Mörka krafter tar tag om nätet

Igår fick vi veta att en av Internets främsta fiender d.v.s. president Sarkozy i Frankrike lyckats med att införa Hadopi-lagen. Lagen innebär att nöjesindustrin/skivbolagen kan bestämma vem som ska stängas av från Internet. Att skivbolagen ska kunna bestämma vem som har rätt till information, kultur, kunskap och vardaglig kommunikation med vänner eller affärskontakter är ju så dumt, så jag finner inte ord för att beskriva galenskapen.

Det här är ingen lätt sak att införa och nu när operatörerna i Franrike har förstått vem som ska stå för notan, som kommer hamna på över 200 miljoner euro, så kommer de inte frivilligt betala för den franska kulturministerns, Christine Albanels, s.k. statliga experiment.
Anaïs:
Fédération Française des Télécom säger, 2/4-09, med en röst, att de inte tänker betala, att de tänker dra in Författningsdomstolen till sitt försvar, att den nyligen instiftade "loi sur l'Audiovisuel" redan innebär nya pålagor tack så mycket, att det kommer att ta 1-2 år att bara reda ut kostnadsfrågan, att "avstängning" förstör dem franska affärsmodellen för internetabonnemang, samt att räkningen kommer att uppgå till över 200 miljoner euro.

Även i Storbritannien utreder regeringen avstängning av Internetanvändare
SvD:
Nöjesbranschen hoppas att den brittiska regeringen ska följa i Frankrikes fotspår och att premiärminister Gordon Brown precis som den franske presidenten Nicolas Sarkozy ska förespråka avstängning av fildelare som sprider eller laddar hem filmer, musik och annat upphovsrättsskyddat material.

– Vi föreslår att internetoperatörer måste meddela sina kunder att de fildelar olagligt material och det på ett sätt som gör det tydligt att om de fortsätter så innebär det vissa följder, sade Barbara Follet på en konferens nyligen enligt BBC och berättade att detaljerna ska presenteras nästa månad.

Internetoperatörerna själva gör dock tummen ner åt alla förslag om att stänga av kunder som fildelar olagligt material. Branschorganisationen Internet Service Providers Association (Ispa) skriver i ett pressmeddelande att man helt säger nej till kraven från nöjesbranschen.

 

 Mycket läsvärt av Rikard Bergsten: En uppfinnares syn på upphovsrätt

 

Till sist:
Igår var vi ju många som undrade varför AB inte hade med Piratpartiet i sitt test, EU-Profiler. Nu har AB ändrat på det.



Bloggar: Rick Falkvinge(pp), Christian Engström(pp), Erik Josefsson(v), Juristens Funderingar, Sugbloggen, Sugbloggen(igen)


AB, AB, SR, Exp, N24, N24, N24, DN, SvD,


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Roland Orre

När det har gått så här långt så börjar det väl bli

ganska klart att världen inte kan vara på riktigt.



Vi lever i ett datorspel. President Sarkozy som har drivit på det här är bara en ond spelfigur.



Jag skrev på min blogg att jag hoppades vakna och inse att gårdagen bara var en dröm, som i Matrix, men ingen vettig människa kan väl acceptera världen som den börjar se ut nu.



Jag har skickat sympatier till franska vänner. Nu borde det väl inte vara långt kvar till den nya franska revolutionen.

Postat av: Stefan

man kan inte annat än baxna!!!

2009-05-13 @ 11:43:29
URL: http://www.sugbloggen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
 





Reggad på Commo.se

Bloggtoppen.se
Add to Technorati Favorites
Creeper
ip information
Bloggtopplista
Bookmark and Share
RSS 2.0
.