Nu är Julian Assange även jagad i Sverige

Idag slår massmedia på stort med att Wikileaks grundare Julian Assange är misstänkt och anhållen i sin frånvaro för två våldtäkter. Tydligen sprids nyheten med raketfart på löpsedlarna världen över.

svt skriver bla så här:
"Vi publicerar namn och bild på Wikileaks frontman Julian Assange som misstänks för våldtäkt i Sverige. Assange har i samband med den gångna tidens debatt om öppenhet på nätet tagit sig en så stor roll internationellt sätt att allmänintresset är mycket högt. Det är mycket viktigt att vi i rapporteringen betonar att det handlar om misstankar, att det är i ett mycket tidigt skede och att Assange i nuläget inte har kunnat bemöta misstankarna."

Julian Assange har nu på förmiddagen i mail till AB och DN meddelat: "Självklart är anklagelserna om våldtäkt inte sanna."

Läs även Emanuel Karlsten i Expressen: "Konspirationsteorierna kommer att flöda"


SR, svt, DN, Exp, Exp, DM, Resume, SvD, SvD, SvD, SvDSvD

Uppdatering
Expressen har nu en mailintervju med Assange och norska  Dagbladet där han förnekar anklagelserna:

Det är i en intervju på mejl med den norska tidningen Dagbladet som Julian Assange svarar på frågor om misstanken om våldtäkt.
– Anklagelserna är falska och sättet de har uppstått på är störande.
Julian Assange uppger att Wikileaks varit förberett på angrepp mot sajten.
– Vi var varnade för smutsiga trick emot oss.
Om tiden i Sverige, skriver han till Dagbladet:
– Jag kände inte till några problem eller klagomål, varken privata eller officiella.
– Vi undersöker detta.
Samtidigt kommenterar Wikileaks nyheten på sitt Twitterkonto. Men hävdar också där att nyheten inte stämmer.

Uppdatering 2:
Piratpartiet går ut med ett pressmeddelande om att partiet fortfarande ger stöd åt organisationen Wikileaks demokratiarbete.

Även Rick Falkvinge och Anna Troberg
SvD, svt, Exp

EXTRA-EXTRA-EXTRA!!!
Enligt Expressen är Assange kvar i Sverige och ska nu överlämna sig till polisen enligt en taleskvinna för Wikileaks.

Hur farligt är detta? Blir det direktflyg till Guantanamo sen?Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Honeypots?

Oj, vad lägligt det kommer? Precis innan valet då Piratpartiet, som samarbetar med Wikileaks, kan tänkas komma in i riksdagen. Piratpartiet har ju upplåtit sitt skydd för Wikileaks nyhetsservrar, som nu är baserade hos Piratpartiet i Sverige. Inget Piratparti = inget Wikieleaks? Är det så illa? Kommer vi att böja oss för övervakningsamhället? FRA, SWIFT-avtalet var kanske bara början?Tycker det här sammanträffandet osar katt lång väg.Hade inte tänkt att rösta på Piratpartiet i riksdagsvalet men nu kanske jag ändrar mig. En del av de andra partierna är ju mer eller mindre enfrågepartier så varför inte poängtera en sak som man tycker de andra partierna negligerat. Kallar de mig konspiratorisk? So what, tror ni inte folk kört med fula tricks innan. Varför tror ni alla skandalavslöjanden publiceras precis innan valen annars då? Det var lägligt att det var två kvinnor som anklagar honom för då står ju inte ord mot ord heller lol. Om han fängslas så förutsätter jag att SÄPO eller helst någon oberoende, trovärdig part granskar kvinnornas bakgrund,ekonomiska transaktioner, samt klargör motiv och möjliga utländska kontakter. Och ta då inte "hjälp" från staten USA, vad ni än gör ;-).2010-08-21 @ 12:49:01
Postat av: Hemlige CIA-agenten

Först hade vi tänkt att låta honom bli huvudmisstänkt för mordet på vår gamla medarbetare Palme som vanligt, men så kom vi på att beviskraven för våldtäkt är så komiskt låga i Sverige.Nu får vi honom efterlyst på Interpol och kan skeppa iväg honom till något av våra hemliga fängelser för lite waterboarding osv. Vi skrattar hela vägen till tortyrkammaren.

2010-08-21 @ 13:18:01
URL: http://www.hemlig.se/
Postat av: Jan

Helt klart är det iscensatt och riggat av amerikanska myndigheter för att svartmåla honom. Jag tror inte en sekund på att han skulle riskera något sådant. Det kan t.o.m.vara så att han träffat en kvinna och haft umgänge med henne, men sen visar det sej troligen att hon varit utplacerad som objekt av FBI eller CIA för att sätta dit Assange.

