Grattis alla näthatare!

Så hände det igen, Kina kapade igår 10 % av all Internettrafik. Igår spreds felaktig nätverksinformation från en kinesisk internetleverantör. Den felaktiga informationen orsakade ett kortvarigt haveri bland flera stora internetleverantörer världen över.

Det är bara några veckor sen Kina drog med USA och Chile i sin censur, då resulterade det i att drabbade användarna, likt kinesiska användare, inte kunde komma åt bland annat Facebook, Twitter och Youtube.

De dns-servrar som är placerade i Kina blockerar trafik till många olika webbplatser såsom sociala nätverk och Youtube. När informationen från dessa dns-servrar replikerades till flera internetleverantörer i USA och Chile begränsades berörda användare på samma sätt som kinesiska internetanvändare.

Pakistan Telecom, PT, fick instruktioner från regeringen om att blockera en video på Youtube. Videon påstods innehålla de berömda danska Muhammedkarikatyrerna. Detta resulterade i att YouTube försvann från Internet världen över i två timmar.

Det här är väl bara en försmak av vad vi har att vänta oss, ett trasigt nät som stundtals inte fungerar. I veckan införde Storbritannien en lag, Digital Economy Bill, som tillåter censur av s.k. fildelningssajter. Lagen tillåter även avstängning av fildelare.
Till skillnad från Kina menar man i Storbrittanien att lagen inte är till för att användas mot yttrandefriheten som i Kina, utan för att stoppa spridning av upphovsrättsskyddat material.
Engelsmännen borde minnas hur det gick när de ville spärra en bild av skivomslaget till Scorpions Virgin Killer som ligger på Wikipedia. En privat organisation ansåg att bilden var barnporr. Detta resulterade i att Wikipedia gick sönder för en stor del av världens Internetanvändare.

Nu har vi Cecilia Malmström(fp) som sitter i EU-kommmissionen och vill införa ett liknande barnporrfilter inom EU, precis som engelsmännen använde för att spärra Wikipedia. Det går att ta bort barnporrsajter istället för att blockera dem.

I USA ser amerikanska armen Wikileaks som ett hot mot landet, så det är väl bara en tidsfråga innan USA inför en censur mot den viktiga sajten.


Så grattis alla näthatare, snart finns inget fungerande Internet!

Rösta på Piratpartiet för ett fritt och fungerande Internet!


Falkvinge/SVT Debatt, HAX, Anna Troberg, Rick Falkvinge, Badland Hyena, XORBOT, OlofB, Christian Engström, DNLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: korkenmeister

Nu har det gått mer än 30 timmar utan youtube. jag ringer min ISP ownit och killen där säger att han kan surfa in på youtube. jag har ändrat mina DNS till googles DNS också, utan resultat. det känns jävligt irriterande.

2010-04-11 @ 01:29:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.