Studenter stängs av från nätet

SR/P3 meddelar nu att studenter stängs av från nätet. Avstängning har skett efter att amerikanska filmbolag hört av sig till svenska universitet och påstått att fildelning skett av upphovsrättsskyddat material. Universiteten har inte gjort någon kontroll, eftersom det inte går, utan det har räckt med misstanke för att avstängning har skett.. Ca 100 personer har stängts av från Sunets Universitetsnät i Linköping. Det här får stora konsekvenser för studenterna då de inte har tillgång till viktig information på nätet för sina studier.

Igår fick vi i diverse media veta att olaglig fildelning minskat och då främst bland unga. Jag tycker det skulle vara intressant att veta hur många av dessa unga som t.ex. gått över till Spotify? För de går knappast ut och köper skivor, unga har helt enkelt  inte råd men anser nog även att det är en bökig metod. Finns det siffror som visar att det blivit en rusning till skivbutikerna eller är det helt enkelt så att kulturen är den stora förloraren av Ipred-lagen?

Läs Rick Falkvinges(pp) bloggpost om integritet och medborgarrätt. Om dessa frågor är viktiga för dig så ta och besök Piratpartiets eller Ung Pirats hemsida.

Lyssna även på en intervju med Daniel EK, mannen bakom musiktjänsten Spotify. Tydligen tyckte skivbolagen att Spotify var helt fel ute innan de startade tjänsten: "Skivbolagen skrattade åt mig".

Och när TV-sändningarna går över till nätet måste ALLA betala TV-licens. Även företag åker med, det spelar ingen roll att en dator bara används för t.ex. bokföring.

Fogden jagar vilt efter pengar från TPB-killarna. Stackars Carl Lundström som aldrig haft med The Pirate Bays site att göra har det hett just nu.

Till sist:
För den som orkar läsa gör nu Åsa Westlund, EU-parlamentariker (s), bort sig på politikerbloggen och tramsar om pirater, knark och prostitution.
http://www.politikerbloggen.se/2009/05/14/19734/

Såg precis denna:
Operatören Ephone får böta 500 000 kronor om företaget förstör information kring misstänkta pirater, enligt Solna tingsrätt. 
- Vi tycker att det är ett slag i luften, säger Ephones vd Bo Wigstrand till it24.

Övriga bloggar och media:

Opassande, Stefan Stenudd, Leo Erlandsson, annarkia,

SvD, SvD, Exp, DI, SR, SR, AB, SvD, AB, AB, DN, DN, SvD

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Micke Håkansson

Det finns fler som borde stängas av.....från sin tjänst !

http://www.totalskandal.se2009-05-14 @ 15:56:53
URL: http://www.totalskandal.se
Postat av: Nea

Det är nästan som om filmbolagen vill att PP ska vinna valet...

2009-05-14 @ 16:31:05
Postat av: Anonym

Usch det känns som storebrorsamhället ska vinna :(

2009-05-14 @ 19:56:25
URL: http://mantram.no-ip.biz/
Postat av: Mattias

Var det inte det här som Åsa Torstensson sa aldrig skulle vara aktuellt i Sverige? Och att 138an därför inte skulle behövas? Det var typ bara 3 veckor sen hon sade det.

2009-05-14 @ 23:29:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.