den amerikanska militärens verksamhet, förutom vissa specialstyrkor och CIA, även dokument om civila och militära offer.
Förmodligen kommer allt material om The War logs finnas HÄR, men just nu finns info HÄR.


Uppdateringar!!!

Nu är det fler som skriver:

Hans Blog: Wikileaks släpper rubbet...

Chistian Engström(pp), Magnihasa, Peter Andersson


DN: Vrede i USA mot ny jätteläcka

SvD: Vrede i USA mot ny jätteläcka

AB: "Hundratals civilia afghaner dödades"

Exp: "Nätavslöjande skakar USA"

p1-Morgon, Ekot, svt, svt, exp, p3, Jounalisten, Resumé,
Uppdatering 2
Wikileaks håller presskonferens: DN,
som inte finns kvar men du kan se den HÄR nu.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Piratpartiet och mänskliga rättigheterppknapp

Läs mer hos Piratpartiet och Piratpartiet VAL 2010


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Vad gör du i EU, Christian Engström?


Hos europaportalen.se får Piratpartiets Christian Engström svara på frågan om vad han gör i EU:
Christian Engström

PiratpartietLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Hönshuset USA, Swift och 70000 nedsläckta bloggar

Nu har Washington Post publicerat "Top Secret America" ett två års gigantiskt journalistiskt arbete för att kartlägga den amerikanska underrättelsetjänsten efter terrorattacken den 11 september.

The Washington Post skriver att den hemliga värld som regeringen skapat efter 11 september-attackerna har blivit så stor, så tungrodd och så hemlig att ingen vet hur mycket den kostar, hur många människor som jobbar inom den eller hur många instanser som är engagerade. Eller om den överhuvudtaget gör landet säkrare. 

Myndigheterna och de privata företagen har alltså blivit så många och rapporterna de tar fram är i så stora mängder att man inte har tid att granska dem. Ingen samordning finns. Mycket dubbelarbete utförs som kostar astronomiska belopp. Några terrorister verkar man dock inte fått fatt i.

Vem blev förvånad? Vi ser den här utvecklingen här hemma också med t.ex. FRA, Swift och datalagringsdirektivet.

Till detta gigantiska hönshus USA har nu EU bestämt att alla våra banktranssaktioner ska skickas i bulk. Vilken myndighet eller privat företag i USA som ska ta hand om vår bankdata och vad som sker med den, vet förmodligen ingen. 

Igår skrev IDG att 70000, SJUTTIOTUSEN!!!, fristående amerikanska bloggar stängts ner efter påtryckningar från en HEMLIG amerikansk myndighet. Man kan ju bara gissa vad det beror på.

Det finns TRE troliga orsaker som får det att slå fullständigt slint i huvudet på de flesta politiker och myndigheter: terrorister, barnporr och upphovsrätten.

Snyggt jobbat politiker!

Washington Post, DN, DN, SR/P1svt, svt, svt-play, svt-playN24,Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Copyswede: FU!!!


Det här har gjort mig så arg, så det har tagit tid innan jag har kunnat blogga om det:

I media har vi de senaste dagarna kunnat läsa att folk slutat privatkopiera och bränna cd-skivor. Detta har resulterat i att upphovsrättsinnehavare av film och musik fått sina ersättningar halverade de senaste två åren uppger Copyswede. 

Copyswede tycker därför att de ska bli en avgift/skatt på telefoner och hårddiskar istället, eftersom de menar att det är där privatkopiering görs idag. Att många har minneskort i mobilen för att kunna lyssna på t.ex. Spotify som man betalar för eller kolla på Google Maps spelar ingen roll. En hundring i avgift per minneskort till mobilen tycker Copyswede är lagom. Så jävla sjukt, först betalar många för att kunna lyssna på Spotify i mobilen sen ska de betala en gång till för det, dubbelt upp alltså.

Många har liksom jag en större hårddisk för att lagra fotografier och semesterfilmer, det skiter man också i. För upphovsrättsindustrin menar att alla vill ha deras jävla skitprodukter utan att betala. Hur många hundringar de ska ha för min hårddisk framgår inte, men jag kan väl gissa på runt 200-300SEK minst!

