Pirater från hela världen bildar nytt nätverk

pirater i nätverk

Piratpartister från hela världen samlas i helgen i Bryssel för att skapa ett globalt Piratparti. Frågor som Acta-avtalet och den personliga integriteten står högt på agendan under helgens möte. Uppemot 70 piratpartister från hela världen ska samlas i Bryssel för att bygga upp ett internationellt nätverk. Pirate Party International (PPI) skapades 2006 i Sverige men får inte förrän nu sina första stadgar som organisation. 

PPI fungera
r som en kontaktorganisation för alla piratpartier i världen. Det finns ett piratparti i drygt 40 länder, men många är fortfarande bara en pappersprodukt utan större verksamhet. Mötet i Bryssel ska föra piraterna närmare varandra och förhoppningsvis skapa nya samarbeten, säger EU-parlamentarikern Christian Engström (PP).

Kongressen kan följas, i vanlig ordning när det handlar om Piratpartiet, på nätet. Där kommer även delegater från andra delar av världen att kunna rösta om stadgar och nya styrelseledamöter. Men målet med den första kongressen är inte storslagna planer om att erövra alla jordens parlament.
– Det främsta syftet är att träffa varandra. Det blir ju lättare att kommunicera om man har träffats i verkligheten, säger Christian Engström.

Hoppas det går bra för piraterna att ta sig till Bryssel med tanke på det rådande flygkaos efter vulkanutbrottet på Island.


Piratpartiet

PPILäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.