USA-rapport: Piratkopiering är bra för ekonomin

Amerikanska regeringen menar att de flesta studier av piratkopieringens effekter är nonsens. De menar till och med att piratkopiering kan ha en positiv effekt på ekonomin.

Nu har det kommit ett ordentligt bakslag för de som säger att piratkopiering har en ofördelaktig påverkan på ekonomin. OS News rapporterar om att amerikanska regeringens Accountability Office  (GAO) fick uppgiften att gå igenom hur piratkopiering påverkar den amerikanska ekonomin. Deras slutsats är att alla dessa studier är felaktiga, man går till och med så långt att man menar att piratkopieringen har en positiv effekt på ekonomin.

Genom åren har flera upphovsrättorganisationer som MPAA och RIAA pekat på de negativa konsekvenserna av olaglig nedladdning. Ibland innehöll deras rapporter siffror som uppgavs komma från regeringskällor. Därför gav amerikanska kongressen GAO uppgiften att se hur det stämmer.

Samtidigt i EU:
Trots att det inte finns några bevis för att upphovsrätten förlorar på fildelning håller nu tokarna i EU troligtvis på och förlänger upphovsrätten från 50 till 70 år på skivinspelningar.

T.o.m. Beatrice Ask tycker detta är tokigt:
- Från svensk sida kan vi naturligtvis bara beklaga denna, som vi ser det, mycket olyckliga utveckling som i förlängningen riskerar att ytterligare undergräva respekten för upphovsrätten, säger Ask.(DN)


Syrrans granne: Upphovsrättsindustrins trasiga affärsmodell

Enligt min humla, Opassande, HAXKunskapssamhället, Kapten TOQig, Caspian RehnbinderIDG

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: grants for single mothers

Thanks for sharing this video.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.