Copyswede har nu gått till justitiedepartementet för att få en lagändring.

Jag vill inte ha era skitprodukter och jag tänker vägra att betala för denna utsugning. Jag hoppas verkligen att sittande politiker i riksdagen inte går på denna idioti.

Sånt här får mig att undra hur man kan rösta på något annat än Piratpartiet?!?!


Många har naturligtvis bloggat om detta vansinne:
Opassande, Magnihasa, futuriteter, Otyget, carlbomfoto, Myndighetskontrollen, Anders Mildner, Anna Troberg, Magnus Blogg, Ipse Cogita! och många fler


DN, SvD, svt, ExpCopyswede


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Wikileaks grundare Julian Assange jagad av CIA

The Independent har gjort en intervju med Julian Assange som är läsvärd:

Wanted by the CIA: The man who keeps no secrets

There are not many journalists who, when you ask them if they are being followed by the CIA, say "We have surveillance events from time to time." Actually it's not a question I've ever asked before, and Julian Assange does not call himself a journalist.

But the answer is typical of this 41-year-old former computer-hacker: cryptic, dispassionate, and faintly self-important.

As the founder of Wikileaks – a website that publishes millions of documents, from military intelligence to internal company memos and has, in four years, exposed more secrets than many newspapers have in a century – Assange has become the pin-up of web-age investigative journalists. The US has wanted him for questioning since March, after he posed a video showing an American helicopter attack that left several Iraqi civilians and two Reuters journalists dead.

Understandably, he now avoids the US, and keeps his movements secret, though it's thought he operates out of Sweden and is spending time in Iceland, where a change in the law is creating a libel-free haven for journalists. But if the CIA spooks wanted him that badly, couldn't they have turned up, as a hundred adoring student journalists did, to hear him talk at the Centre for Investigative Journalism 10 days ago?

Perhaps it's just as well they didn't, as Assange is not a natural public speaker. He is more at home trawling data or decrypting the codes that mask it. His philosophy is that the more a government wants to keep something secret, the more reason to expose it. No journalist could argue with his essential belief in shining a light on malpractice, but shouldn't governments be entitled to keep some secrets? "Sure," he says when we speak after his talk, "That doesn't mean we and other press organisations should suffer under coercion."

What if publishing a document would threaten national security? "This phrase is so abused. Dick Cheney justified torture with it. Give me an example." What about the movement of US troops? Would he publish a document that jeopardised their safety? "We'd have to think about it." So that's a yes? "It's not a yes. If that fit into our editorial criteria – which it might, if it was an extremely good movement – then we'd have to look at whether that needed a harm minimisation procedure. We'd be totally happy to consider jeopardising the initiation of a war, or the action of war. Absolutely."

He may speak like a robot, and have a politician's knack at ducking straight answers, but in the flesh he could be a forgotten member of Crowded House, all ripped jeans and crumpled jacket, his distinguished white hair framing a youthful face. His grungy look ties in with his outsider status: he has a deep-rooted mistrust of authority. It has been speculated this comes from a youthful brush with the family courts after he divorced the mother of his son, though little is really known about his early life.

His obsession with secrecy, both in others and maintaining his own, lends him the air of a conspiracy theorist. Is he one? "I believe in facts about conspiracies," he says, choosing his words slowly. "Any time people with power plan in secret, they are conducting a conspiracy. So there are conspiracies everywhere. There are also crazed conspiracy theories. It's important not to confuse these two. Generally, when there's enough facts about a conspiracy we simply call this news." What about 9/11? "I'm constantly annoyed that people are distracted by false conspiracies such as 9/11, when all around we provide evidence of real conspiracies, for war or mass financial fraud." What about the Bilderberg conference? "That is vaguely conspiratorial, in a networking sense. We have published their meeting notes."

Assange likes to see Wikileaks as a neutral platform for distributing information, and fends off criticism by saying it always follows its openly stated policies. But no news organisation is free from personal input, as he reveals when talking of Bilderberg, a shadowy annual conference of the influential. "I understand the philosophical rationale for having Chatham House rules among people in power, but the corrupting nature, in the case of Bilderberg, probably outweighs the benefits. When powerful people meet together in secret, it tends to corrupt."

