Stöd Wikileaks!

Julian Assange, grundare till Wikileaks, har varit på blixtvisit i Sverige för att föreläsa hos Grävande Journalister. Assange hann även med ett chatt med Aftonbladets läsare.

Det största hotet mot Wikileaks är dock inte sajtens fiender utan helt enkelt brist på finansiella medel. Wikileaks drivs med några bärbara datorer och telefoner, ändå behövs pengar.

– Vi har drivit hela organisationen med nästan inga resurser alls, sade grundaren Julian Assange i en intervju med Aftonbladet för en vecka sedan.


Julian Assange är öppen för att ha en del av verksamheten i Sverige. Assange har gjort uttalanden om både Ipred och FRA-lagen vid några tillfällen, men Sverige har en yttrandefrihet som tilltalar honom. I AB:s chatt framkommer det dessutom att Wikileaks kör anonymt och att allt är krypterat:

K
ommentar från Elin:
Is there anything in Sweden that you find interesting to investigate?

Julian Assange:
Yes, although I am not personally investigating Sweden, but my interests are in the role of the Swedish arms industry and what is happening to the Russian internet traffic being collected by the FRA. Is it being exchanged with other countries as a favor?

Kommentar från Erik:
Hur skyddar du dina källor?

Julian Assange:
We use many different techniques. 1) encrypted transmissions 2) anonymous postal transmissions 3) placing servers and other infrastructure and people in protective jurisdictions, like Sweden, 4) scrubbing documents of information that might reveal the source 5) fighting to squash investigations 6) investigating potential investigations into our sources.

SR P1 har ett reportage med Assange.


Wikileaks har fått in en hel del pengar sedan filmen Collateral Murder släpptes, men mycket mer behövs för att hålla igång verksamheten. Det är viktigt att yttrandefriheten och informationfriheten har en försvarare som törs publicera det andra inte vågar. 

Jag har vid flera tillfällen lämnat bidrag till Wikileaks, gör det du också.

Uppdatering:

Assange är kritisk till Cecilia Malmström (FP) förslag om att förbjuda internetsidor som visar sexuella övergrepp på barn.
– Det är en extremt farlig lösning. Om man ska censurera, vilket man inte ska eftersom det bara är en tidsfråga innan tekniken används för andra syften, måste listorna över censurerade sidor vara offentliga.

Wikileaks har medarbetare i flera länder och en del av sina servrar i Sverige. Den svenska yttrandefrihetslagstiftningen gör att organisationen undersöker möjligheterna till en mer permanent verksamhet i landet. Assange säger också att lagstiftningen visar på en gynnsam kultur för offentlig information.
– Även piratpartisterna är ett tecken på det. På avstånd verkar de lite amatörmässiga, men de är nybörjare. De visar på ett behov av att de här frågorna representeras och på sikt kanske de kan bli bredare, säger Assange till Europportalen.

Läs hela artikeln hos Europaportalen.


Anna Troberg(pp) skriver jättebra om censur på Newsmill:

Malmströms nätcensur slår blint och felsvt: Wikileaks vill förändra världen

Kulturnyheterna


Bloggposter om censur, informationsfrihet, åsiktsfrihet och yttrandefrihet:
Opassande, Tianmi, Christian Engström, Cybernormer, Oscar Swartz, Emil Isberg


Fler i ämnet: Nyhetskanalen, AB, BarometernIDG, IDG, AB, Journalisten, europaportalen, AB


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nya lögner kring TPB

IDG:
Enligt ett kryptiskt pressmeddelande är Hans Pandeya än en gång på väg att köpa Pirate Bay. "Lögn", menar Pirate Bay.

SvD:
Från början var tanken att Global Gaming Factory X:s köp av fildelningssajten The Pirate Bay skulle vara klart redan i augusti förra året. Men det som från början rapporterades som en seriös affär kantades med tiden av en rad skandaler och frågetecken.

Men trots motgångarna ger alltså Hans Pandeya och GGF inte upp. I går skickades ett nytt pressmeddelande ut. Den här gången är avsändaren ett amerikansk företag som heter Business Marketing Service (BMSV) och som är baserat i Cambridge i delstaten Massachusetts.

Vd i det företaget är just Hans Pandeya. Tanken är enligt pressmeddelandet att BMSV ska köpa domännamnet thepiratebay.org plus varumärket för 10 miljoner amerikanska dollar senast den 30 juni i år.

Köpet ska ske genom att GGF först köper sajten och därefter säljer den vidare till BMSV. Målet är att göra The Pirate Bay lagligt och introducera "nästa generations fildelningsteknologi" enligt Pandeya.

I en kommentar till SvD.se skriver Fredrik Neij, som länge var drivande bakom sajten, att han inte längre har något med den att göra och därför inte vet om pressmeddelandet är sant eller inte.

"Men", skriver han, "med allt kring förra försäljningen så verkar ju inte han vara den trovärdigaste affärsmannen, så jag skulle nog ta allt med en nypa salt tills det finns mer info".


För några dagar sen lämnade flera stora filmbolag in nya miljonkrav på Fredrik Neij och Gottfrid Svartholm Warg.

Läs min bloggpost om det.

 

 

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Folkfest i Sollentuna med massor av pirater! Lördag 8 maj.

Info om folkfesten finns hos Piratplatsen:

På Stora scenen (Klubben):

 • 12:00, Folkfesten öppnas
 • 12:15, Dansgrupp
 • 12:30, Rockband från Häggviksskolan spelar
 • 13:05, Sång och dans - Jonathan Holmberg
 • 13:30, Rockband från Häggviksskolan spelar
 • 15:00, Frispråkaren - känd från melodifestivalen
 • 15:45, Sollentunarevyn - Baby-psyklisten
 • 16:00, Estradpoesi
 • 16:40, Dansnummer
 • 17:00, Rockband spelar
 • 17:45, Rick Falkvinge och Ingwar Åhman-Eklund tackar alla för en bra dag

På Lilla scenen:

 • 12:30, Sollentuna revynummer
 • 13:00, Allsång
 • 13:45, Ingwar Åhman-Eklund - Sollentunapartiet hälsar välkommen till "Politikerscenen".
 • 14:00, Farmor Gun - Sveriges bästa politiska bloggare och Pirat
 • 14:20, Ingwar Åhman-Eklund - Ordförande i Sollentunapartiet
 • 14:40, Rick Falkvinge - Partiledare i Piratpartiet
 • 15:00, Paus - Hänvisning till Stora Scenen (Klubben)
 • 16:30, Samtal mellan Rick och Ingwar och Farmor Gun (Även sång och dansnummer i paus)
 • 17:00, Allsång med Bo Färjare
 • 17:30, Slut

Dagen kommer också att innehålla Utställningar, ansiktsmålning och annat kul!

Programmet kommer också att kunna återfinnas i originalartikeln.

