USA försöker stoppa Wikileaks

Publiceringen av de hemliga militärdokumenten fortsätter att skaka USA:s regering och militär, som vill hindra Wikileaks att läcka ytterligare material.

Wikileaks sägs ha ytterligare 15.000 hemligstämplade dokument som ännu inte är offentliggjorda.

Vita huset vädjar nu till Wikileaks att inte publicera handlingarna, som kan innehålla material som är än mer graverande än de 90.000 dokument som redan lagts ut på Wikileaks hemsida.

UD befarar samtidigt att Wikileaks fått tillgång till hemlig diplomatisk brevväxling, som tros ha läckts av en amerikansk militäranalytiker.

Wikileaks vill dock inte avslöja vilken typ av dokument man kan ha tillgång till eller om man tänker publicera materialet.

-Är vi oroade över vad som kan finnas där ute? Ja, det är vi, sade UD:s talesperson P J Crowley.

Försvarshögkvarteret Pentagons anklagar Wikileaks för att riskera att människor kan dödas p.g.a. det läckta materialet, men Julian Assange menar att det är ett försök att lägga dimridåer kring de många som dödats i kriget i Afghanistan.

Julian Assange (BBC):

-Man bör fundera över varför Pentagon koncentrerar sig på det hypotetiska blod som sägs kan finnas på våra händer - även om det saknas bevis för påståendet - i stället för de 20.000 liv som har gått förlorade i Afghanistan och som finns dokumenterade i vårt material.

-Vi kommer inte låta oss bli undertryckta - och vi fortsätter att visa på övergrepp begångna av denna och andra regeringar


Bradley Manning som är åtalad för att ha läckt videon om dödsskjutningarna i Irak har börjat få stort stöd i USA. Många ser honom som en hjälte och har börjat samla in pengar till hans advokatkostnader. Förutom Irak-läckan är nu Manning även en av de misstänkta för läckan av Afghanistan-dokumenten.

– Om det var Bradley Manning som läckte dokumenten, då är han en hjälte, säger Jeff Paterson, initiativtagare till insamlingen till stöd för 22-årige Bradley Manning.

Manning överfördes i torsdags från ett det fängelse i Kuwait där han suttit sedan i juni till Virginia i USA. Han riskerar 52 års fängelse för det han redan nu åtalats för.


Här är en video som visar IED Attacks under 2004-2009. Den vänstra kolumnen visar döda och skadade bland civila och USA-allierade, den högra de afghanska motståndsgrupperna. 


Övrig media: HAX, svt, P1, Exp, DNN24, SvD, SvD


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Tory burch outlet

Thank you so much for sharing this post.

2011-05-17 @ 10:20:13
URL: http://www.cheapfortoryburch.com
Postat av: Microsoft Office 2007 Key

sry In the poll of 187 moving to hosted offerings.http://www.office2007key.org.uk/

2011-07-09 @ 04:08:55
URL: http://www.office2007key.org.uk/
Postat av: shengruiying

sry In the poll of 187 http://www.office2007key.org.uk/

2011-07-09 @ 04:11:18
URL: http://www.office2007key.org.uk/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.