Spending time with Assange, it's hard not to start believing that dark forces are at work. According to him, everyone's emails are being read. For that reason, he encourages anyone planning to leak a document to post it the old fashioned way, to his PO Box. It's ironic that an organisation bent on blowing secrets is itself so secretive, but Wikileaks couldn't operate without reliable sources. Except that, amazingly, Wikileaks does not verify them. "We don't verify our sources, we verify the documents. As long as they are bona fide it doesn't matter where they come from. We would rather not know."

After we talk, he is off to a safe house for the night and after that, who knows? He never stays in one place more than two nights. Is that because the CIA wants to kill him? "Is it in the CIA's interest to assassinate me? Maybe. But who would do it?" Isn't he brave to appear in public? "Courage is an intellectual mastery of fear," he says. "It's not that you don't have fear, you just manage your risks intelligently."

Se även Julian Assange på TED:Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Pirater populära i Eu-parlamentet och i skolvaleneuengström

Läs mer hos Freakbits


Christian Engström(pp) är just nu populärast i EU-parlamentet enligt ItsYourParliament.eu. Även om Christian själv kallar det "skönhetstävling" tycker jag att det är kul. GRATTIS!


Det är inte bara i EU som piraterna är populära. I skolvalen har Piratpartiet stora framgångar och är störst enligt resultaten från flera skolval.

Rick Falkvinge(pp): "Ännu ett resultat från skolval har kommit in, och Piratpartiet är störst. Som vanligt, får jag lägga till — det börjar bli en vana att vara störst eller näst störst i skolvalen."


Läs mer om Piratpartiet på VAL 2010

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Pirater på Rockweekend


Piraternas kampanjvideo från norra Sveriges största hårdrockfestival Rockweekend


pprwcrowd
Rockweekend.se


Bloggar: Sysadminbloggen, JJWebbloggLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Domstol i Holland förbjuder The Pirate Bay

The Pirate Bay förbjuds all aktivitet i Holland enligt en ny dom från en domstol i Holland. Om TPB inte följer domstolens beslut får de tre grundarna, Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm och Peter Sunde, böta 50 000 euro om dagen.

Denna dom är följden av en tidigare dom som TPB-grundarna överklagat eftersom de inte längre driver sajten. Men domtolen bryr sig inte om att de tre uppger att de inte längre har med sajten att göra eftersom de inte talar om vem som står bakom företaget Reservella som numera drivera sajten.

Domstolen fastställer att TPB inte nödvändigtvis gör några egna brott mot upphovsrätten utan anser att de uppmuntrar till brotten genom att låta sina användare dela med sig av torrentfiler.

Mer info om domstolsbeslutet hos Torrentfreak


I Holland pågår just nu en intensiv häxjakt på bittorrentsajter av den ökände antipiraten Tim Kuik på BREIN.

Läs även mer om detta hos Torrentfreak


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Barnfamiljer, fildelning och det farliga nätet

Idag har IDG och PCföralla en artikelserie på fyra sidor med en otroligt dum rubrik!

Så stoppar du ungarnas fildelning som inleds dumt med:

"Hur hindrar du egentligen dina barn från att fildela 
illegalt? Och vad kan konsekvenserna bli? PC för Alla reder ut begreppen, och hjälper dig att skydda din familj mot nätets faror och olagliga lockelser
."


Jag förstår inte varför man jämt ska skrämma upp föräldrar i media om att Internet är en farlig plats!?

Men i artikelserien framgår det dock att all fildelning inte är "olaglig" och att det bästa är att ha en dialog inom familjen om nätet. Självklart förstår jag att många föräldrar är oroliga för att hamna i en civilrättslig tvist där bara domstolen kan kosta över hundratusen. Upphovsrättsinnehavarnas skadebelopp tillkommer också och det vet vi ju vilka astronomiska belopp de kan kräva. 

Men artikelserien handlar även om virus, trojaner, öppna nätverk, pedofiler på nätet, vad man gör för att inte få sin ip-identitet kapad och lite andra tips och råd. 

