Pirater, Internet och Telekompaketet

Idag kan vi läsa i SvD att: Piratpartiet i första hand hoppas mobilisera väljare som tidigare inte brytt sig om att rösta.

Jag är så trött på att läsa det här om och om igen. Jag har minsann röstat tidigare också och då borgerligt. Nu kommer jag, trots att jag orkat rösta tidigare och är kvinna, ändå att rösta på PP och jag tror absolut inte att jag är ensam i den gruppen av väljare som kommer att rösta på PP i EU-valet. Att det sedan är många unga som väljer PP är inte alls konstigt eftersom de förstår nätet oavsett om de är pojkar eller flickor. Tyvärr ligger många äldre lite efter i frågor som rör nätpolitik, men det är fler och fler som nu får upp ögonen för det och det behövs sannerligen med tanke på FRA, Ipred, Acta, Telekompaket och Datalgringsdirektivet där mycket av dessa direktivs och lagars innehåll inte hör hemma i en demokratisk värld. Så gammelpartier: Känn er utmanade!

Skicka Christian Engström(pp) till Bryssel!!! Det behövs!

DN:s Europablogg hade den här överskriften i torsdags: Piratrisk i Bryssel
Man kan ju undra vad Barbro Hedvall menar med det?Telekompaketet är ju aktuellt just nu och vår infrastrukturminister Åsa Torstensson har en debattartikel i Expressen:
"Telekompaketet kommer inte begränsa Internet".
Jag fick ett visst obehag när jag läste Åsa Torstenssons artikel. Hur insatt är hon i paketets skrivningar? Varför föstår hon inte tillägg 138/46 till paketet som ger EUs medborgare en rätt till nätet utan avstängningar som inte är rättsligt prövade? Nätet är ett måste för att man ska kunna fungera överhuvudtaget som EU-medborgare idag, så det är sannerligen en rättighet som borde vara en självklarhet och inte minst då för en infrastrukturminister. Att som Torstensson anse att detta är något som ska ske på nationell nivå håller inte. Vi är rätt vana vid att höra, "det är ett EU-direktiv", när det gäller andra lagar som t.ex. Ipred och Datalagringsdirektivet.
Att Torstensson tar upp detta är ett riktigt lågvattenmärke: "Det skulle i så fall innebära att internetleverantörerna kan tvingas gå till domstol för att säga upp abonnemang för kunder som struntar i att betala sina fakturor."
Det är nog bara Åsa Torstensson som tror att det kan vara en rättighet att inte behöva betala sina fakturor.

Att Torstensson överhuvudtaget uttalade sig i en artikel var en följd av Christopher Kullenbergs artikel:
"Sverige måste räddas undan vår Internetfientliga regering".

Isobel Hadley-Kamptz skriver på Expressens ledarsida om Torstensson och Telekompaketet: "Döda inte nätet".
Läs!

Till sist:
Intressant att läsa i DN om lobbygrupperna i EUs korridorer och vad parlamentarikerna tycker om dem:

LOBBYISTERNA

Är parlamentarikerna offer för starka lobbygrupper? Det kan förvåna, men synen på lobbyisterna är i huvudsak positiv.

- Om man kan sakfrågorna så är lobbyismen bra, säger Anders Wijkman. I flera fall har jag fått mycket goda råd från företag när det gäller lagförslag. Samtidigt har jag fått många dåliga råd av branschorganisationer.

Moderaten Gunnar Hökmark: - Lobbygrupperna ska man se som en tillgång. Om man ser dem som ett problem är det mycket enkelt: då låter man bli att träffa dem.

En avvikande röst är Miljöpartiets Carl Schlyter: - Lobbyisterna är EU:s absolut största problem. De är huvudskälet till att jag är så kritisk till EU. Stora företag har väldigt lätt att påverka på EU-nivå. Det är oerhört lätt att omvandla ekonomisk makt till politisk makt.

Men Centerns Lena Ek tycker inte att de rika hörs mest: - De bästa lobbyisterna är IOGT/NTO:s ungdomsförbund. De är där regelbundet, är alltid pålästa, vet vad de vill och har konstruktiva förslag.


Bloggar och media: Erik Josefsson, HAX, Intensifier, Mary/MMM, Bloggtidningen

SvD, DN, SR, AB,

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Kommentarer
Postat av: [King]Tomphe

Nu tror ju jag att PP har satt sig in i frågan på ett mer konsekvent sätt eftersom det är deras huvudfråga. PP verkar ju för att den personliga integriteten och anonymiteten ska bevaras och inte bli något storebrors samhälle där vi ideligen kommer att övervakas och granskas på ett sätt som jag tycker är helt omoraliskt, odemokratiskt och direkt förolämpande!Vi vill inte ha ett samhälle där man övervakar mobila och fasta telefonsamtal, e-post, sms m.m. Detta kommer säkerligen att medföra att många “känsliga” samtal som läkar, psykologkontakter o.s.v kommer att undvikas och därmed tror jag också att kommunikationssamhället på sikt så småningom raseras bit för bit, för vem vill vara övervakad och lämna ut känslig information om sig själv?Angående yttrandet om huruvida PP är ett enfrågeparti eller ej kvarstår, men i det här läget tycker jag att det viktigaste är vad enfrågan är och vad själva sakfrågan handlar om. Vilket i det här fallet är att värna om yttrandefrihet, och rätten att slippa övervakas. PP är inte bara ett enfrågeparti, PP är en medborgarrörelse som växt explosionsartat just för dessa frågor, frågor som allt fler svenskar börjar inse vidden av.Allt fler börjar prata om självcensur, vilket jag finner väldigt skrämmande. Ska vi behöva undvika känsliga kontakter, behöva tänka oss för när vi meddelar oss på olika sätt. Vi kommer att få ett samhälle där vi känner oss jagade och förföljda av staten om inte dessa frågor får fotfäste i EU. Vi måste visa vart vi står och att vi inte accepterar det, enfrågeparti eller ej så måste vi göra nåt!! Jag tror att i dessa frågor är det PP som som kommer att föra talan på bästa sätt, eftersom detta är deras/våran hjärtefråga/or.Tomphe/Piratpartist2009-05-03 @ 15:12:54
URL: http://swerulesblogg.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 

Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.