Peter Sunde överklagar dom och inleder även samarbete med Wikileaks


sunde tpb


PCföralla/IDG:
I maj dömde Stockholms tingsrätt att de båda medgrundarna till Pirate Bay, Gottfrid Svartholm och Fredrik Neij, inte längre får driva webbplatsen. De båda riskerade böter på 500 000 kronor vardera om de bröt mot domstolsbeslutet.

I slutet av förra månaden tilldelades Pirate Bays tidigare talesman och medgrundare, Peter Sunde, samma domstolsbeslut. Peter Sunde har nu överklagat domstolsbeslutet och hävdar att han inte längre har något med Pirate Bay att göra.

– Hans inblandning i Pirate Bay har alltid varit begränsad till de politiska aspekterna som vuxit fram i samband med tjänsten. Ett sådant förbud mot min klient skulle således kunna beskrivas som en politisk munkavle, skriver Peter Sundes advokat i överklagan till Stockholms tingsrätt.

Domstolsbeslutet mot samtliga av Pirate Bays grundare skall enligt tingsrätten gälla tills en slutlig dom mot de inblandade har nåtts.

Förra året dömdes de tre grundarna till The Pirate Bay samt Carl Lundström till ett års fängelse och 30 miljoner i böter och skadestånd för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen. Domen överklagades och ska troligtvis upp i rätten i höst efter riksdagsvalet. Troligtvis har valet av tidpunkt för den ståndande rättegången gjorts med tanke på att The Pirate Bay är en het politisk aktör och att ha en rättegång i valrörelsen är inte vad de etablerade riksdagspartierna önskar.

Expressen:
Hittills har Wikileaks finansierats genom frivilliga donationer. 
Nu ansluter sig sajten till nya betaltjänsten Flattr.
Pirate Bays Peter Sunde, som ligger bakom tjänsten, är beredd att ta strid för det kontroversiella samarbetet.
"Vi tycker det är skitskoj att Flattr kan hjälpa för så viktiga saker", skriver han på Twitter.


Frerdiks BloggSvt, DN, Svd


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Anonym

Thank you so much for sharing this post.

2011-05-17 @ 10:18:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.