PCföralla, sid 1:

"Andreas Olsson bor i Åkersberga med sambo och tre barn, 13, 7 och 4 år gamla. Han tror inte att barnen laddar ned filmer och musik olagligt från sajter som Pirate Bay, men han vet inte säkert.
– Min son har pratat om det, så jag vet 
inte om han gör det i smyg, säger Andreas Olsson.

Den största oron är att att nedladdningen skulle ge virus och trojaner. Men han anser också att fildelning av upphovsskyddade verk är principiellt fel, även om han är kritisk till att det inte finns bra alternativ.
– Min son tycker ungefär som jag, men är nog ännu mer kritisk mot distributörerna och deras oförmåga eller ovilja att hitta lösningar.
"

sidan: 2, 3, 4


Barnfamiljer ska inte behöva vara rädda för att deras barns fildelning ska bli en katastrof för familjen. Skrota Ipred-lagen är en bra början för ett bättre Internet! En reformerad upphovsrätt är nästa steg. Kunskap om hur man skyddar sig och sin identitet borde finnas med i skolans läroplan med tanke på hur viktigt Internet är för oss alla idag, vi lever trots allt i informationsteknikens tidevarv.

Jag har inte sett något av blocken lägga några pengar alls på detta. Där är det lååångnäsa som gäller för alla barnfamiljer.

Piratpartiet vill ändra på detta, därför röstar jag PIRAT!

Bloggar: Livbåten, futuriteter


ppriksdagenLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Pirater vill bara ha allt gratis!
piratknapp


Läs mer hos Piratpartiet: VAL 2010

SVT Debatt: Mer övervakning med båda blocken

Opassande, futuriteter, FMS,

DN, SvD, AB, IDG, Resumé, SvD, ResuméLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Rent mjöl i påsen

Såja, nu har Littorin berättat för oss: I did not have sexual relations with that woman.

Så nu kan Reinfeldt & Co ta det easy och varva ner eftersom Littorin har rent mjöl i påsen, vilket jag utgår från att även regeringen har.

I flera år har vi nu hört Reinfeldt och hans kloka kollegor i alliansen berätta för oss att man inte har något att frukta om man bara har rent mjöl. Det spelar ingen roll om man blir bevakad av staten via FRA eller datalagringsdirektivet, har man bara rent mjöl behöver man inte vara orolig.

Så jag tycker att Littorin lugnt kan komma hem till Sverige igen. Lite bevakning från press och nyfiken allmänhet är väl inte så farligt så länge mjölet i påsen är rent?

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ACTA er för dörrarna, dörrarna stängs

Den 21 April i år öppnades dörrarna för Acta-avtalet efter hård kritik mot EU-kommissionen och blev offentligt. Nu visar det sig att förhandlingarna åter hålls bakom stängda dörrar och den information som EU-parlamentet får från förhandlingarna endast är muntlig och får inte föras vidare till allmänheten. Tydligen är det en förhandlingspart i Acta-avtalet som har detta krav och som nu fått EU att införa hemlighetsmakerierna igen.

Läs mer hos:

Christian Engström som lämnade senaste informationsmötet i parlamentet i protest mot hemlighetsmakeriet. ACTA negotiators inform the Parliament in secret

HAX, ACTA: åter till hemlighetsmakeriet

ACTA-bloggen, Hemlighetsmakeriet är i full gång igenLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Littorins sexköp ger kris i regeringen

Idag är det väl ingen idé att försöka blogga om något annat än Littorin. Det var tanken, men dagens avslöjande i Aftonbladet lär väl få allt annat i bloggosfären att drunkna i sexchocken. Frågan är om helgens VM-final i fotboll ens kommer i närheten av rubrikerna om Littorin.

Det här var nog inte vad Tant Gredelin och Reinfeldt hade önskat ett par månader före valet. Kris i regeringen, minst sagt. Inte bara p.g.a Littorin utan även för Reinfeldts och regeringens agerande i hela ärendet. Bildt och övergreppen i Sudan lär inte göra det lättare.

Förtydligas skall göras att Littorin inte på något vis är dömd för något sexbrott. Vad jag vet finns inte heller någon anmälan i ärendet. Dessutom har han själv inte gjort några uttalanden som vare sig bekräftar eller nekar till något. Så här långt ska han betraktas som oskyldig av alla, möjligtvis med undantag av Beatrice Ask, även om situationen är minst sagt besvärande, speciellt för Beatrice Ask.

