Antipiratbyrån kräver hårdare lagar

Det är i praktiken riskfritt att fildela med bittorrentteknik. Nu vill Antipiratbyrån ha nya juridiska sanktioner mot fildelarna.
"Lagstiftaren måste
våga modernisera systemet", säger Antipiratbyråns Henrik Pontén.

Alla fildelare som
fastnat i juridikens garn har använt äldre tekniker. Däremot har ingen fildelare som använt den modernare bittorrenttekniken dömts i någon rättslig instans. Ett av skälen är att bittorrenttekniken är mer svårspanad för antipiraternas tekniker.(DI)


Läs även hos P3:
En av världens största fildelningsajter, ryska Torrents.ru, stoppades igår. Det efter att åklagare hört av sig till domänregistratören Ru-Center, som håller i de flesta ryska domännamnen, och krävt att torrentsajten stänger ner.
Enligt Ru-Center så beror nerstängningen på att åklagare har startat en förundersökning om brott mot upphovsrättslagen i samband med torrent-sajten. Det är ett brott som kan ge upp till 2 år i fängelse i Ryssland.

Efter bara några timmar hade torrents.ru, som säger sig ha 4 miljoner användare, skaffat sig ett nytt domännamn - rutracker.org. Den här gången utom räckhåll för Ru-Center och åklagarna i Moskva


DN
SvD

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Michael

ja dom är så jävla poppis , låt dom ställa sig på gatan och proklamera sin skit ska vi se hur lång tid dom står kvar i skorna.Jävla Stazimänniskor som vill förbjuda konskap.Förenekar att fildelningen skapat nya marknaden.Bara slå in käften på dem.Dom kan inte komma kräva ett skit folket ville inte ens ha dem på plats i första taget.Tycker det första vi gör med nästa regeringen är att rösta ner detta jävla hyckelri och river ner skiten.Ja straffa filnerladdning men låt mördare pedosar valfuskare och våldtäcktsmän gå fria.

2010-02-21 @ 11:57:10
Postat av: christoffer

Manuell Trackback

<a href=http://blue-green-mess.blogspot.com/2010/02/nar-ar-du-nojd-ponten.html>Blågrön röra när är du nöjd Ponten?</a>

2010-02-21 @ 18:13:24
URL: http://blue-green-mess.blogspot.com/
Postat av: Byfiles

Upphovsrättsintrång innebär otillåten spridning av material ägaren av upphovsrätten, såsom programvara, musik, filmer, böcker, dataspel. Innehav av immateriella rättigheter som skyddas av upphovsrättslagar i de flesta länder.

2011-10-17 @ 15:08:44
URL: http://byfiles.com
Postat av: Brand

Mycket bra gjort. Ner med piratkopiering. Det är bäst att inte sätta några filer på bittorrent .. Man vet aldrig hur det kan fånga.

2011-10-21 @ 14:06:55
URL: http://www.proreview.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.