Nya lögner kring TPB

IDG:
Enligt ett kryptiskt pressmeddelande är Hans Pandeya än en gång på väg att köpa Pirate Bay. "Lögn", menar Pirate Bay.

SvD:
Från början var tanken att Global Gaming Factory X:s köp av fildelningssajten The Pirate Bay skulle vara klart redan i augusti förra året. Men det som från början rapporterades som en seriös affär kantades med tiden av en rad skandaler och frågetecken.

Men trots motgångarna ger alltså Hans Pandeya och GGF inte upp. I går skickades ett nytt pressmeddelande ut. Den här gången är avsändaren ett amerikansk företag som heter Business Marketing Service (BMSV) och som är baserat i Cambridge i delstaten Massachusetts.

Vd i det företaget är just Hans Pandeya. Tanken är enligt pressmeddelandet att BMSV ska köpa domännamnet thepiratebay.org plus varumärket för 10 miljoner amerikanska dollar senast den 30 juni i år.

Köpet ska ske genom att GGF först köper sajten och därefter säljer den vidare till BMSV. Målet är att göra The Pirate Bay lagligt och introducera "nästa generations fildelningsteknologi" enligt Pandeya.

I en kommentar till SvD.se skriver Fredrik Neij, som länge var drivande bakom sajten, att han inte längre har något med den att göra och därför inte vet om pressmeddelandet är sant eller inte.

"Men", skriver han, "med allt kring förra försäljningen så verkar ju inte han vara den trovärdigaste affärsmannen, så jag skulle nog ta allt med en nypa salt tills det finns mer info".


För några dagar sen lämnade flera stora filmbolag in nya miljonkrav på Fredrik Neij och Gottfrid Svartholm Warg.

Läs min bloggpost om det.

 

 

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Martin a.k.a. Otyg

http://torrentfreak.com/torrentfreak-to-buy-pirate-bay-for-11-million-100428Torrentfreak toppar Pandeyas bud med en miljon ;)

2010-04-29 @ 18:23:49
URL: http://npcotyg.wordpress.com/
Postat av: satmaran

:)2010-04-29 @ 19:49:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.