Som många andra anser jag att vi borde reformera sexköpslagen och särskilja på sex som säljs och köps frivilligt av vuxna och prostitution/människohandel som sker under tvång. Vilken kroppsdel som masseras spelar väl ingen roll så länge det sker under båda parters frivillighet?Uppdatering: Reinfeldt kallar till pressträff redan kl 11:00 idag.
Exp, DN, P1

Uppdatering 2: Reinfeldt har vetat om allt sedan i tisdags och säger att Littorin sagt att anklagelserna inte stämmer.(AB, SvD, svt, exp, exp)
svt play: Mats Knutson kommenterar uppgifterna om Littorin

SR Ekot: Intervju med Reinfeldt och kommentarer av Ekots Inger Arenander


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

SWIFT, FRA och jakten på terroristerna

Igår godkände EU-parlamentet det s.k. Swift-avtalet, som innebär att data om europeiska privatpersoners och företags banktransaktioner skickas till USA i bulk för jakten på terrorister.
USA vill ha tillgång till uppgifterna för att kunna spåra personer som finansierar terrorism.
Avtalet antogs med röstsiffrorna 484 för, 109 mot, 12 avstod.

I februari tidigare i år röstade parlamentet ned ett liknande förslag, främst för att det ansågs kränka vanliga bankkunders personliga integritet.
Det "nya" avtalet har förhandlats fram av EU-kommissionär Cecilia Malmström(fp).
Avtalet träder i kraft den 1 augusti.

Vi har tidigare fått FRA-lagen som ska skydda oss mot terrorister. Jag undrar om dessa lagar ger oss något skydd överhuvudtaget, inte minst med tanke på hur enkelt t.ex. Greenpeace tog sig in på kärnkraftverket i Forsmark (t.o.m. ända upp på taket på en av reaktorerna) eller hur privata småbåtar puttrar runt bland hemliga signalspaningsfartyg på militärbasen i Karlskrona. De har ju inte direkt smygit sig in. Hur enkelt vore det inte för terrorister att ta sig in på liknande samhällsviktiga områden och slå ut både det ena och det andra här i Sverige?

Sånt här får mig att undra om det verkligen är terrorister och andra brottslingar som man verkligen är ute efter med alla "nödvändiga" övervakningslagar som man inför på nätet. Om terrorister verkligen utgör ett sånt stort hot mot oss medborgare borde verkligen hemliga militärbaser och kärnkraftverk vara något som man inte kan söndagspromenera in i.

Övervakningslagarna är ett alldeles för stort intrång i våra privatliv. Staten får verktyg som kan missbrukas och/eller användas för annat i framtiden än vad som är tänkt idag. Integriteten borde vara en viktig del i valdebatten men lyser med sin frånvaro bland alla riksdagspartier.

Piratpartiet tar dessa frågor på allvar, därför är Piratpartiet det självklara valet för mig i höstens val!

Läs även:

HAX: Idag börjar kampen mot EU:s "bank-FRA"

Magnihasa: Mysteriet Swift

Piratpartiet Presscenter: Det är inte terrorismen, utan övervakningsstaten som hotar vårt samhälle

I februari tidigare i år röstade parlamentet ned ett liknande förslag, främst för att det ansågs kränka vanliga bankkunders personliga integritet.
Det nya avtalet har förhandlats fram av EU-kommissionär Cecilia Malmström(fp).
Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Wikileaks källa åtalad, riskerar 52 års fängelse

Den amerikanske soldat som gripits för att han läckt filmer till Internetsajten Wikileaks har nu åtalats, enligt den amerikanska militären.

Soldaten Bradley Manning, åtalas på flera punkter för att ha läckt hemligt material och riskerat den nationella säkerheten för USA.

Han greps i Bagdad fö r drygt en månad sen och hålls nu inlåst i Kuwait. Om han döms kan han få sitta 52 år i fängelse.