Platsen är Arena Satelliten (Allfarvägen 4, 191 86 Sollentuna). Karta hittas här.


Alla är välkomna, stora som små, även de som inte bor i Sollentuna.


sollentunapp

 Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Det går dåligt för FRA

Det var som jag trodde, FRA har inte fått igång sin massavlyssning av svenska folket ännu. Hur de tekniskt skulle lösa allt har jag funderat mycket på och nu verkar det som om de har problem. I teorin har FRA kunnat avlyssna allt i fem månader, men så ser det inte ut i verkligheten. FRA har problem, vilket de naturligtvis inte vill tala högt om.

NyTeknik:

—FRA avlyssnar inte våra kunder. Jon Karlung, vd på operatören Bahnhof, är bombsäker på att FRA inte signalspanar på deras kunder.

Operatörerna som äger bredbandskablarna som för trafik över svensk gräns ska skicka trafik till avlyssningsnoder i näten.

Men de vill inte svara på frågan om de skickar trafik för avlyssning. Källor antyder dock för Ny Teknik att FRAs arbete med att bygga systemet går långsamt.

—Det finns pågående försök men ingen storskalig apparat är i gång, säger en källa.

—Tror inte att det pågår så mycket verksamhet. Det finns exempelvis olika uppfattningar om hur allt ska fungera, säger en annan.

Operatörer som äger kablarna ska också skicka övriga, icke-trådägande, operatörers trafik till nodert i näten. Via dem kopplar sedan kontrollmyndigheten Siun trafiken till FRA, i enlighet med tillstånd från Försvarsunderrättelsedomstolen.

Alla operatörer är dock inte berörda, eller inkopplade, erfar Ny Teknik. Exempelvis inte Bahnhof. Bolaget använder fiberkablar som ägs av Telenor men sänder sina kunders trafik till Oslo och Köpenhamn med egen våglängdsutrustning.

— Ingen av de fysiska kablar vi förfogar över och som passerar gränsen till Danmark och Norge är inkopplad i någon samverkanspunkt. Vi kontrollerar fibern helt själva och Bahnhof står för en obruten teknisk kedja fram till trafikväxlingspunkter i Köpenhamn och Oslo, säger Bahnhofs vd Jon Karlung.

Är du säker på att Telenor inte vidarebefordrar trafiken?

—Vi är bombsäkra. Vi har en IRU-licens som i praktiken är att jämföra med ett ägarskap. Ingen har knackat på dörren, försäkrar Jon Karlung.

(IRU står för Indefeasible right of use och innebär obegränsad rätt att använda fiberutrustning.)

Blir Bahnhof föremål för FRA-åtgärder kommer man att berätta det för sina kunder, avslöjar Jon Karlung.


Jag vet att det finns fler operatörer som inte fått någon påhälsning från FRA, precis som Bahnhof, så nog har FRA problem.

 

MEN den information som FRA lyckas snappa upp den delar de med sig både till väster och öster, dvs USA och Ryssland. Naturligtvis får fler länder information också. Information som finns är en handelsvara som FRA-butiken både köper och säljer. Tro inte att vårt privata liv är skyddat, alla myndigheter och register läcker, inte minst när pengar finns med i bilden. Så känn dig såld!

Det är t.o.m tillåtet enligt svensk lag att byta information med andra länder, om du nu inte trodde det. Dock skall väl inte tjänstemän läcka mot betalning.

Anders Jallai som nyss kommit ut med boken "Spionen på FRA" skriver på Aftonbladet debatt. I den nya boken skildras hur en högt uppsatt tjänsteman på Försvarets radioanstalt under mer än 30 år sålde hemligheter till både Sovjetunionen och Nato. Risken är i dag större än någonsin att privata och känsliga uppgifter läcker ut från FRA. 20 miljoner i skattefria pengar håvade FRA-tjänstemannen in!

I filosofisk bemärkelse är det såklart viktigt att människors integritet respekteras och att myndigheter inte granskar privat e-post mellan människor i onödan. Men när uppgifter ska skyddas, i praktiken på en myndighet, ger man prioritet åt uppgifter som är känsliga och där konsekvenserna av en läcka kan bli stora. För att tala klartext – militära hemligheter är viktigare att skydda än dina mejl.
De intervjuer jag gjort med svenska underrättelsetjänstemän under researchen till min bok visar också en tradition av att myndigheter själva spridit hemligheter. Insamlade uppgifter har läckts regelmässigt och med överordnades goda minne till utländska säkerhetstjänster, i utbyte mot annan information. Svenska myndigheter har även sett mellan fingrarna på hur sovjetiska och amerikanska agenter återkommande och olagligen inhämtat information i Sverige.
I dag är utbytet av säkerhetsinformation mellan länder större än någonsin. FRA samarbetar löpande med NSA i USA och motsvarande myndigheter i andra länder. Vilken information som delas kan vi som medborgare aldrig veta, underrättelseinformationen är hemlig. Vi kan inte göra mer än att hoppas på att respekten för insamlad information är större i dag än tidigare. Men det finns egentligen inget som talar för det.RÖSTA PÅ PIRATPARTIET!!!

Piratpartiet är det ENDA parti som benhårt jobbar för att skydda vårt privatliv och personliga integritet.

 

Fler i ämnet, inte bara pirater, FRA berör alla:

Anders JallaiHAXSvensk myndighetskontroll, Farmor Gun, Scaber Nestor, Amanda BrihedFullmentalstraightjacket(1),(2), ConnyT, Borgmi, OlofB, Polisstaten, Rick Falkvinge, Lake
Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nu rullar piraterna igång kampanjmaskinen

Hos Anna Troberg läser jag att Piratpartiets årsmöte är över och att kampanjmaskinen nu rullar igång.

Anna inleder med:

"Jag snubblade just över ett intressant citat: “Revolutioner är som cyklar. Om de inte rullar framåt faller de.” Därför är jag alldeles extra glad över att kunna meddela att Piratpartiets årsmöte är över. Det betyder att medlemmarna har talat och vårfixat piratcykeln. Nu är det mitt och alla andras jobb att trampa framåt efter de riktlinjer som medlemmarna stakat ut. Det gör jag med glädje. Speciellt med tanke på att besluten fattades av långt fler röstanden än vid något av våra tidigare årsmöten. Det innebär även långt bättre förankring än tidigare. Det gillar jag. God förankring gör oss alla till vinnare."


Jag håller med Anna, det är bara att trampa på, inget är omöjligt:

Europaportalen, SvD, Cafe, GP
Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Nya miljonkrav på två Pirate Bay-dömda

SvD:

"I kölvattnet av domen i The Pirate Bay-målet för drygt ett år sedan kommer nu ytterligare krav på två av de dömda. I oktober förra året beslöt Stockholms tingsrätt att de dömda måste upphöra med fildelningssajten – annars hotar vite på en halv miljon kronor vardera.

