Den STORA lögnen

Anders S Lindbäck @ Kunskapssamhället skrev i början på veckan en mycket bra och läsvärd bloggpost. Jag klipper ut en del av den:

Kör en lögn så stor att ingen vågar tro att det är en lögn. Orwells bok 1984 tar upp tekniken och där beskrivs vad man bör göra för att lura befolkningen och hålla den i schack:

- låt aldrig befolkningen bli sansad så den hinner tänka efter
- erkänn aldrig ett fel
- erkänn aldrig att det finns något gott i en fiende
- lämna aldrig rum för alternativ
- acceptera aldrig motståndaren anklagelser
- koncentrera dig på en fiende och skyll allting som går fel på denne
- folk tror hellre en stor lögn än en liten
och om du upprepar den stora lögnen ofta så kommer folk börja tro på den.

Ett exempel är SWIFT-avtalet där Cecilia Malmström går ut hårt och påstår att de skyddat den personliga integriteten i avtalet – en typisk sk stor lögn. Men upprepar hon det tillräckligt många gånger så kanske tom hon själv tror det.

Andra exempel är skivbolagens stora summor över ‘förlorade’ intäkter pga fildelningen trots att rapporter visat att musikbranschen som helhet inte gått ner kraftigt utan sakta ökat i värde under de senaste 10 åren.

Ljug stort, ljug ofta och kanske går lögnen hem. Sanningen tvingas du då läsa i en blogg för ingen tidning kommer skriva den.Läs även

"Integriteten kan inte skyddas"

Det är en teknisk omöjlighet att Swiftavtalet kan skydda integriteten. Istället avslöjar överenskommelsen en okunnighet bland beslutsfattarna, skriver Detlef Quast, fil dr i datavetenskap.

Det finns en rad anledningar till detta, de viktigaste är av teknisk natur.

Artikel 4 avsnitt 6: om man inte kan urskilja specifika uppgifter av tekniska skäl ska alla potentiellt viktiga uppgifter överlämnas i samlad form. Som datasäkerhetsspecialist och framförallt på grund av Swifts eget uttalande, vet jag att det idag inte är möjligt att göra en kirurgisk exakt extraktion av önskade data. Därför finns den så kallade bulköverföringen av rådata. Man överför helt enkelt allt som har med ärendet att göra och skapar en mycket stor överexponering av oskyldiga personer och företag.

Artikel 5 avsnitt 2c: Tillhandahållna data ska vara snävt utformade. Av ovan nämnda tekniska skäl, kan detta åtagande inte genomföras på ett tillfredsställande sätt.

Avsnitt 2d: data ska bevaras i en säker fysisk miljö. Detta avsnitt stödjer inte heller Malmströms argumentation, på grund av teknisk omöjlighet. Data som en gång har lämnat Swiftservern är inte längre i säkert förvar. Det är därför vi lägger så mycket pengar på forskningen kring datasäkerhet. Att alla data dessutom enligt avsnitt 2l ska åka runt i 5 (!!) år i USA ger inget större förtroende för förhandlarnas tekniska kunskap.


DET FINNS MÅNGA SKÄL TILL ATT RÖSTA PIRAT!

pp

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Birkenstock gizeh

Your views truly open my mind.

2011-05-17 @ 08:52:29
URL: http://www.birkenstocksandalsuk.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.