Filmerna som kom ut på Wikileaks väckte stor uppmärksamhet och avsky, eftersom de visade hur soldater i en Apache-helikopter sköt mot civila på en gata i Bagdad och dödade tolv människor.
Ljudupptagningarna avslöjade hur soldaterna i helikoptern upphetsat pratade om att döda människorna på marken.
Bland de döda fanns två journalister från Reuters, och två små barn skadades allvarligt.

En Facebookgrupp till förmån för Manning har startats, liksom en hemsida.


Troligtvis kommer Wikileaks inom de närmsta dagarna med en ny läcka som kommer att väcka lika stor uppståndelse som "Collateral Murder". Jag vet inte mer om det än så just nu.


svt, sr, exp, ab


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Piratpartiet 6% i ny Sifo-undersökning

SvD:

"Enligt Sifo:s senaste siffror svarar runt sex procent av väljarna att de kan tänka sig att rösta på Piratpartiet. Undersökningsledare Toivo Sjörén konstaterar att partiet måste få upp sina frågor på dagordningen för att lyckas i valet.

– Då har vi ju sett att de inte har någon lång startsträcka. Nu är ju i och för sig hovrättsförhandlingar i The Pirate Bay-målet lagda till efter valet, men annars hade det kunnat vara en sådan fråga, säger han
."


Det här gör Rick Falkvnges debattartikel i Aftonbladet mycket intressant:

Vi ska driva Pirate Bay från riksdagen

"Piratpartiet började nyligen leverera internetkapacitet till webbsidan Pirate bay. Det är en webbsajt som hjälper människor att dela med sig av digitalt material, oavsett form. Sedan den grundades 2003 har upphovsrättsindustrin konstant försökt sabotera den och hindra både dess servrar och användare från att kommunicera. Detta är ett yttrandefrihetsproblem och ett infrastrukturproblem.

Ingen ska nekas rätten att agera politiskt. Därför klev Piratpartiet in och blev Pirate bays internetleverantör. Men vi vill gå ännu längre. Den svenska grundlagen är ofta ignorerad, men en intressant detalj finns i Regeringsformen. Där står att riksdagsledamöter inte kan stämmas eller åtalas för någonting som görs som en del av det politiska uppdraget.

I praktiken total immunitet för allt politiskt som görs på arbetsplatsen. Några av Piratpartiets blivande riksdagsledamöter avser använda detta till att driva hela Pirate bay inifrån riksdagen."


Stefan Flod, Ung Pirat:

I år är det rekordmånga förstagångsväljare, och vi vet att vi har starkt stöd hos just ungdomar. Enligt SCB:s statistik från EU-valet var vi det största partiet bland ungdomar under 30 år, så visst kan vi komma in i riksdagen.


Det ser ut som att vi har ett mycket spännande val framför oss.


Fler om ovan:

P3 Nyheter, Piratpartiet blir nätleverantör

HAX, Piratpartiet kommer att göra det igen!

Obeveklig, Piratpartiet-det enda ärliga alternativet

futuriteter, Nu seglar vi in i riksdagen

Piratpartiet, Pressmeddelande: Piratpartiet kommer driva Pirate Bay från riksdagen


Sagor från livbåtenMagnihasa, Fritänk, Yami och pandorna, Piratpartiet NyheterDN, DM, Exp


röstapirat


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kycklingen bröstar upp sig i Ankdammen

Almedalsveckan har kört igång. Först ut var Fredrik Reinfeldt(m) med: "Moderaterna övertar rollen som ett samhällsbärande parti" Reinfeldt har inte bara fått storhetsvansinne han försöker även slå blå dunster i folk.

"Särintresset styr vänsterpartiernas politik inför valet. Alliansen står för allmänintresset. Moderaterna är ett parti som bärs av värderingar. Vår utgångspunkt tar vi i en tro på människan, frihet, ansvarstagande, marknadsekonomi och rättstat. Ett samhällsbärande parti måste våga skilja särintresset från allmänintresset."

Fina ord Reinfeldt! Men det finns inget allmänintresse i att införa en övervakningsstat som är format av privata intressen!

Din regering har gett nöjesindustrin Ipred-lagen som ger privata företag större befogenheter än polisen. Det är även dessa privata särintressen som utformar framtidens upphovsrätt. Hmmm rättstat? Allmänintresse?

