Pentagon ställer krav på Wikileaks

Tidigare i veckan erbjöd Wikileaks Pentagon möjligheten att gå igenom de 15000 dokument som ännu inte publicerats om Afghanistan-kriget. 

svt:
Wikileaks vill öppna en kontaktlinje med försvarsdepartementet för att titta igenom dokumenten för att kunna ta bort namnen på civila afghaner och andra personer som kan ta skada av webbsajtens publicering - som planeras inom kort.
Detta för att "göra bearbetningar så att de kan publiceras säkert".

Detta tycks nu Pentagon inte vilja utan man går ut med krav på Wikileaks om att lämna ifrån sig dokumenten istället. Pentagon vill även att Wikileaks ska radera materialet.

Hur Wikileaks ska göra för att radera information som finns i digital form och kopierats i mängder på nätet framgår inte och vad som händer om Wikileaks inte följer Pentagons krav återstår att se.Internetoperatören PRQ som säljer serverplats till Wikileaks har ännu inte fått några påstötningar från något håll om att stänga ner Wikileaks servrar. Även om så skulle ske finns allt material redan spritt världen runt så PRQs talsman Mikael Viborg tror inte det blir aktuellt.

Läs även IDG: 

CIA-chef varnar Obama: "Får inte överreagera på Wikileaks"


Fler om ovan:

Integritet och Frihet, Futuriteter,

SvtAB, DN, SR, Exp, ABJournalisten, N24, IDGLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Tory burch outlet

Thank you so much for sharing this post.

2011-05-17 @ 10:15:14
URL: http://www.cheapfortoryburch.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.