I början av året krävde fyra skivbolag att vitet skulle dömas ut – och nu följer flera internationella film- och tvbolag efter.

I en ansökan till Stockholms tingsrätt skriver filmbolagen att både Fredrik Neij och Gottfrid Svartholm Warg fortsatt med driften av sajten och därför kräver bolagen att de båda betalar en halv miljon kronor vardera i vite.

Konflikten rör vem som egentligen driver The Pirate Bay idag. Både Fredrik Neij och Gottfrid Svartholm Warg hävdar att de inte längre har något med driften att göra och i samband med den misslyckade försäljningen av sajten förra året nämndes istället företaget Reservella på Seychellerna.

Vem som står bakom det företaget är dock fortfarande oklart och några köpkontrakt har aldrig offentliggjorts. Det gör att filmbolagen anser att det är tydligt att både Fredrik Neij och Gottfrid Svartholm Warg fortfarande står bakom The Pirate Bay.

"Fredrik Neij och Gottfrid Svartholm Warg torde enkelt kunna presentera bevis som visar att det är som de påstår, det vill säga att det är andra personer som övertagit kontrollen och driften av The Pirate Bay. Det har de dock inte gjort", skriver bolagens juridiska ombud i ansökan."


Jag tror att de kan se sig upp i det blå efter de pengarna, liksom tidigare krav på killarna i TPB.

Vad jag vet finns varken Neij eller Svartholm kvar i Sverige, inte siten heller. Pirate Bay använder väl dessutom OpenBitTorrent nu, så frågan är vad som gäller då?

Att Fredrik Neij fortfarande står som kontaktperson av själva domännamnet betyder egentligen ingenting. Det bevisar i vart fall inte att han skulle stå bakom någon drift av siten. Vem som står bakom OpenBitTorrents domännamn verkar inte vara sökbart. Jag tror att det senaste kravet bara är ett nytt försök från skiv/film/tv-bolagen att få fram namn på ansvariga för TPB. Neij och Svartholm har ju inte kommit in med några bevis på att de inte driver siten eftersom den nya ägaren Reservella inte verkar vara kontaktbar, dock är det Reservella som har TPB:s nät. Några riktiga bevis för att Neij och Svartholm skulle driva TPB fortfarande har skiv/film/tv-bolagen i vart fall inte fått fram som det verkar.

Den tidigare domen på ett års fängelse och 30 miljoner kronor i skadestånd för Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm Warg, Peter Sunde och Carl Lundström är överklagad till Svea hovrätt, som ska ta upp fallet i höst, efter riksdagsvalet.

Fortsättning lär ju följa.

The Pirate Bay

Bloggar och annan media: Copyriot, Upphovsträtan, Pezster, Kulturbloggen, DN


Jag uppdaterar bloggposten med en bild från Peanut Gallery:

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

E-petition mot Acta

Piratpartiet i Schweiz har gjort en namninsamling mot Acta.

Skriv på du också, HÄR!


Forum Stop ACTA

EuropaportalenLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , ,

Censilia Malmström, censur och Julian Assange


Aftonbladet hade en bra artikel om Julian Assange häromdagen, grundare till Wikileaks, som tar upp varför blockering/censur är dåligt eftersom det ofta i t.ex. i listor mot barnporr även dyker upp bl.a. politiska siter:

Förutom stämningsprocesser har Wikileaks även fått erfara hur den klassiska statliga censuren spridit sig i de västerländska demokratierna. Förra året publicerade Wikileaks en lista på hemsidor som de australiska myndigheterna valt att censurera och blev på grund av det själva uppsatta på listan. Samma slags listor har bland annat avslöjats i Danmark och Norge. Och även om regeringarna påstått att det bara handlat om en kamp mot barnpornografi har de censurerade hemsidorna ofta varit av politisk karaktär och märkligt nog inkluderat dem som kritiserat censuren.
– Så snart någon börjar prata om censur leder det alltid till samma sak, nämligen att det missbrukas. För den första regeln för censur är att du inte får nämna censuren.


– När vi startade Wikileaks tänkte vi att vi skulle bekämpa statlig censur, men det har visat sig att censuren har spridit sig. Den har privatiserats. De som har mest pengar kan i dag driva rättsprocesser mot i stort sett vem som helst, och har man inte råd att försvara sig, ja då förlorar man. Hittills har vi kunnat kringgå det genom den svenska yttrandefrihetslagstiftningen, som har blivit något av en flyktingmottagning för granskande journalistik.


I ett hundratal fall har Wikileaks stämts för sina avslöjanden. Hemsidan stängdes till och med en kort tid av en amerikansk domstol efter att organisationen publicerat uppgifter om penningtvätt på en schweizisk bank. När de sedan publicerade en utredning om sydafrikanska banker, blev de beordrade att lämna ut sina källor.


– Drömmen är att skapa en motsvarighet till ett skatteparadis, fast för fri information. En ö som kan garantera informationen på internet och som kombinerar de bästa av världens yttrandefrihetslagar.


Den ö som Julian hittills satt sina förhoppningar till är Island.

För medan Sveriges riksdag för fullt arbetat med att utöka den statliga kontrollen av informationsflödet genom FRA och Ipred-lagarna, har det isländska parlamentet med sina nyvunna erfarenheter från finanskrisen just röstat igenom ett förslag som ska stärka möjligheten att publicera hemligstämplade uppgifter.
– Vi har sedan länge en bra förståelse för vad det är som ger upphov till korruption, det är bristande insyn.


Läs hela artiklen i AB!Christian Engström, Piratpartiet, kämpar för dessa frågor i EU-parlamentet, som tur är, läs Christians bloggpost:

Fråga till Cecilia Malmström om nätcensurEtt kanonbra inlägg om Cecilia Malmström har Tianmi/Niklas Dougherty skrivit, rekommenderas verkligen:

Frågor till Censilia MalmströmFler om censur, blockering och Piratpartiet: Skivad lime, Magnihasa, Isobel, futuriteter, Kunskapsamhället, projOJacob DexeEuropaportalenDM, DM, P1, DN, CSDet finns många anledningar att rösta på Piratpartiet!


Sen finns det ju andra också som inte begriper allt innan de skriker för full hals, men de har ju också rätt att yttra sig.


Här kommer en film om hur vi städar Internet ala Malmström:

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Demonstration mot Acta-förslaget på lördag!

På lördag 24 April kommer Piratpartiet i Stockholm arrangera en demonstration mot det nu släppta konsolideringsförslaget till handelsavtalet ACTA.

Plats: Medborgarplatsen, vid trappan mot Medborgarhuset
Tid: 15:00 (funktionärssamling 14:30) och pågår till omkring 17:30.

Sprid Facebookeventet!

Dyk upp du också och säg ifrån om ACTA-avtalet! Alla är givetvis välkomna, oavsett partisympatier.