FRA-lagen gör inte att jag känner någon större frihet. Likaså kommer datalagringsdirektivet som din regering vill införa göra att vår frihet på nätet snart bara är ett minne blott.

Allmänintresse? Piratpartiet värnar om allmänintresset!

HAX, Erik Laakso, Lars-ErickMotpolanonwretSydsvenskan, DN, AB

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Swift-avtalet går i mål på torsdag

På torsdag kommer troligtvis Swiftavtalet klubbas i EU. Avtalet innebär att hela europas banktransaktioner överförs i bulk till USA och sparas i fem år. Cecilia Malmström(fp) har förhandlat fram det nya avtalet och anser sig ha fått fram fler förbättringar jämfört med det förra som förkastades av EU-parlamentet. Det nya avtalet ska innehålla större möjligheter för radering och för att överklaga utlämningar av data för europeiska medborgare.
Jag förstår inte hur hon kan mena att det finns förbättringar så länge icke misstänktas transaktioner åker med till USA. För mig är detta väldigt integritetskränkande!

europaportalen.se:

På måndagskvällen rörde sig det omdiskuterade Swiftavtalet allt närmare målgång när EU-parlamentets utskott för medborgerliga fri- och rättigheter röstade ja till avtalet med en bred majoritet. Omröstningen föregicks dock av en dramatisk debatt där ordföranden hade svårt att hålla ordning på ledamöterna.

Orsaken till kalabaliken var att Swiftavtalet, som ska göra det möjligt för USA att begära ut uppgifter på europeiska banktransaktioner, ännu inte har analyserats av parlamentets rättstjänst. Utvärderingen ska göras måndagen den 12 juli medan parlamentet väntas rösta ja till avtalet nu på torsdag. Ledamöterna från den gröna gruppen och vänstergruppen, de enda grupperna som motsätter sig avtalet, menar att utlåtandet från juristerna angående Europols roll i avtalet måste läggas fram innan en slutgiltig omröstning kan komma på tal.
– Får vi inget utlåtande innan vi röstar på torsdag kan vi lika gärna vara utan ett sådant eftersom avtalet kommer att träda i kraft ändå, säger den tyske ledamoten Jan Albrecht från den gröna gruppen till EuropaportalenHAX tycker att det här är en pinsam debatt i EU-parlamentet:

Detta handlar om politiskt maktspråk – där parlamentet lägger sig för kommissionen och ministerrådet. En situation där nationella regeringar har vridit om armen på sina kollegor i socialistgruppen, den liberala gruppen, EPP och ECR.

Data om helt oskyldiga, icke misstänkta, européers bankdata kommer att överföras – i bulk – till USA. I detta har inget ändrats sedan parlamentet sa nej till det förra SWIFT-avtalet.

De som röstade nej förra gången men som nu säger ja är inkonsekventa på ett sätt som får en att undra över deras hederlighet. Detta är politik när den är som sämst.

De som är konsekventa och fortfarande säger nej till SWIFT-avtalet är den gröna gruppen (där Piratpartiet ingår), GUE/NGL och tydligen även UKIP-delen av EFD.
Christian Engström(pp), Swift:Det ser mörkt ut tyvärr


Ge inte upp kampen mot övervakningssamhället: RÖSTA PIRAT!Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Vote4pirate

Nu är Piratpartiets musikvideo med kampanjlåten Vote4pirate med Mad Cranium klar.
Text av Göran Widham.

Den här kampanjlåten kommer att bli en hit i sommar!


Texten:

Remember the way they’ve gone to war
September is when we say no more
Whenever we say this is enough
We want you to stay out of our stu-u-uff
out of our stuff

refr:
wow o wo ow
wow o wo ow
vote vote 4 pirates

Remember they just might listen in
September is when we need to win
Whenever I say cut off the line
I want you to stay out of my mi-i-ind
out of my mind

brygga:
Got a choice to make this fall
And our voice today should rise to a call


RÖSTA PIRAT!

Fler: Lcaz, Värmlandspiraten, Magnihasa, futuriteterLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

RSS 2.0
.