Ung Pirat: Var är debatten om frihet och integritet i valrörelsen?

flod up
Stefan Flod, Ung Pirat

Stefan Flod, Förbundsordförande Ung Pirat, efterlyser debatt om frihet och integritet i valrörelsen. Stefan skriver så här på sourze.se:

Efter FRA kommer Datalagringsdirektivet. Initiativtagaren till direktivet, Thomas Bodström (S), har gjort det tydligt flera gånger att om det bildas en rödgrön regerings så kommer Datalagringsdirektivet att införas i Sverige. Medan detta sker står samtliga andra partier tysta och väntar in att valet ska vara över. Är regeringsmakten viktigare än frihet?

Frågan har behandlats under lång tid av regeringen. Sverige skulle ha infört datalagringen i Sveriges lagstiftning senast den 15 september 2007 sedan lovade alliansregeringen igen att införa det senast den 15 mars 2009. Än har inte direktivet införts och EU stämmer Sverige i EG-domstolen.

Troligtvis är det för att riksdagspartierna vet att det kan vara förödande för deras valresultat att väcka frihets- och integritetsfrågorna i valrörelsen. Även alla de högljudda ungdomsförbundens röster har tystnat. Istället för frihet och rättvisa så diskuteras; ROT, RUT, RIT och Rolf. Anledningen till att de har lagt locket på är kanske för att de vet vad direktivet egentligen innebär.

Vad är det då som staten vill införa? Här kommer en genomgång:

– Alla dina telefonkontakter ska registreras och sparas i minst ett halvår. 
– Alla dina SMS-kontakter ska registreras och sparas i minst ett halvår. 
– Alla dina e-mail ska registreras och sparas på samma sätt. 
– Alla gånger du varit uppkopplad på internet från ditt eget abonnemang ska registreras med klockslag och IP-adress. 
– Varje gång du ringer eller SMS:ar någon, ska det registreras varifrån och vilket klockslag. Det där "varifrån" gäller alltså även mobiltelefoner. Mobiltelefoner blir statliga spårsändare som gör att staten kan ta fram en karta över hur du rört dig i din vardag det senaste året. Staten får alltså tillgång till långt mer information om dig än vad du själv ens kan komma ihåg.

När det drar ihop sig till valrörelse så tystas de kritiska rösterna i partileden. Har det svenska demokratiska samhället sjunkit så lågt att makten att sitta i en regering är det viktigaste?

Piratpartiet går till val och lovar att riva upp FRA-lagen och stoppa datalagringsdirektivet, rakryggat. Så länge jobbar Piratpartiets europaparlamentariker med att riva upp direktivet i EU. Men jag ställer mig fortfarande frågande varför debatten om människors frihet läggs på hyllan i valtider, kanske är det så att makten har blivit viktigare än ideologier och ryggrad? Frihet stavas inte skatter eller bidrag. Frihet stavas demokrati.Läs även:
HAX, Val 2020: Stoppa teledatalagringen!, som även påminner om att EU-parlamentet vill utöka datalagringsdirektivet med smile29/wd29 som innebär att alla våra googlesökningar ska lagras i två år.

Personlig utveckling, Ung Pirater det är ni som avgör valet.
ENDAST Piratpartiet säger ett klart NEJ till datalagringsdirektivet! Jag kommer rösta PIRAT!


pp

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.