Enligt det offentliggjorda dokumentet kan Internetleverantörer alltså göras ansvariga för användares upphovsrättsintrång, och medborgarnas integritet på nätet sätts därmed ur spel. Upphovsrättsindustrin ska samarbeta med Internetleverantörer och tullmyndigheter, vilket innbär att Internetleverantörerna för att skydda sig själva från skadestånd kommer stänga av fildelare.


Läsvärt:

Syrrans Granne,  Acta är ett läggspel:

Själva anklagelsen från en part i målet ska alltså vara nog för att stänga av människors möjlighet att kommunicera och för att förhindra fri spridning av information. Ingen rättegång krävs. Inget polisingripande. Ingen utredning. Ingen rättssäkerhet över huvud taget. Den internetoperatör som inte lyder blir skadeståndskyldig.

Piratpartiets pressmeddelande om det nyss offentliggjorda Acta-förslaget.


Rick Falkvinge(PP): Acta är värre än vi någonsin föreställt oss

Johan Folin(Kvällsposten): En våt dröm för skivindustrin

Hartman: Acta måste stoppas


Surgubben, Christian Engström, HAX, Farmor Gun, terobiOscar Swartz, Anna Troberg, MagnihasaScaber Nestor, Joannes Schönning, Karl Sigfrid, Kunskapssamhället, Piratplatsen, Polisstaten, Elis blogg

DN, DNP3, svt, europaportalenSvD, SvD, Sydsvenskan, CS, CS, CS

 

 

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

På onsdag ska Acta-förslaget offentliggöras

På onsdag ska det utkast som nu ligger till grund för förhandlingarna om ett nytt så kallat Acta-avtal offentliggöras. Kritiken mot förhandlingsprocessen har varit mycket hård, inte minst från svenska Internetaktivister och EU-parlamentariker. 

EU-kommissionen försäkrar att texten inte innehåller några förslag à la fransk modell, där Internetanvändare ska kunna stängas av från Internet efter tre varningar. Avtalstexten ska inte heller innehålla förslag om att tullmyndigheter ska få rätt att öppna bagage och kolla datorer i jakt på piratkopierat material.

Även om utkastet nu görs tillgängligt så kommer inte enskilda länders förhandlingspositioner att avslöjas.

EU-parlamentariken Christian Engström(pp) tycker det är bra att Acta-förslaget nu blir offentligt men säger att det är viktigt att granska avtalstexten noga.

Henrik Alexandersson(HAX) tycker det är synd att vi inte får se de olika ländernas krav och bud, eftersom det ofta är där de riktigt spännande sakerna brukar finnas.


europaportalenDNSvt, SvD


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Nöjesindustrin vill börja spionera på dig!

Suck, nöjesindustrin vill nu ta både FBI och Department of Homeland Security till hjälp för att stoppa piratkopiering.


PCförAlla/IDG
Den amerikanska nöjesindustrin representerad av film- och skivbolagens branschorgan, MPAA respektive RIAA, har lämnat in ett förslag för hur framtidens kamp mot piratkopiering bör utkämpas.

 • Spionprogram som installeras på användarnas datorer och som kan upptäcka piratkopierat material.
 • Obligatoriska brandväggar som kan känna av om en användare ägnar sig åt att sprida upphovsrättsskyddat material olagligt.
 • Den amerikanska tullen ska få söka igenom bärbara datorer, mediespelare och usb-minnen på jakt efter piratkopierat material.
 • Större internationella påtryckningar på andra länder att införa striktare lagar och regler kring upphovsrättsskyddet.
 • Amerikanska myndigheter såsom FBI och Department of Homeland Security bör bistå i jakten på piratkopierare.

Vad säger man?
Vilka uppdrag får FRA i framtiden om nöjesindustrin får som de vill?

Det här är bara för magstarkt!
Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

The true story of the Internet "People Power"

En dokumentär om Internets snabba utveckling. Nu har den ett par år på nacken men jag tycker ändå den är intressant, även om jag tycker det är konstigt att bittorrentsiter som t.ex. världsberömda The Pirate Bay inte finns med. Spotify, Voddler och övriga streamingstjänster nämns inte heller, men de var väl i sin linda när filmen gjordes. I dokumentären finns inte heller med hur Internet underlättar vårt dagliga liv både privat och för samhället.
Utvecklingen går snabbt på Internet. En bra utbildningsfilm för våra politiker kanske?


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Övervakad Orwell


Undrar om Orwell hade humor...

orwell
Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , ,

Falkvinges artikel tillbaka i AB

Rick Falkvinges (PP) artikel om Pirate bay- domen togs bort sen eftermiddag i går från Aftonbladet debatt.

Skälet till detta var en miss i våra rutiner. Vi blev efter publiceringen uppmärksammade på att texten innehöll en mutanklagelse mot en namngiven polisman.

Vi tog då ned artikeln tillfälligt för att kontakta ansvarig utgivare om namnpubliceringen och erbjuda den utpekade polismannen utrymme för replik.

 

Så har nu skett och vi gör därför åter artikeln tillgänglig. Inget är ändrat i artikeln. Polismannen har avböjt att replikera.

 

Karin Magnusson, Debattchef Aftonbladet


Piraterna ny valbomb

Rättegången mot fildelningssajten The Pirate Bay blev en värLäs även Rick Falkvinges kommentarer angående artikeln.

Surgubben: INTE CENSUR, artikeln tillbaka!Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Pirater, dax att förnya medlemskapet!

I Piratpartiet, till skillnad från andra partier, får man bara vara medlem om man är aktiv och förnyar sitt medlemskap.

För ett år sen fick partiet många nya medlemmar i samband med Pirate Bay-rättegången och vid införandet av Ipred-lagen. Jag gick med i Piratpartiet några månader innan FRA-lagen klubbades i riksdagen juni 2008. Sen kom TPB-rättegången, Ipred-lagen och Telekompaketet, nu gäller det Acta-avtalet, datalagringsdirektivet och sist men inte minst den censur på nätet som Cecilia Malmström vill införa.

Det finns alltså många anledningar att försvara våra privata liv och personliga integritet på nätet.


Anna Troberg(pp) i Fokus:
– Vi sysslar inte med höger- eller vänster-politik. Den uppdelningen kom till i industrisamhället. Nu är vi i informationssamhället och piratpartiet driver informationspolitik.
– De som väljer oss anser att integritet står över andra frågor. Om man inte har en personlig integritet, vad har man då?


Jag vet att många av er vill vara kvar som medlemmar, men ni trillar ur registret om ni inte aktivt förnyar det.
Många har redan försvunnit ur medlemsregistret de senaste dagarna. Det är alltså hög tid att förnya medlemskapet.

Förnya medlemskapet

Bli ny medlem

Bli Guldpirat

Har du som många andra bytt emailadress sen du blev medlem och därmed svårt att förnya kan du kontakta partiet på medlemsservice@piratpartiet.se

RÖSTA PIRAT !!!

