Nu gäller massavlyssning i kabel

Bah! FRA-lagen är klubbad. Även om jag visste att den skulle bli det så känns det surt och jävligt sorgligt.

Nu är det alltså klart för avlyssning av vår trafik i kabel d.v.s: alla mail, sms, telesamtal, surfningar o.s.v som passerar landets gräns får efter den 1 december håvas in av FRA. Därefter ska FRA:s megadator Titan söka efter det som specialdomstolen bestämt att FRA får spana på. Det kanske låter bra...men det finns ett stycke i FRA-lagen som gör att FRA kan spana på precis vad de vill och specialdomstolen är i praktiken den befintliga signalspaningsnämnden som ombildas till en försvarsunderrättelsedomstol

SvD: (läs gärna hela artikeln)

Men efter de åtta punkterna finns ytterligare ett stycke: Signalspaning får även ske för att "följa förändringar i signalmiljön i omvärlden, den tekniska utvecklingen och signalskyddet" samt för att "fortlöpande utveckla den teknik och metodik som behövs för att bedriva verksamhet enligt denna lag".

Det gör att kritikerna anklagar regeringen för att skapa dimridåer när den påstår att signalspaning endast får ske för att kartlägga yttre hot. Med skrivningen får nämligen FRA också bedriva signalspaning för att till exempel ta reda hur datatrafik kommuniceras över gränsen.

Trafikdatan innehåller information om vem som ringt vem, avsändare och mottagare av e-post och sms och uppkopplingar till internet. Denna information får sparas i en databas i tolv månader som kan användas i försvarsunderrättelseverksamheten.

 

Info om FRA:s trafikdatabas Titan.

Motpol: Landet där vi röstar bort våra rättigheterIDG, AB, AB, AB, Exp, SR, SvD, SvD, SvD

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.