Detta är typiskt amerikanska myndigheter och institutioner. Inget nytt under solen alltså.

Under kalla kriget hade både KGB och CIA myndighetsavlönade prostituerade, som enbart jobbade med infiltrera olika länders makthavare och beslutsfattare, samt personer som kunde medverka till att hemliga uppgifter kunde luskas fram.

2010-08-21 @ 14:51:19
Postat av: Jan

Är ganska säker på att det är avlönade svenska horor, som fått ersättning av CIA för att sätta dit Assange.

Det är alldeles för lätt i Sverige att anklaga någon för våldtäkt utan att det finns sakliga bevis. Som i detta fallet går man ut och anklagar honom, med namn och bild, utan att det överhuvudtaget finns någon saklig grund för det hela förutom en anmälan från några fruntimmer som agerat som horor å CIA´s vägnar.

Visa upp även fruntimrena som påstår att de blivit våldtagna, eftersom det också är i allmänhetens intresse att se hur de ser ut och vilka det är. Det är lika stort allmänintresse att se dera nunor och namn, som Assange nuna och namn.

2010-08-21 @ 14:57:21
Postat av: Andrea

Kvinnorna är redan dömda som "horor". Intressant. Sant eller inte sant - det är polisens och åklagarens uppgift att utreda om brott begåtts. Han är oskyldig tills fällande dom fallit. Men att misstänkliggöra kvinnorna direkt på detta sätt, att vara säker på att de ljuger - vad är det annat än en upprepning av Bjästafallet? Vad vet ni egentligen? En sådan här reaktion på våldäktsanklagelser får till följd att vissa framstående män är fria att göra vad de vill, begå brott och sedan skylla på en konspiration av sina motståndare. Polis och åklagare är säkert medvetna om risken för att någon försöker sätta dit honom. Låt rättvisan ha sin gång och fria eller fälla.

2010-08-21 @ 17:13:59
Postat av: Jan

Andrea, nu är det klarlagt att det är en utländsk organisation som ligger bakom det hela och att de upprättat en s.k. Honeytrapp, genom att anlita 2 st "horor". Vad kan man kalla dessa 2 kvinnor om inte horor då de ställt upp mot betalning för att sätta dit Assange? För du är väl inte så naiv att du tror att de ställt upp gratis för att göra jobbet? Den som tar betalt för jobb av denna art brukar kallas prostituerad i vanliga fall och till vardags kallas de "horor" i folkmun. So waht´s the problem Andrea? Självklart att jag inte skulle säga detta om dem, om jag inte var så säker på vad som skett. För ingen är väl så dum så att någon tror att Assange skulle vara så dum så att han försatte sej i denna situation självmant? Helt klart en Honeytrapp.

2010-08-22 @ 11:03:03
Postat av: Anonym

Skulle det inte vara organisation bakom det hela, då är det frågan om kändishoror som lägger upp sej för en kändis. Hela nöjesbranschen är fulla av dessa. Har även sett detta på nära håll. Jag har bl.a. en väninna i Rumänien som berättade för mej att hon skickade flickor till Stockholm varje månad, som agerade som eskortflickor för kända politiker, affärsmän och nöjesfolk. Däremot ville hon inte avslöja vilka dessa personer var, men det var högt uppsatta politiker inom regeringen och riksdag och detta var under den tiden då socialdemokraterna satt vid makten i början på 2000-talet. Troligen fortgår det fortfarande.

2010-08-22 @ 11:11:40
Postat av: comment maigrir vite

You've got carried out a fantastic job… I feel you missed on a point or two but that's completely okay when in comparison to the intricate details you've got shared. Superb work…

2011-04-18 @ 20:27:25
URL: http://commentmaigrirrapidement.unblog.fr
Postat av: Birkenstock gizeh

Your views truly open my mind.

2011-05-17 @ 08:47:22
URL: http://www.birkenstocksandalsuk.com
Postat av: visiter

I like this website it's a ! Glad I detected this on google.

2011-06-25 @ 21:50:14
URL: http://cartedevisitegratuite.eklablog.com
Postat av: regime dissocie

I'm very happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the random misinformation that's at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

2011-07-06 @ 18:32:14
URL: http://regimedissocie.info
Postat av: traitement cellulite

Ca me passionne de prendre mon temps pour consulter ce site internet! Je ne savais point qu'être sur le web était aussi utile!

2011-07-06 @ 18:32:43
URL: http://regime-gratuit.info

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.