INTEGRITET - KULTUR - KUNSKAPMakthavare, GP, AB, DI, SvD, SvD, Exp, DN, GP, GPLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jag återpublicerar artikeln som försvann

I morse skrev jag en bloggpost om Rick Falkvinges debattartikel i Aftonbladet. Debattartikeln försvann sedan från AB med förklaringen från AB att den skulle faktakollas med Rick Falkvinge. Eftersom artikeln inte kommit tillbaka känner jag att den måste återpubliceras.

Många bloggare har skrivit om borttagandet av artikelnDet spekuleras om anledningen av faktakollen av just den här debattartikeln, då många precis som jag känner att AB inte är den tidning som är kända för att alltid kontrollera fakta. I det här fallet handlade det dessutom om en debattartikel vilket gör förfarandet av AB ännu märkligare.

Några bloggar om artikeln som försvann:

Opassande: The Pirate Bay och en borttagen debattartikel

Anna Troberg: Aftonbladet plockar in SD, men plockar bort PP

Integritet och Frihet: Skandal av Aftonbladet (man inför censur)

Magnihasa: Faktakontroll

Faidros Blog: Framtiden-Redan här. Bortplockad artikel!

projO: Aftonbladet censurerar Piratpartiet


Den borttagna debattartikeln:

"Idag den 17 april är det ett år sedan domen mot The Pirate Bay föll. Från att husrannsakan den 31 maj 2006 bröt mot grundlagen, via utredande poliser som mutats helt öppet av storföretagen, till en världspress som häpnade med gapande mun åt korruptionen när det visade sig att domaren satt med i samma intresseorganisation för upphovsrättsskärpning och bestraffning som de åtalande företagen, så är etablissemangets krig mot utmanaren The Pirate Bay en skandal från början till slut där det är tydligt att i stort sett alla inblandande har låtit maktdemonstration gå före rätt.

Det börjar vid lunchtid den 31 maj 2006. Femtio poliser går in i serverhallen som bland mycket annat huserar The Pirate Bay och tömmer den på allt som finns där. Många småföretagare står maktlösa och får lägga ner verksamheten när de står utan både servrar och kundregister. Seriöst – hur ofta ser man en polisinsats med femtio poliser för något riktigt brott? När såg man senast det för en misshandel på stan där folk ligger blodiga på gatan? Det är uppenbart att makten redan från början, från dag ett, skulle markera att det är skillnad på folk och folk.

Alla som har varit i närheten av The Pirate Bay-operatörerna trakasseras. Deras juridiska ombud plockas in för förhör och DNA-registreras (!). En person som bara dejtat en av operatörerna får sina datorer beslagtagna. De ska verkligen markeras som fredlösa. Piratpartiets medlemsantal tredubblas på en vecka.

Men det fungerar inte att måla upp dem som fredlösa, för de är hjältar. Tre dagar senare hålls demonstrationer i hela landet, där Pirate Bay-operatörerna lyfts fram som vår generations föredömen. En hel generation sluter mangrant upp bakom dem.

Vilket bara irriterar ett enat etablissemang ytterligare.

Upphovsrättskartellerna, med etablissemangets goda minne, håller inte igen med fula tricks. Ett av de mer uppseendeväckande är att en av de utredande polismännen, Keyzer, mutas med ett sexmånaders välbetalt jobb hos Warner Brothers i samband med att polisutredningen avslutas. Warner Brothers är ett av de företag som ligger bakom polisanmälan mot Pirate Bay. Utomlands ses sådant som en solklar polismuta och är därför förbjudet sedan länge. Här i Sverige tycker däremot justitieminister Beatrice Ask bara att det är positivt att polismannen kan kompetensutvecklas utanför poliskåren.

Man tar sig för pannan. Eller förfäras. Eller både och.

Nästan tre år efter razzian den 31 maj 2006, så börjar rättegången i Stockholms Tingsrätt. En av operatörerna ställs bland annat till svars för det politiska (!) innehållet i vad han hade sagt vid demonstrationerna efter razzian. Det kan inte vara tydligare att rättegången är politisk från början. När domen faller den 17 april 2009, så är det ingen som tror sina ögon. 30 miljoner i skadestånd och ett års fängelse?

Den så kallade Hagamannen dömdes att betala 850.000 till sina offer för nio brutala våldtäkter. Det är strax under 100.000 för en traumatiserande våldtäkt. Här utdöms 30 miljoner för medhjälp till att kopiera 20 låtar, nio filmer och fyra dataspel. Det är ungefär en miljon per verk. För medhjälp till att kopiera. Tio gånger hårdare skadestånd än för en brutal våldtäkt, alltså.

Det blir väldigt tydligt att det är skillnad på folk och folk. Piratpartiets medlemsantal tredubblas på en vecka. Igen.

Sedan blir det storm i hela världspressen när det visar sig att domaren i målet sitter med i samma intresseorganisation för att stärka och skydda upphovsrätten som de anklagande företagskartellerna. Hela världens media skriver om korruptionen i det svenska Pirate-Bay-målet — för utomlands kallas spadar för spadar. Korruption. Uppenbar korruption i det svenska rättsväsendet, i det mest uppmärksammade målet på hela året. Min telefonsvarare hade frågor från allt mellan BBC och CNN.

Idag har vi kommit fram till april 2010, och i höst ska fallet upp i hovrätten. De åtalade och deras advokater kan bara närvara om den läggs de första veckorna som hovrätten hade erbjudit, tidigt i september. Men hovrätten lyssnade mer på storföretagen och rättegången kommer därför först efter valet den 19 september. Vid det här laget borde inte någon vara förvånad: hela etablissemanget, från politiker till domstolar till rättsväsende, vill sannolikt undvika att ännu en valrörelse handlar om The Pirate Bay.

Historien om etablissemangets krig mot The Pirate Bay är en thriller med korruption, grundlagsbrott, mutor och vänskapsskydd. Det var aldrig en juridisk rättegång, utan har alltid varit en politisk. Uppstudsarna ska markeras som fredlösa till varje pris. Rättssäkerhet och grundläggande rättsprinciper sätts genast åt sidan när någon vågar utmana systemet. Därför måste också situationen lösas politiskt. Därför behövs Piratpartiet i riksdagen, och det mer än någonsin.

För inte så länge sedan skaldade nobelpristagaren Verner von Heidenstam att det är skam och en fläck på Sveriges banér att medborgarrätt heter pengar. Frågan är om det inte är mer sant idag än när det skrevs för 111 år sedan."


