Logik hos SVT ?


Se videon med Rapports reporter Mikael Pettersson som patar om veckans snackisar i sociala medier. På slutet av videon pratar Pettersson bla om att Piratpartiet är ÖVERREPRESENTERADE bland dominerande bloggar.

Jag vet inte om jag har fel men jag tycker att tonen hos Pettersson är lite nedvärderande mot Piratpartiet. Han upprepar att piratbloggar är ÖVERREPRESENTERADE i bloggosfären och får det att låta som något dåligt, för det finns minsann en LISTA så man kan se VILKA DE ÄR.

Och veckans stora snackis i bloggvärlden som var lika stor som fastighetsskatten i prasselpressen om att Piratpartiet tar över driften av Wikileaks nya servrar i Sverige var OPROPITIONERLIGT stor tyckte Pettersson, just pga att piratbloggarna är så många och dominanta. Så det kan kanske vara farligt att tro att det var en viktig nyhet.

Att Piratpartiets övertagande av serverdriften är en jättesnackis över hela världens nyhetsmedia tycks Pettersson helt ha missat.
Igår tyckte dock SVTs Rapport så här:

"Vi publicerar namn och bild på Wikileaks frontman Julian Assange som misstänks för våldtäkt i Sverige. Assange har i samband med den gångna tidens debatt om öppenhet på nätet tagit sig en så stor roll internationellt sett att allmänintresset är mycket högt.
Det är mycket viktigt att vi i rapporteringen betonar att det handlar om misstankar, att det är i ett mycket tidigt skede och att Assange i nuläget inte har kunnat bemöta misstankarna."


Läs även:
Opassande: Så hur funkar medielogiken i valrörelsen?

AB Debatt: Bloggarna är en maktfaktor - vad än politikerna säger


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Lars

När nu SVT bidragit till att svärta ned en internationell frontfigur undrar jag vilken form av ursäkt som SVT kommer att ge när/om det visar sig att åklagarens fall mot frontfiguren ej alls håller.

Undran: när kommer namn på svenska medborgare misstänkta för våldtäkt (och andra brott) att publiceras på samma lättvindiga sätt? USCH!!!!

2010-08-22 @ 19:03:44
Postat av: Lars

När nu SVT bidragit till att svärta ned en internationell frontfigur undrar jag vilken form av ursäkt som SVT kommer att ge när/om det visar sig att åklagarens fall mot frontfiguren ej alls håller.

Undran: när kommer namn på svenska medborgare misstänkta för våldtäkt (och andra brott) att publiceras på samma lättvindiga sätt? USCH!!!!

2010-08-22 @ 19:04:10
Postat av: Ec

Vi får väl anta att SVT (och andra medier) hädanefter alltid kommer att publicera namn o bild på misstänkta kända personer o politiker. Det borde ha ett stort allmänhetsintresse!För att tro att de skulle medge att de har gjort nåt fel är väl knappast troligt?

2010-08-25 @ 19:24:16
Postat av: Mikael Pettersson

Hej,När jag använder ordet oproportionerligt menar jag att PP:s stöd inom den politiska bloggosfären är betydligt större än vad det är i väljarkåren.Vilka bloggar som är tyngst kan alltid diskuteras men man kan ju t ex kolla Politometerns topplista.Detta är för mig inte konstigare än att man på motsvarande sätt ibland säger att FP är oproportionerligt starka på svenska ledarsidor, eller att MP har ett oproportionerligt starkt stöd hos svenska journalister.Att Wikileaks-nyheter får större genomslag på webben än t ex fastighetsskatten är förstås min bedömning. Samtidigt kan vi se att tradmedias intresse för sajten ökat radikalt det gångna året.Ett exempel är den nyhet du själv nämner, PP:s övertagande av ansvaret för servrarna. Den toppade Rapports huvudsändning den 17 augusti: http://svtplay.se/v/2109237/piratpartiet_tar_over_wikileaks_servrar

2010-08-27 @ 18:52:07
URL: http://valdadelar.se
Postat av: Birkenstock gizeh

Your views truly open my mind.

2011-05-17 @ 08:44:49
URL: http://www.birkenstocksandalsuk.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.