Ungdomar tror gammelmedia dör ut

DM:
I en global undersökning från internetcommunityn Habbo svarar 49 000 ungdomar i åldrarna 11-18 på frågor om vilka medier som kommer fortsätta att vara viktiga i framtiden.

55 procent av de tillfrågade svenska ungdomarna tror att de tryckta medierna antingen kommer att vara utdöda inom kort eller någon gång i framtiden.

– De som har växt upp med internet är så vana att allt finns tillgängligt på internet, och att det går att få tag på information snabbare än att leta i tryckta medier. De "vanliga" tidningarna blir inte lika relevanta i deras ögon då allt finns att hitta på internet, säger Isabella Sobieski, communitymanager på Habbo Sverige.

Själv minns jag inte ens när jag senast höll i en prasslande nyhetstidning.


Enligt löpande undersökningar slår tv-tittandet på Internet nya rekord, inte minst bland äldre.

DM:
Hela 65 procent (15-74 år) tittade på tv via internet, mobilen eller via någon video-on-demand-tjänst i digital-tv-boxen. Första kvartalet 2009 var motsvarande siffra 47 procent.

Enligt undersökningen är det framförallt lite äldre tittare som har hittat nya sätt att se på tv. Kanalernas playtjänster innebär också att antalet som tittar via nya plattformar växer.


Piratpartiet har en sajt med framtidsvisioner: 2022.nu, där står följande inledning:

På 2022.nu visar vi upp visioner från människor med framtidstro, engagerade aktivister som ger sin syn på en tänkbar framtid och förändringar i vår nutid. Politik utan visioner kan liknas med en kartläsare utan kompass – utan mål saknas möjligheten att färdas i rätt riktning.

Förvänta dig att få bekantas med en ny visionär varje dag fram till riksdagsvalet, och räkna med att få läsa om framtidstro.Min framtidstro för år 2022 får bli ett hopp om ett fritt Internet där vi alla kan dela information, kultur och kunskap utan att bli berövade vår personliga integritet genom övervakning från staten eller andra privata särintressen.


Rösta pirat i höst!

 

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Johanna Drott

Prr. Jag blev glad av att läsa det här inlägget. :3När vi ändå är inne på 2022 så hamnar ens inlägg i högersalten på sidan om en länkar till http://2022.nu/ping . Helt okynnes. (^_^(

2010-08-01 @ 10:18:17
URL: http://magnihasa.blogspot.com/
Postat av: satmaran

:)

tack!

2010-08-01 @ 11:29:33
Postat av: Tory burch outlet

Thank you so much for sharing this post.

2011-05-17 @ 10:19:41
URL: http://www.cheapfortoryburch.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.