Fler som publicerat artikeln:

http://blog.faidros.net/2010/04/ett-ar-sen-piratbayrattegangen-vad-med.html

http://fullmentalstraightjacket.wordpress.com/2010/04/17/natet-glommer-aldrig-ricks-artikel-aterfunnen/

http://janlindgren.se/2010/04/17/den-bortplockade-debattartikeln/

http://scabernestor.blogg.se/2010/april/falkvinges-for-faktakoll-bortplockade-debat.html

http://olofb.wordpress.com/2010/04/17/streisandeffekten/

 

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Ett år sedan domen mot The Pirate BayRick Falkvinge skriver bl.a. så här idag på Aftonbladet debatt:

"Historien om etablissemangets krig mot The Pirate Bay är en thriller med korruption, grundlagsbrott, mutor och vänskapsskydd. Det var aldrig en juridisk rättegång, utan har alltid varit en politisk. Uppstudsarna ska markeras som fredlösa till varje pris. Rättssäkerhet och grundläggande rättsprinciper sätts genast åt sidan när någon vågar utmana systemet. Därför måste också situationen lösas politiskt. Därför behövs Piratpartiet i riksdagen, och det mer än någonsin."


Uppdatering: AB har plockat bort artikeln, jag vet inte om den kommer tillbaka. Se Piratpartiets twitter:

Opassande: Aftonbladets debattredaktion är tydligen nedringda för ögonblicket med anledning av den borttagna artikeln #piratebay #piratpartiet 19 minutes ago from web · 

janlindgren: Väldigt intressant att Aftonbladet plockar bort en debattartikel för faktakoll... #piratebay #piratpartiet 21 minutes ago from TweetDeck · 

Opassande: @rickfalkvinges artikel borta från aftonbladets site, ska faktakollas enl. redaktionen #piratebay #piratpartiet 28 minutes ago from web ·

Uppdatering 2:

Rick Falkvinge har uppdaterat sin blogg med artikeln som AB avpublicerat.Nya rättegången mot The Pirate Bay väntas starta i hovrätten 28 september. I dag för ett år sedan dömdes de fyra männen bakom fildelningssatjen till ett års fängelse var och cirka 30 miljoner kronor i skadestånd i Stockholms tingsrätt. Domen överklagades, men processen har försenats, inte minst på grund av anklagelser om jäv.


Ni minns väl de här?
Rick Falkvinge, Anna Troberg, Fajaf, Stefan Flod

Piratpartiet

The Pirate BayLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Borta med vinden

Vindarna vänder så den tillfälliga luckan över norra Sverige stängs igen för flygtrafiken. Detta innebär fortsatta problem för alla resenärer som sitter strandsatta runt om i världen.
Jag börjar själv fundera på om jag blir drabbad eftersom jag just nu befinner mig utomlands och planerar att flyga hem till Sverige igen på tisdag. Det blir alltså värre igen!


Exp
Nordvästliga vindar gör att askmolnet kommer tillbaka över Sverige, enligt en prognos från brittiska Met Office.
- Spridningen berör större delen av landet, säger Anna Österman, meteorolog på SMHI.
Enligt den senaste askmolnsprognosen från den brittiska vädertjänsten vänder vinden något till svensk nackdel. Det betyder att fram till och med klockan 08 på lördagsmorgonen svensk tid blir allt större del av vårt land täckt. Delar av norra Sverige som på fredagseftermiddagen var förskonade spås få molnet över sig.

NyTeknik:
I Google Earth kan man nu se högupplösta bilder på den isländska vulkanen vars utbrott lamslagit flygtrafiken.

annarkia, Anna Troberg, RavennaAB, AB, DN, IDG, DN, SvD, SvD, AB, AB, AB, ABLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

USA-rapport: Piratkopiering är bra för ekonomin

Amerikanska regeringen menar att de flesta studier av piratkopieringens effekter är nonsens. De menar till och med att piratkopiering kan ha en positiv effekt på ekonomin.

Nu har det kommit ett ordentligt bakslag för de som säger att piratkopiering har en ofördelaktig påverkan på ekonomin. OS News rapporterar om att amerikanska regeringens Accountability Office  (GAO) fick uppgiften att gå igenom hur piratkopiering påverkar den amerikanska ekonomin. Deras slutsats är att alla dessa studier är felaktiga, man går till och med så långt att man menar att piratkopieringen har en positiv effekt på ekonomin.

Genom åren har flera upphovsrättorganisationer som MPAA och RIAA pekat på de negativa konsekvenserna av olaglig nedladdning. Ibland innehöll deras rapporter siffror som uppgavs komma från regeringskällor. Därför gav amerikanska kongressen GAO uppgiften att se hur det stämmer.

Samtidigt i EU:
Trots att det inte finns några bevis för att upphovsrätten förlorar på fildelning håller nu tokarna i EU troligtvis på och förlänger upphovsrätten från 50 till 70 år på skivinspelningar.

T.o.m. Beatrice Ask tycker detta är tokigt:
- Från svensk sida kan vi naturligtvis bara beklaga denna, som vi ser det, mycket olyckliga utveckling som i förlängningen riskerar att ytterligare undergräva respekten för upphovsrätten, säger Ask.(DN)


Syrrans granne: Upphovsrättsindustrins trasiga affärsmodell

Enligt min humla, Opassande, HAXKunskapssamhället, Kapten TOQig, Caspian RehnbinderIDG

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Hemlig EU-utredning: Datalagringen löser inga brott

Datalagringsdirektivet har inte bidragit till minskad brottslighet. Detta enligt en hemlig rapport som EU-kommissionen låtit göra skriver den norska tidningen Aftenposten. Experter tror nu att direktivet kan komma att ändras.

Enligt datalagringsdirektivet måste
telefon- och internetoperatörer spara uppgifter om sina kunders kommunikation i mellan sex månader två år. Det handlar om allt ifrån vem som ringt vem till när kunden varit uppkopplad på nätet eller skickat sms eller e-post till någon annan.
Syftet är att det ska underlätta för polisen att lösa brott.

Den hemligstämplade rapporten från EU-kommissionen som analyserat datalagringsdirektivets effekter visar flera svagheter i direktivet. Enligt Aftenposten finns det inte några bevis för att direktivet leder till fler lösta brott. Det ska heller inte finnas någon statistik som talar om en minskad kriminalitet eller högre grad av lösta brott.
– Det här kommer troligtvis att leda till ändringar i direktivet, säger professor Finn Arnesen en av Norges ledande EU-jurister, till Aftenposten.

Hallstein Bjercke, direktör på branschorganisationen IKT-Norge, säger att rapporten är så allvarlig att hela direktivet kan komma att återkallas och att den kommer samtidigt som det i EU råder en stor osäkerhet kring direktivet.

Sverige hör till ett av de länder som, trots påtryckningar, ännu inte har infört direktivet. Ulf Wallentheim, ämnesråd på justitiedepartementet, har inte läst rapporten men säger att Sverige ändå är skyldiga att införa datalagringsdirektivet.
– Det finns uppgifter från polisen om att datalagringsuppgifterna behövs för att lösa viss typ av brottslighet. Det är ingen som ifrågasätter polisens behov av uppgifterna, säger Wallentheim.

