Vad har hänt? lite om Telekompaketet

Telekompaketet:
I onsdags röstades det ju i EU om telekompaketet. Vad hände egentligen?
Det blev ingen överenskommelse. Ny förhandling om paketet flyttas till i höst, vilket innebär att det finns en viss osäkerhet i vad som blir den slutliga produkten.

HAX skriver på Newsmill:
När jag började skriva om telekompaketet för ett år sedan – då var det på grund av att detta paket, som egentligen bara skulle handla om tekniska frågor, höll på att bli kapat av upphovsbranschens lobbyister. Tillsammans med sina politiska vänner försökte de föra in skrivningar som undergrävde det fria informationsflödet och ett fritt internet. Till exempel började det talas om saker som ”conditions limiting access to and/or use of services and applications”. Uttryck som ”lawful content” dök upp. Detta var naturligtvis oroande för oss som är vänner av ett fritt internet.

Christopher Kullenberg på Newsmill:
Tillägg 138 antogs med förlikning, vilket innebär att 15 parlamentsledamöter och 15 personer från ministerrådet skall förhandla om den slutgiltiga lagtexten. Läget är alltså fortfarande skarpt när det gäller huruvida vi ska kunna stängas av från internet eller inte.
Tilläggsproposition 166, innebar dock en besvikelse. Den kompromiss, som utvecklats av Malcolm Harbour, blev den som gick segrande ur voteringen. Detta innebär ett svagare skydd mot att internet styckas upp så att vissa tjänster, innehåll eller protokoll blir otillgängliga för vissa användare. Alltså förlorade vi den starka garanti för nätneutralitet som fanns i den ursprungliga versionen av 166an. Detta är en katastrof för det öppna nätet, och det gäller nu att hålla stor koll på vad som händer på nationell nivå och vad enskilda operatörer gör.


Kenneth Eriksson på Newsmill:
Näst efter Frankrike har kanske Sverige den mest IT- och användarfientliga regeringen i Europa. Att en sådan regering kan komma att bli ansvarig för ett möjligt historiskt beslut borde vara en väckarklocka för alla medborgare.
Och Åsa Torstensson kan också göra en stor insats för Sverige och Europa. Tag semester. Tag en lång semester mellan 1 juli och 31 december.


Mark Klamberg, doktorand i folkrätt: Parlamentet bromsar telekompaketet

Amelia Andersdotter(pp) på Newsmill: Nejet ett bakslag för friheten på Internet

EU-parlamentarikern Olle Scmidt(fp) på Newsmill: Så stoppade vi Telekompaketet

Bloggar och media:

Cybernormer, DOOM4, Intensifier, Farmor Gun, HAX, DOOM4, annarkia, OMG!,

IDG, NyT, AB, AB, AB, SvD, DN, N24, SvD, DN, SR, AB, DN, IDG


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Anton K

När man gör testet på www.euprofiler.eu så ser man att Piratpartiet är ett kommunistisk parti. Piratpartiet är så långt ut till vänster som det bara går.Hur många barn och ungdomar ska du lura att rösta på ett kommunistiskt parti, satmaran?

2009-05-12 @ 12:16:24
URL: http://www.antipiratbyran.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.