På onsdag ska Acta-förslaget offentliggöras

På onsdag ska det utkast som nu ligger till grund för förhandlingarna om ett nytt så kallat Acta-avtal offentliggöras. Kritiken mot förhandlingsprocessen har varit mycket hård, inte minst från svenska Internetaktivister och EU-parlamentariker. 

EU-kommissionen försäkrar att texten inte innehåller några förslag à la fransk modell, där Internetanvändare ska kunna stängas av från Internet efter tre varningar. Avtalstexten ska inte heller innehålla förslag om att tullmyndigheter ska få rätt att öppna bagage och kolla datorer i jakt på piratkopierat material.

Även om utkastet nu görs tillgängligt så kommer inte enskilda länders förhandlingspositioner att avslöjas.

EU-parlamentariken Christian Engström(pp) tycker det är bra att Acta-förslaget nu blir offentligt men säger att det är viktigt att granska avtalstexten noga.

Henrik Alexandersson(HAX) tycker det är synd att vi inte får se de olika ländernas krav och bud, eftersom det ofta är där de riktigt spännande sakerna brukar finnas.


europaportalenDNSvt, SvD


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Anders Troberg

Hur motiverar man att inte offentliggöra enskilda länders föhandlingspositioner? Var det inte total öppenhet som parlamentet krävde?Om något så är det väl den viktigaste demokratifrågan av alla, att veta vad de man röstar på verkligen gör!

2010-04-19 @ 14:09:38
URL: http://nordicbattlegroup.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.