Men många svenska politiker är skeptiska till datalagringsdirektivet och skriver nu på ett kontrakt med sina väljare om att de kommer röstan NEJ till införandet av direktivet:
Nej till datalagring.se

Opassande, Anders S Lindbäck, Otyget, futuriteter, Piratpartiet PresscenterSvD, SvD, SvD, SvDLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Pirater från hela världen bildar nytt nätverk

pirater i nätverk

Piratpartister från hela världen samlas i helgen i Bryssel för att skapa ett globalt Piratparti. Frågor som Acta-avtalet och den personliga integriteten står högt på agendan under helgens möte. Uppemot 70 piratpartister från hela världen ska samlas i Bryssel för att bygga upp ett internationellt nätverk. Pirate Party International (PPI) skapades 2006 i Sverige men får inte förrän nu sina första stadgar som organisation. 

PPI fungera
r som en kontaktorganisation för alla piratpartier i världen. Det finns ett piratparti i drygt 40 länder, men många är fortfarande bara en pappersprodukt utan större verksamhet. Mötet i Bryssel ska föra piraterna närmare varandra och förhoppningsvis skapa nya samarbeten, säger EU-parlamentarikern Christian Engström (PP).

Kongressen kan följas, i vanlig ordning när det handlar om Piratpartiet, på nätet. Där kommer även delegater från andra delar av världen att kunna rösta om stadgar och nya styrelseledamöter. Men målet med den första kongressen är inte storslagna planer om att erövra alla jordens parlament.
– Det främsta syftet är att träffa varandra. Det blir ju lättare att kommunicera om man har träffats i verkligheten, säger Christian Engström.

Hoppas det går bra för piraterna att ta sig till Bryssel med tanke på det rådande flygkaos efter vulkanutbrottet på Island.


Piratpartiet

PPILäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Det är inte snön som faller

VULKANASKAN FRÅN ISLAND SKAPAR FLYGKAOS I HELA NORRA EUROPA

Här stängs luftrummen:
Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Skottland, Irland, Belgien och Nederländerna. Begränsningar i flygtrafiken förekommer också i Finland och Frankrike, Ryssland och Tyskland. Flygningar mellan USA och berörda länder ställs in

SR:
Stora delar av det svenska luftrummet stängs helt och hållet från klockan 18 i kväll, uppger svenska luftfartsmyndigheter. Luftrummet över Gotland kommer att hållas öppet fram till klockan 22.

SR:
I dag vet ingen hur länge problemen för flyget till följd av vulkanutbrottet på Island kommer att fortgå. Det beror på vindriktningar och hur länge vulkanen fortsätter att skicka ut aska, enligt Reynir Bödvarsson, jordbävnings- och vulkanexpert på Uppsala universitet.
– Det kan pågå i dagar, veckor eller månader faktiskt, säger Reynir Bödvarsson.

Senast den här vulkanen hade ett utbrott av liknande magnitud var 1821. Då höll det på i över ett år.

Den här gången är det inte så sannolikt att det blir lika långvarigt, säger Reynir Bödvarsson. Men än finns inga tecken på att utbrottet skulle avta.

– Nej, det finns inga tecken. Det är full kraft idag, ungefär som igår.

SR: På Island rekommenderar myndigheterna nu människor som befinner sig öster om vulkanen att hålla sig inomhus. Den som måste gå ut bör använda ansiktsmask.

SvD, SvD, SvD, SvD, DNIDG, P3, AB, AB, AB, AB, AB, AB, Exp, Exp, Exp, Exp, Exp

 

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Dagens garv

Sorry, men jag kunde inte låta bli att skratta:
AB

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Vote4pirate


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , ,

Surfa utomlands kan bli tokdyrt

IDG ställer idag frågan om man tänker på priset när man surfar via mobilen då man är utomlands.
Och på det svarar jag att det GÖR man, det är nämligen tokdyrt.

Jag har tjuvstartat med våren och befinner mig just nu utomlands. Se vilken fin lösning vi fått av vår hyresvärd och Internetleverantör. Kabeln är dragen från en närliggande fastighet, rätt över en äng. Funkar tokbra!

:)


internetkabelLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Grattis alla näthatare!

Så hände det igen, Kina kapade igår 10 % av all Internettrafik. Igår spreds felaktig nätverksinformation från en kinesisk internetleverantör. Den felaktiga informationen orsakade ett kortvarigt haveri bland flera stora internetleverantörer världen över.

Det är bara några veckor sen Kina drog med USA och Chile i sin censur, då resulterade det i att drabbade användarna, likt kinesiska användare, inte kunde komma åt bland annat Facebook, Twitter och Youtube.

De dns-servrar som är placerade i Kina blockerar trafik till många olika webbplatser såsom sociala nätverk och Youtube. När informationen från dessa dns-servrar replikerades till flera internetleverantörer i USA och Chile begränsades berörda användare på samma sätt som kinesiska internetanvändare.

Pakistan Telecom, PT, fick instruktioner från regeringen om att blockera en video på Youtube. Videon påstods innehålla de berömda danska Muhammedkarikatyrerna. Detta resulterade i att YouTube försvann från Internet världen över i två timmar.

Det här är väl bara en försmak av vad vi har att vänta oss, ett trasigt nät som stundtals inte fungerar. I veckan införde Storbritannien en lag, Digital Economy Bill, som tillåter censur av s.k. fildelningssajter. Lagen tillåter även avstängning av fildelare.
Till skillnad från Kina menar man i Storbrittanien att lagen inte är till för att användas mot yttrandefriheten som i Kina, utan för att stoppa spridning av upphovsrättsskyddat material.
Engelsmännen borde minnas hur det gick när de ville spärra en bild av skivomslaget till Scorpions Virgin Killer som ligger på Wikipedia. En privat organisation ansåg att bilden var barnporr. Detta resulterade i att Wikipedia gick sönder för en stor del av världens Internetanvändare.

Nu har vi Cecilia Malmström(fp) som sitter i EU-kommmissionen och vill införa ett liknande barnporrfilter inom EU, precis som engelsmännen använde för att spärra Wikipedia. Det går att ta bort barnporrsajter istället för att blockera dem.

I USA ser amerikanska armen Wikileaks som ett hot mot landet, så det är väl bara en tidsfråga innan USA inför en censur mot den viktiga sajten.


Så grattis alla näthatare, snart finns inget fungerande Internet!

Rösta på Piratpartiet för ett fritt och fungerande Internet!


Falkvinge/SVT Debatt, HAX, Anna Troberg, Rick Falkvinge, Badland Hyena, XORBOT, OlofB, Christian Engström, DNLäs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Pixels
PIXELS by PATRICK JEAN.
Uploaded by onemoreprod. - Arts and animation videos.

Ny antipiratlag i Storbritannien

IDG/PCföralla:

Storbritannien godkände igår kväll den kontroversiella lagen, Digital Economy Bill.

