Samhället kommer till medborgarna på nätet

Svenskarna är bäst i världen på att använda informationsteknologi, som mobiltelefoner, datorer och nätverk.
Sverige har passerat USA när det gäller IT-användning och Norge kommer på tredje plats.
(DI)

Det är ingen tvekan om att Internet är en del av det samhälle vi lever i idag. Det vet vi piratpartister och kämpar för. Att samhället nu börjar möta oss medborgare där vi finns är mycket positivt.

T.ex. har landstingen börjat förstå vilket verktyg nätet är, och inför nu Klamydiatester via nätet. Det har visat sig att man nu når ut till betydligt fler än tidigare:

Det man kan se nu i Skåne är att det är väldigt många yngre killar som har testat sig och det har varit en svår grupp att nå, det har vi ju märkt i samtal med ungdomsmottagningar. Och en tredjedel av de som har testat sig i Skåne säger att de inte skulle ha gjort det om inte tjänsten fanns. Det är en ganska så god indikation på att vi kommer att nå vårt syfte, att fler kommer att testa sig. (AB)

Det verkar ju lovande. Fram för fler bra samhällstjänster på nätet!

Tyvärr är det många idag som målar upp skrämmande bilder av Internet som om hela nätet består av droger, bedrägerier och sexuell brottslighet samtidigt som de hetsar fram integritetskränkande lagstiftning som är en skam för ett demokratiskt land som Sverige.

I Sverige har vi nu Piratpartiet som lyfter fram nätets möjligheter att sprida kunskap och kultur, skapa sociala kontakter och överbrygga klyftor i samhället.

Internet för människor samman. Internet är ett fantastiskt verktyg, som vi inte får kasta bort.


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Michael

hmm droger finns, dom finns i riksdagen.

Sexbrotten finns ochså , dem finns bland frimurarna och polisen.Och dessa dårar ska övervaka oss.Pyttsan vardå någonstans, I röva eller?

2010-02-18 @ 10:52:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.