Ett skämt? TIO lärare på EN dator?

Idag, år 2010, slåss TIO lärare i skolan om EN dator. Jag skämtar inte, det ÄR sant! Det låter som man talar om ett U-land men det är faktiskt här i Sverige och IDAG. Hur många elever är det på en dator tror du? Jag har inte siffran på det men jag misstänker att den skulle få mig att gråta.

Idag när vi lever i informationssamhället är det en skam att det inte ser bättre ut än så här i våra skolor. En dator per elev/lärare borde väl ändå vara en självklarhet idag.


Läs även:

Mikael Nilsson(pp): Piratpartiets skolpolitik är här!

Full Mental Staightjacket: Internet och skolan

Newsmill: Skolan är grunden för framtidens kunskapssamhälle


Piratpartiets Valmanifest om kunskap står detta om skola och utbildning:

Utbildningssverige är inte anpassat för dagens samhälle. Grund- och gymnasieskolan har inte integrerat datorer i den utsträckning som omvärlden har, vilket får som följd att skolan inte ger nödvändiga färdigheter för dagens kunskapssamhälle. Det behöver finnas en bred  tillgång till datorer, internet, programvaror baserade på öppen källkod och fria läromedel. Dessutom måste elevernas egen förmåga att söka och källkritiskt granska information uppmuntras och utvecklas ännu mer.

Den högre utbildningen måste öppnas upp så att läromedel och inspelningar av föreläsningar som finansierats med gemensamma medel också finns tillgängliga för så många som möjligt utan geografiska eller andra begränsningar.


röstapp

IDG, IDG

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: mkfc

Skolan är världens mest konservativa arbetsplats!Det drabbar alla som utbildar sig.MKFC Stockholms Folkhögskola har startat en Facebooksida där vi bjuder in politiker, elever mm att diskutera den föråldrade skolpolitiken.Gå gärna med i diskussionen, det finns mycket motstånd till att modernisera/digitalisera skolan

2010-09-04 @ 08:58:33
URL: http://www.facebook.com/klimatsmartskola
Postat av: Birkenstock gizeh

Your views truly open my mind.

2011-05-17 @ 08:35:50
URL: http://www.birkenstocksandalsuk.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.