Upprop: Telia, ta FRA-lagen till domstol

På tisdag den 1 december börjar FRA-lagen att gälla. Många bloggar visar nu sin protest mot lagen med detta upprop till Telia:

Från och med den första december 2009 är Sverige en övervakad nation – det är då som FRA får tillgång till en stor del av vår Internet- och mobiltrafik.

Detta kommer att få ett antal konsekvenser. De mest påtagliga är att flera grundläggande rättigheter i praktiken kommer att sättas ur spel. En självklarhet som brevhemligheten kommer efter den första december 2009 inte att existera på Internet. Även andra grundlagsskyddade rättigheter som källskyddet är starkt hotat. Många organisationer har skarpt protesterat mot FRA-lagen, däribland Journalistförbundet och Advokatsamfundet. En majoritet av det svenska folket är emot FRAs avlyssning.

Flera juridiska experter uttrycker dessutom stor tveksamhet till om FRA-lagen är förenlig med Europakonventionen, dvs. den europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna. Sverige har förbundit sig att följa den konventionen och rimligtvis bör lagen alltså prövas i Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna. Telia ansvarar idag för en majoritet av den trafik som FRA kommer att vilja avlyssna. Därför uppmanar vi Telia: ta FRA-lagen till domstol.Mer om FRA-lagen finns hos:

stoppaFRAlagen.nu

Oscar Swartz: Om FRA-kablarnas inkoppling

FRA-shopen är inte stängd, läs om detta hos Frendo och Mark Klamberg 1 och 2.

Piratpartiet informerar om manifestationer runt om i landet

Till sist:
Jag instämmer med Blogge som avslutar en postning om integritet så här:

Moderaterna bekände färg för länge sedan genom att ta ställning för FRA-lagen, Ipred och datalagringsdirektivet, och förtroendet kan inte återvinnas. Det samma gäller övriga riksdagspartier – var och en som i riksdagen tagit ställning för FRA-lagen är att betrakta som en fiende till riket, för all framtid. Enbart piratpartiet har trovärdighet i dessa frågor, och det är därför till piratpartiet vi sätter vårt hopp.

Valrörelsen kan börja.Bloggar mot FRA: Opassande; Deep Edition,
Annarkia, Scaber Nestor, Sossar mot Storebror, Den Nya Medborgarrättsrörelsen,Archangel, Darkangel och Mumma, Signerat Kjellberg, Den digitala parkbänken, Sagor från livbåten, Piratpartisten, Thorlin, Sandrability,Bloggvärldsbloggen, Aspiebloggen, Farmorgun, Pesptraktelser,Humblebee.net, JensO, Beelzebjörn, Röd Libertarian, Calandrella, ProjO,Christian Engström, Webhackande, Liberal & Långsint, Osmidigt, Solid Block of Ise, Johan Ronström, Personlig Utveckling?, Bandhunden Skäller, Infallsvinkel, Hearts of Joy, Primarys Blog, Alliansupproret,Integritet & frihet, Tieowbeijas, The Pheleroxian Blog, Mattias Bjärnemalm, Skivad Lime, OlofB, OlofB, OlofB, Enligt min Humla, Daniel och de små tomtanra, hannes2peer, Beelzebjörn.

Det finns även ett upprop på Facebook


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.