Lagen kommer att innebära hårdare tag mot piratkopiering och brott mot upphovsrättslagarna. Den brittiska staten kan även sätta större press på landets internetleverantörer vad gäller internetåtkomst.

En paragraf i det nya lagpaketet ger brittiska staten rätt att blockera webbplatser som antingen bryter eller kan tänkas bryta mot brittiska upphovsrättslagar. I praktiken kan det betyda att åtkomst till populära fildelarsajter kan komma att blockeras helt i Storbritannien.

Lagen kommer dessutom göra det möjligt för brittiska myndigheter att stänga av personer från internet om de ägnar sig åt olaglig fildelning eller andra aktiviteter som bryter mot de brittiska upphovsrättslagarna.

Formuleringen i lagen anger att de webbplatser som kan tänkas blockeras kommer att baseras på vad deras avsikter är. Det betyder att vissa tjänster såsom Google inte kommer att räknas som olaglig.Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Chockerande USA-massaker

Wikileaks har släppt den hemligstämplade videon, Collateral Murder, som beskriver hur USAs soldater urskiljningslöst skjuter ihjäl oskyldiga människor, varav två är anställda hos nyhetsbyrån Reuters, i Irak 2007. Två barn skadas dessutom.

Videon är chockerande, men måste visas och spridas, jag blev själv mycket tagen av den. Jag är mycket förvånad över den skjutglada mentalitet som militären visar. Det här är ett mycket grovt brott som USAs militär gjort sig skyldiga till, rena rama människoslakten, ingen respekt alls för människoliv.

Se själva, mycket mer finns inte att säga då videon talar sitt tydliga språk:


Läs mer hos:

Oscar Swartz som bla skriver om att USA ser Wikileaks som ett hot mot säkerheten.

Opassande skriver om att vi måste hjälpa till att stödja Wikileaks för att de ska kunna fortsätta att existera.

HAX: Man saknar ord...

Motpol: "Oh, yeah, look at those dead bastards"

Klara: Nej låt dig ej förhårdna

Anders Mildner(svd), Skivad lime, Mattias Andersson, Scaber Nestor, hannes2peer, Röda Berget, Jacob, I polemik, XORBOT,  

Sydsvenskan, DN, SvD, N24, Exp, AB, P3, AB,Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Piratpartiet behövs i riksdagen!

Partierna i riksdagen oavsett block visar om och om igen att de inte har koll på nätet och hur det fungerar. Internet är idag en viktig del av vårt samhälle och är inte bara en plats för unga utan allt fler äldre tar till sig nätets möjligheter till nyheter, information, kommunikation, kunskap och kultur. Nätet är idag en självklar del av vår vardag. Tyvärr innebär politikernas rädsla och okunskap i nätfrågor att vi blir övervakade och kontrollerade av den ena lagen efter den andra. Vårt privatliv och personliga integritet får stå åt sidan alltför ofta, inte bara på nätet utan i övriga samhället också. Därför behövs Piratpartiet i riksdagen.

Rick Falkvinge(pp) har tagit fram några exempel på utvecklingen under de senaste fyra åren:


Sammanställning av ett par medborgarrättsliga förändringar mellan 2006 och 2010 i tabellform.


Hos Rick kan vi även läsa att TIME Magazine utsett Piratpartiet till en av de tio mest intressantaste politiska rörelserna i världen just nu. Piratpartiet finns idag i 44 länder.


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Censilia vill införa censur på nätet

EU-kommissionär Cecilia Malmströms förslag att blockera barnporrsajter gör henne impopulär i Tyskland där ett liknande lagförslag kastades i papperskorgen för några veckor sedan. Internetaktivister har redan ett nytt smeknamn för EU-kommissionären: ”Censilia”.

Det finns även t-shirts med Censilia till försäljning.
CensiliaCecilia Malmström vill nog väl men jag tror inte hon förstår att blockering av sidor på nätet inte ger det resultat hon önskar. Tvärtom finns det risk för att annat kommer blockeras lite godtyckligt i framtiden när väl redskapet finns, det är en dålig utveckling. Vi vill ha nätet fritt från censur!

XORBOT skriver bra om hur organisationer med erfarenhet av sexövergrepp är rädda för att det här förslaget med barnporrfilter bara är att sopa problemet under mattan istället för att ta fast de skyldiga.

Christian Engström(pp) menar precis som det tyska justitiedepartementet att det finns risk för en nätcensurboom.


Intensifier, Opassande, Tianmi, ConnyT, Zetterman, Ståldal, HAXPiratplatsen.se, DN, SvD


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Dagens bästa aprilskämt

Dagens bästa aprilskämt måste väl ändå vara den här rubriken på Newsmill:

IPRED-lagen har blivit en succéFler om aprilskämt:

Skivad lime, Futuriteter, Tango för enbentaMary MMM, Andreas Froby, BrockmanFilm.nuSvD, DN


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , ,

Ett år med Ipred är ett år för mycket

Idag uppmärksammade DN oss på att det gått ett år sedan den rättsvidriga Ipred-lagen infördes.
DN:
Sedan Ipred trädde i kraft har försäljningen av film och musik ökat, men attityden till illegal fildelning är densamma. Efter ett år med lagen väntar industrin fortfarande på ett fällande resultat i domstol – och har långt ifrån gett upp.

Enligt Netnods grafer har Internettrafiken ökat efter en kortvarig dip i början av april förra året. Det kan vara en viss fingervisning om att ipred-lagen inte haft någon effekt.
Roger Wallis som är professor i multimedia vid KTH och Måns Svensson, doktor i rättssociologi vid Lunds universitet och delaktig i projektet Cybernormer.se menar att många fildelare gått över till att bli anonyma.

– Fler och fler köper anonymiseringstjänster. Folk betalar en summa för att inte kunna spåras. De flesta säger att de gärna skulle betala för lagliga tjänster, men de tror samtidigt att pengarna inte går till artisten. Då blir det så här, säger Wallis.

Upphovsrättsindustrin menar att det senaste årets ökade försäljning har med Ipred-lagen att göra men enligt Måns Svensson är det inte alls så:
– De förändringar av försäljning av musik och film som har lyfts fram som tecken på lagens framgång har mer med teknikutveckling och utvecklade affärsmodeller att göra.


Om hur du blir anonym på nätet kan du läsa i IDGs guide, Bli anonym på nätet:
Med en vpn-tjänst kan ingen se vem du är, var du kommer ifrån eller vad du gör. De kan inte heller stänga ute dig från olika sajter och tjänster. Du blir helt enkelt anonym på nätet.

Läs även om hur man i Storbritannien värvar studenter för att jaga nätpirater.
DN:
Det multinationella skiv- och filmbolaget Warner Bros har i Storbritannien börjat rekrytera teknikkunniga studenter för att jaga illegala fildelare på Internet.


Jakob Heidbrink, Karl Sigfrid, Mattias Andersson, Lake, Fullmentalstraightjacket
SvD


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

RSS 2.0
.