Ephone och integriteten vann i hovrätten

Den personliga integriteten vann idag genom hovrättens dom om att Ephone inte är skyldiga att lämna ut identiteterna bakom de ip-nummer som gick till Tingsrätten i Solna när Ipredlagen trädde i kraft.
Att hovrättens dom skulle gå fildelarnas väg...som gammelmedierna har som rubrik idag är väl inte helt korrekt. Bevisen var helt enkelt för dåliga.

AB:
Bredbandsbolaget Ephone är inte tvunget att lämna ut ip-nummer till fem bokförlag. Det slår Svea hovrätt fast och upphäver därmed tingsrättens dom. Domen mot Ephone är det första ärende där ipred-lagen prövas, och är därför principiellt viktig.
Kärnfrågan i bedömningen var om ljudböckerna på servern verkligen varit tillgängliga för allmänheten.
– Vi har gjort bedömningen att det inte visats sannolika skäl för att materialet varit tillgängligt för allmänheten. Det har också varit möjligt att det bara varit en sluten krets som haft tillgång till de här ljudboksfilerna, säger hovrättsrådet Ulrika Ihrfelt till TT.
Även i: SvD, DN, Exp,
Bloggar: Karl Sigfrid, Mårten Schultz


Ni har väl inte missat senaste undersökningen som visar att det troligtvis är ca 3 miljoner som fildelar illegalt i Sverige. Det visar vad svenska folket anser om Ipred-lagen.
Finns att läsa här: SvD, AB, DN,


Graferna hos Netnod som sjönk då Ipred-lagen trädde i kraft har nu i oktober ökat med nästan 50% sedan samma period före IPRED (80Gbps resp 120Gbps).



netnod graf



Till sist:
Snart måste du även betala TV-licens för mobilen. Läs här!


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 





Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.